Σε ποια σχολεία (από 8 έως 26 Απριλίου 2024 ) θα πραγματοποιηθούν πιλοτικές εξετάσεις PISA στα Αγγλικά και στις ψηφιακές δεξιότητες
Οι εκπαιδευτικοί είπαν ότι οι μεγάλες τάξεις με μαθητές που έχουν διαφορετικά επίπεδα γλωσσομάθειας και οι λίγες ώρες διδασκαλίας του μαθήματος την εβδομάδα δεν βοηθούν στην εκμάθηση της γλώσσας στο σχολείο.

Η εθνική συντονίστρια του προγράμματος PISA του ΟΟΣΑ και καθηγήτρια του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών Χρύσα Σοφιανοπούλου, ανακοίνωσε ότι στον επόμενο διαγωνισμό PISA, οι μαθητές θα αξιολογηθούν –εκτός από τα τρία βασικά πεδία (μαθηματικά, κατανόηση κειμένου και φυσικές επιστήμες) – και στα αγγλικά και στο πεδίο των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Για τα δύο νέα πεδία θα οργανωθεί και πιλοτικός διαγωνισμός σε χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ (και στην Ελλάδα) μέσα στον επόμενο Απρίλιο.

Στη χώρα μας στην  πιλοτική εφαρμογή της έρευνας PISA   (από 8  έως 26 Απριλίου 2024 ) θα συμμετάσχουν  43 δημόσια και ιδιωτικά Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια. 

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να γίνει αντικατάσταση ενός σχολείου με κάποιο από τα 86 αναπληρωματικά. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στην έρευνα είναι υποχρεωτική.

Τα  43 κύρια σχολεία της πιλοτικής έρευνας PISA 

pisa

 

pisa

Τα  86  αναπληρωματικά σχολεία 

pisa

pisa 4

 

pisa

 

pisa 6

Ο ΟΟΣΑ για να κατανοήσει καλύτερα πώς γίνεται η εκμάθηση ξένης γλώσσας –και να βάλει τα αποτελέσματα του PISA στο πλαίσιο– έστειλε εμπειρογνώμονες σε σχολεία της Φινλανδίας, του Ισραήλ, της Ολλανδίας, της Πορτογαλία και της Ελλάδας. Η ομάδα παρατήρησε τη διδασκαλία των αγγλικών και πήρε συνεντεύξεις από μαθητές, καθηγητές αγγλικών και διευθυντές σχολείων. Στην Ελλάδα επισκέφθηκαν ένα επαγγελματικό λύκειο και ένα πρότυπο γενικό λύκειο της Αθήνας, και ένα ΓΕΛ εκτός Αθηνών.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι παρόλο που τα αγγλικά διδάσκονται και στις δύο βαθμίδες, οι μαθητές τα μαθαίνουν σε φροντιστήρια και από νεαρή ηλικία. Οι μαθητές δηλώνουν ότι θα ήθελαν να ξενοιάσουν, παίρνοντας ένα πτυχίο πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις – επειδή μαθαίνουν αγγλικά για να τα αξιοποιήσουν στην εύρεση εργασίας. Οι εκπαιδευτικοί είπαν ότι οι μεγάλες τάξεις με μαθητές που έχουν διαφορετικά επίπεδα γλωσσομάθειας και οι λίγες ώρες διδασκαλίας του μαθήματος την εβδομάδα δεν βοηθούν στην εκμάθηση της γλώσσας στο σχολείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας