Γιάννης Μάγγος
 «Eίμαι υπέρ του δίκαιου αγώνα που δίνουν οι φοιτητές κατά της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων. Και θα είμαι πάντα δίπλα στους αγώνες που αφορούν το ίδιο το μέλλον τους, δηλαδή το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας».

Η δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου, υπερασπιζόμενη, το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, χρησιμοποίησε την εικόνα του Γιάννη Μάγγου, πατέρας του Βασίλη Μάγγου, που πέθανε αφότου έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς, για να σχολιάσει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις.

Έγραψε στον λογαριασμό της στο Χ: «Καλύτερη διαφήμιση υπέρ των Ιδιωτικών ΑΕΙ από αυτή που κάνει ο τυπάκος με το κατσιασμένο επαναστατικό μαλλί, δεν θα μπορούσε να γίνει. Ολη η αποτυχία του προοδευτικού σκοταδισμού, σε μια εικόνα».

Η πιο σωστή απάντηση ήρθε από τον τον ίδιο τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος απέστειλε ανακοίνωση στο alfavita, σχολιάζοντας την ανάρτησή της Λίνας Κλείτου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του

 «Δήλωσή μου για δυσφημιστικό δημοσίευμα Υπέπεσε στην αντίληψή μου το δυσφημιστικό δημοσίευμα της κ. Λίνας Κλείτου (Lina Kleitou) την οποία δεν γνωρίζω.

 

Δηλώνω για να γνωρίζει η κ. Κλείτου, αλλά και όσοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, ότι δεν είμαι “αιώνιος φοιτητής” και ούτε η παρουσία μου στην προχθεσινή πορεία σημαίνει “φοιτητοπατερισμό σε αποδρομή” όπως σχολιάζει η κ. Κλείτου  κάτω από την ίδια την ανάρτησή της.

Είμαι πατέρας δύο παιδιών (εκ των οποίων το ένα δεν ζεί) που υπήρξαν φοιτητές και επίσης πατέρας ενός τρίτου παιδιού που είναι μαθητής της τρίτης Λυκείου. Επομένως έχω άμεσο ενδιαφέρον για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας.

Ταυτόχρονα είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πάντα ήμουν και θα είμαι υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και για τα πανεπιστήμια ειδικά, όπως ακριβώς ορίζει το άρθρο 16  παρ. 5 του Συντάγματος: “Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση».

Ως εκ τούτου είμαι υπέρ του δίκαιου αγώνα που δίνουν οι φοιτητές κατά της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων. Και θα είμαι πάντα δίπλα στους αγώνες που αφορούν το ίδιο το μέλλον τους, δηλαδή το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Καλώ την κ. Κλείτου να κατεβάσει το δυσφημιστικό δημοσίευμά της.

Καλώ τους πολίτες, την κοινωνία να καταδικάσει όχι μόνο το δημοσίευμα της κ. Κλείτου, αλλά να καταδικάσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την κατάργηση της δημόσιας παιδείας.

Βόλος 10-2-2024»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εγκεφαλος
Ο μύθος της παρακμής: Η αλήθεια για τον εγκέφαλο ανα τα χρόνια
Μια νέα επιστημονική μελέτη υποστηρίζει πως οι πραγματικά χρυσές νοητικές μας δεξιότητες εμφανίζονται πολύ αργότερα από ό,τι νομίζουμε.
Ο μύθος της παρακμής: Η αλήθεια για τον εγκέφαλο ανα τα χρόνια
elta
Ικαρία: Στάση εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τα τοπικά ταχυδρομεία
Κλείσιμο ΕΛΤΑ σε Χριστό Ραχών και Άγιο Κήρυκο: Μαζική κινητοποίηση ζητά η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων
Ικαρία: Στάση εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τα τοπικά ταχυδρομεία
1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου
«Η Παλαμαϊκή Σχολή εκπέμπει SOS» – Η συγκλονιστική επιστολή της διευθύντριας του ιστορικού Γυμνασίου Μεσολογγίου
«Η Παλαμαϊκή Σχολή εκπέμπει SOS»: Το ιστορικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου κινδυνεύει να καταρρεύσει στη λήθη
«Η Παλαμαϊκή Σχολή εκπέμπει SOS» – Η συγκλονιστική επιστολή της διευθύντριας του ιστορικού Γυμνασίου Μεσολογγίου