Γιάννης Μάγγος
 «Eίμαι υπέρ του δίκαιου αγώνα που δίνουν οι φοιτητές κατά της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων. Και θα είμαι πάντα δίπλα στους αγώνες που αφορούν το ίδιο το μέλλον τους, δηλαδή το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας».

Η δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου, υπερασπιζόμενη, το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, χρησιμοποίησε την εικόνα του Γιάννη Μάγγου, πατέρας του Βασίλη Μάγγου, που πέθανε αφότου έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς, για να σχολιάσει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις.

Έγραψε στον λογαριασμό της στο Χ: «Καλύτερη διαφήμιση υπέρ των Ιδιωτικών ΑΕΙ από αυτή που κάνει ο τυπάκος με το κατσιασμένο επαναστατικό μαλλί, δεν θα μπορούσε να γίνει. Ολη η αποτυχία του προοδευτικού σκοταδισμού, σε μια εικόνα».

Η πιο σωστή απάντηση ήρθε από τον τον ίδιο τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος απέστειλε ανακοίνωση στο alfavita, σχολιάζοντας την ανάρτησή της Λίνας Κλείτου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του

 «Δήλωσή μου για δυσφημιστικό δημοσίευμα Υπέπεσε στην αντίληψή μου το δυσφημιστικό δημοσίευμα της κ. Λίνας Κλείτου (Lina Kleitou) την οποία δεν γνωρίζω.

 

Δηλώνω για να γνωρίζει η κ. Κλείτου, αλλά και όσοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, ότι δεν είμαι “αιώνιος φοιτητής” και ούτε η παρουσία μου στην προχθεσινή πορεία σημαίνει “φοιτητοπατερισμό σε αποδρομή” όπως σχολιάζει η κ. Κλείτου  κάτω από την ίδια την ανάρτησή της.

Είμαι πατέρας δύο παιδιών (εκ των οποίων το ένα δεν ζεί) που υπήρξαν φοιτητές και επίσης πατέρας ενός τρίτου παιδιού που είναι μαθητής της τρίτης Λυκείου. Επομένως έχω άμεσο ενδιαφέρον για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας.

Ταυτόχρονα είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πάντα ήμουν και θα είμαι υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και για τα πανεπιστήμια ειδικά, όπως ακριβώς ορίζει το άρθρο 16  παρ. 5 του Συντάγματος: “Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση».

Ως εκ τούτου είμαι υπέρ του δίκαιου αγώνα που δίνουν οι φοιτητές κατά της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων. Και θα είμαι πάντα δίπλα στους αγώνες που αφορούν το ίδιο το μέλλον τους, δηλαδή το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Καλώ την κ. Κλείτου να κατεβάσει το δυσφημιστικό δημοσίευμά της.

Καλώ τους πολίτες, την κοινωνία να καταδικάσει όχι μόνο το δημοσίευμα της κ. Κλείτου, αλλά να καταδικάσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την κατάργηση της δημόσιας παιδείας.

Βόλος 10-2-2024»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεμπη
Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές πυραντοχής τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας
Τι αποκαλύπτει η τεχνική έκθεση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές πυραντοχής τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας
βιολαντα
Ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει το λάθος και αποζημιώνει εταιρεία που χτύπησε κατά λάθος αντί της «Βιολάντα»
Η συλλογικότητα παραδέχεται ότι μέλη της προκάλεσαν ζημιές σε λάθος επιχείρηση στο Μενίδι και δηλώνει ότι θα καλύψει πλήρως το κόστος των φθορών.
Ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει το λάθος και αποζημιώνει εταιρεία που χτύπησε κατά λάθος αντί της «Βιολάντα»
Σοφία Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας: Πρόγραμμα Εσωτερικής Κινητικότητας στα ΑΕΙ - Αποτελέσματα Αιτήσεων
Mέσω του προγράμματος εσωτερικής κινητικότητας, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, οι οποίες εντάσσονται...
Υπουργείο Παιδείας: Πρόγραμμα Εσωτερικής Κινητικότητας στα ΑΕΙ - Αποτελέσματα Αιτήσεων
αλεξο
Αμετανόητη η Αλεξοπούλου: Δεν ζητάω συγγνώμη για το «τσάμπα πέθανε» - Απευθυνόμουν στην αντιπολίτευση
Η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως η επίμαχη δήλωση δεν αφορούσε τους πολίτες,...
Αμετανόητη η Αλεξοπούλου: Δεν ζητάω συγγνώμη για το «τσάμπα πέθανε» - Απευθυνόμουν στην αντιπολίτευση