ΕΜΠ1
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ καταγγέλλοντας την εισβολή της Αστυνομίας στις 23 Φεβρουαρίου 2024 στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου με σκοπό τη διάλυση συμβολικής διαμαρτυρίας φοιτητών για την κατάθεση του Νομοσχεδίου για την Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

«Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια μαζί με τους φοιτητές και τους διδάσκοντες, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαζί με τον λαό, θα δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά», τονίζει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π. εκφράζει την απόλυτη αποδοκιμασία του και καταγγέλλει την εισβολή πάνοπλων αστυνομικών, στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, ύστερα από εντολή του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προκειμένου να κατασταλεί κινητοποίηση που ήταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη. Με την αποφασιστική στάση εργαζομένων και φοιτητών η αστυνομία αποχώρησε.

Αυτή είναι η απάντηση της Κυβέρνησης απέναντι στους φοιτητές που διεκδικούν το αυτονόητο, που παλεύουν για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για πτυχία με αξία. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες! Εγκληματική είναι η πολιτική της Κυβέρνησης! Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη! Αντί να παραδεχτεί την ήττα της, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο σε συνεργασία με την Πρυτανεία.

Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια μαζί με τους φοιτητές και τους διδάσκοντες, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαζί με τον λαό, θα δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...