sxoleio
«Καμία αλλαγή στο πρόγραμμα μαθημάτων στα σχολεία την ημέρα της απεργίας», λένε οι εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης

Να μην τροποποιηθεί το πρόγραμμα διδασκαλίας των μαθημάτων, σήμερα λόγω απεργίας και να πραγματοποιηθεί το κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα, καλούν τους Διευθυντές σχολείων οι εκπαιδευτικοί της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

«Η απεργία στις 28/2 είναι απάντηση του κλάδου για να σταματήσει η αξιολόγηση και η αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, καθώς και για να προωθηθούν οι διεκδικήσεις του κλάδου και όλοι οι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμμετέχουν», όπως επισημαίνουν. 

Συμπληρώνουν πως «με κλειστά τα σχολεία δεν θα υπήρχε καμία ανάγκη σχετικά με τους μαθητές που έχουν κενό, όπως προβάλλεται, για να γίνεται η κάλυψη των κενών που δημιουργούνται στα σχολεία λόγω της απεργίας». 

Αναλυτικά

Καμία αλλαγή στο πρόγραμμα μαθημάτων στα σχολεία την ημέρα της απεργίας

Επειδή σε προηγούμενες απεργίες σε σχολεία ημέρες απεργίας έγιναν τροποποιήσεις των προγραμμάτων και κάλυψη των ωρών των απεργών συναδέλφων από εκπαιδευτικούς που δεν απεργούν, σας ενημερώνουμε ότι από πουθενά δεν προβλέπεται μια τέτοια διαδικασία. Εξάλλου, αποτελεί δικαίωμα των συναδέλφων να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία  την ημέρα της απεργίας και αυτό, αν το επιθυμούν.

Η απεργία στις 28/2 είναι απάντηση του κλάδου για να σταματήσει η αξιολόγηση και η αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, καθώς και για να προωθηθούν οι διεκδικήσεις του κλάδου και όλοι οι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμμετέχουν. Με κλειστά τα σχολεία δεν θα υπήρχε καμία ανάγκη σχετικά με τους μαθητές που έχουν κενό, όπως προβάλλεται, για να γίνεται η κάλυψη των κενών που δημιουργούνται στα σχολεία λόγω της απεργίας. 

Το μήνυμα των απεργών εκπαιδευτικών πρέπει να ακουστεί δυνατά με τη συμμετοχή τους όχι μόνο στην απεργία και στην συγκέντρωση,  αλλά και στα ίδια τα σχολεία τους χωρίς καμία κάλυψη των ωρών τους από τη μη πραγματοποίηση των μαθημάτων τους.

Παρακαλούμε οι Διευθυντές των σχολείων να μην προχωρήσουν στην αυθαίρετη διαδικασία τροποποιήσεων των προγραμμάτων διδασκαλίας, να πραγματοποιηθεί το κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα. Ο κλάδος απεργεί και αυτό πρέπει να είναι σεβαστό.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης, Σοφία Ζαχαράκη
Νέο υπουργείο ΑΕΙ, Έρευνας και Καινοτομίας - Τα ονόματα της Επιτροπής
Αυτή είναι η ομάδα εργασίας στο νέο Υπουργείο για τα Πανεπιστήμια – Τέλος Μαρτίου η εισήγηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Νέο υπουργείο ΑΕΙ, Έρευνας και Καινοτομίας - Τα ονόματα της Επιτροπής
OPSYD
Νέοι πίνακες εκπαιδευτικών: Πώς ανεβαίνουν τα δικαιολογητικά στο ΟΠΣΥΔ
Οδηγίες βήμα προς βήμα με εικόνες για την υποβολή των δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ στο πλαίσιο των νέων πινάκων ΑΣΕΠ
Νέοι πίνακες εκπαιδευτικών: Πώς ανεβαίνουν τα δικαιολογητικά στο ΟΠΣΥΔ
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Παιδεία: Στα 645 εκατ. ευρώ οι πιστώσεις του Αναπτυξιακού Προγράμματος 2026
Αναλυτικά τα ποσά που θα λάβει το υπουργείο Παιδείας για κοινωνική ανάπτυξη, αθλητισμό, ψηφιακή μετάβαση και τριτοβάθμια εκπαίδευσης
Παιδεία: Στα 645 εκατ. ευρώ οι πιστώσεις του Αναπτυξιακού Προγράμματος 2026