Ιστορική ποινή σε ιδιοκτήτριες εκπαιδευτηρίων: 22 έτη φυλάκισης – Πρέπει να πληρώσουν τους χρωστούμενους μισθούς
Η βαρύτερη ποινή που επιβάλλεται σε πλημμέλημα, τα 22 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση

Σε 22 έτη και έξι μήνες φυλάκισης καταδικάστηκαν τρεις ιδιοκτήτριες εκπαιδευτηρίων εξαιτίας της πολυετούς κακοδιαχείρισης εις βάρος των εκπαιδευτικών και των κρατικών ταμείων, όπως επισημαίνει η ΟΙΕΛΕ, κάνοντας λόγο για «ιστορική» ποινή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι ιδιοκτήτριες υποχρεούνται επιπλέον να πληρώσουν όλους τους χρωστούμενους μισθούς, τα επιδόματα και τα δώρα που όφειλαν σε εκπαιδευτικούς από το 2017 κι έπειτα.

Η ΟΙΕΛΕ αναφέρει ότι «η απόφαση αναγνωρίζει την «επιχειρησιακή συνήθεια» στην πληρωμή εκτός μισθολογίου αμοιβών. Επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα είναι κρίσιμο για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, θα αναμένουμε το επίσημο κείμενο της απόφασης που θα εκδοθεί το επόμενο δίμηνο».

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Βαρύς ο πέλεκυς για τις ιδιοκτήτριες των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη, πλήρης η δικαίωση για τους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας

Επιτέλους, η δικαιοσύνη μίλησε! Μετά από χρόνια προκλητικής μεταχείρισης από την πολιτεία και τους φορείς της που ξεπέρασαν κάθε όριο ευνοιοκρατίας, οι κ.κ. Κατερίνα Ζηρίδη, Μαρία Σπέντζου-Ζηρίδη και Ιωάννα Σπέντζου-Ζηρίδη βρέθηκαν αντιμέτωπες με τις ευθύνες των πράξεών τους.

Η πολυετής κακοδιαχείριση εις βάρος των κρατικών ταμείων και των εκπαιδευτικών τιμωρήθηκε. Η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο είναι ιστορική. Πρώτον, διότι είναι σπάνιο η δικαιοσύνη να επιβάλλει τόσο βαριά ποινή σε μέλη της κοινωνικής και οικονομικής ελίτ της χώρας. Δεύτερον, διότι πρόκειται για τη βαρύτερη ποινή που επιβάλλεται σε πλημμέλημα. 22 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση στην καθεμία από τις κατηγορούμενες, εκ των οποίων θα πρέπει να εκτίσουν τα 8 έτη καθώς δεν δόθηκε αναστολή.

Εάν δεν αλλάξει κάτι στην έφεση που θα εκδικαστεί μέχρι το τέλος του έτους, οι καταδικασθείσες θα υποχρεωθούν να εκτίσουν την ποινή τους.

Ταυτόχρονα,η απόφαση είναι πολύ σημαντική, διότι απαιτεί την καταβολή όλων των χρεωστούμενων μισθών, των επιδομάτων και των Δώρων από το 2017 κι έπειτα, καθώς η απόφαση αναγνωρίζει την «επιχειρησιακή συνήθεια» στην πληρωμή εκτός μισθολογίου αμοιβών. Επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα είναι κρίσιμο για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, θα αναμένουμε το επίσημο κείμενο της απόφασης που θα εκδοθεί το επόμενο δίμηνο.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας των οποίων ο κόπος και η αγωνία δικαιώθηκαν. Αξίζουν συγχαρητήρια και στους νομικούς παραστάτες των εκπαιδευτικών, τον κ. Τάσο Κυριακίδη και την κ. Σταματία Παρούση για τον εξαιρετικό τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση. Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιπτώσεων και στην διαδικασία της έφεσης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                              ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

bullying
Βία στα σχολεία: Παρέμβαση της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας με προτάσεις
Σχετικά με τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Παιδείας για την πλατφόρμα αναφοράς περιστατικών και την αυστηροποίηση των κυρώσεων, η ένωση παρατηρεί...
Βία στα σχολεία: Παρέμβαση της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας με προτάσεις
diadiktio
Διαδίκτυο - Ηλεκτρονικές συσκευές: Το εύκολο και βολικό «παρκάρισμα» των ανήλικων παιδιών
«Οι γονείς, προφανώς θέλουν  να αποφύγουν την «ενόχληση» από τα μικρά παιδιά  που  θέλουν τα δικά τους και χρειάζονται οδηγίες και καθοδήγηση για τη...
Διαδίκτυο - Ηλεκτρονικές συσκευές: Το εύκολο και βολικό «παρκάρισμα» των ανήλικων παιδιών