πιερρακακησ
Συγκέντρωση σήμερα στα δικαστήρια Ευελπίδων για την προσφυγή του ΥΠΑΙΘ στις Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών

Σήμερα,  Τρίτη  27 Φεβρουαρίου, στη 1 μμ, θα συζητηθεί η κατεπείγουσα αγωγή, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, του  υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη κατά της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ  για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση που κήρυξαν οι δύο Ομοσπονδίες.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση της αγωγής  έχει ήδη πάρει δύο αναβολές, λόγω της απεργίας αποχής των δικηγόρων.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι στην αγωγή το υπουργείο Παιδείας παραδέχεται ότι η αξιολόγηση δεν προχωράει, αφού αναφέρει ότι έχουν παρέλθει δύο ημερομηνίες για την ατομική αξιολόγηση και καλεί το δικαστήριο να την κρίνει παράνομη γιατί αλλιώς «θα ματαιωθεί ο σκοπός των επίμαχων διατάξεων που καθιερώνουν την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών»

ΔΟΕ: Συγκέντρωση στις 27/2 για την προσφυγή του ΥΠΑΙΘ στις Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών

Σε μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί το ΔΣ της ΔΟΕ, στα δικαστήρια Ευελπίδων, για την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00, στο κτήριο 5 και γι’ αυτό προκηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (2 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και 2 πρώτες του απογευματινού). 

«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην Απεργία, το Δημόσιο Σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά

Θέμα: Απαντάμε δυναμικά στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση

Συναδέλφισσες /οι,

η  προσφυγή της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., για πολλοστή φορά, στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε. προκειμένου να κάμψει τον νικηφόρο αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική – αντιεπιστημονική «αξιολόγηση» των νόμων 4692/20 και 4823/21, πέρα από ομολογία ήττας της πολιτικής της (η απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση είναι σε ισχύ από τις 8/2/2023) και αναγνώριση της αποτελεσματικής αντίστασης των εκπαιδευτικών, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στον κατήφορο της αυταρχικής επιβολής που έχει επιλέξει ως υποκατάστατο του θεσμικού διαλόγου που όφειλε να διεξάγει και αρνείται να πράξει.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μαζική συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00, στο κτήριο 5 και γι’ αυτό προκηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (2 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και 2 πρώτες του απογευματινού). 

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην Απεργία, το Δημόσιο Σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα