foitites_panepistimia
Κατ' εξαίρεση τα μέλη Δ.Ε.Π. επιτρέπεται να απασχολούνται, σε μη κερδοσκοπικά ερευνητικά κέντρα, τα οποία αποτελούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου

Στο άρθρο 80 του Σχεδίου Νόμου «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου –Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» του υπουργείου Παιδείας, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, περιλαμβάνεται  διάταξη αναφορικά με τα ασυμβίβαστα των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού.

Με τη διάταξη αυτή, συμπεριλαμβάνεται πλέον στα ασυμβίβαστα των μελών Δ.Ε.Π. και η παροχή εκπαιδευτικών ή ερευνητικών υπηρεσιών στα Νομικά Πρόσωπα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Ν.Π.Π.Ε.), όπως θα λέγονται τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Άρθρο 80

Ασυμβίβαστα μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 159 ν. 4957/2022

Στο πρώτο εδάφιο της περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 159 του ν. 4957/2022 (Α’ 141) περί ασυμβιβάστων, μετά τη φράση «ή ερευνητικών υπηρεσιών,» προστίθεται η φράση «καθώς και στα Νομικά Πρόσωπα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Ν.Π.Π.Ε.),» και η περ. α) διαμορφώνεται ως εξής:

«α) Να παρέχουν υπηρεσίες, να απασχολούνται, να συμμετέχουν με οποιαδήποτε σχέση ή να αναλαμβάνουν διοικητικά, διδακτικά ή ερευνητικά καθήκοντα σε φορείς με καταστατικό σκοπό την παροχή εκπαιδευτικών ή ερευνητικών υπηρεσιών, καθώς και στα Νομικά Πρόσωπα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Ν.Π.Π.Ε.), εφόσον οι φορείς δεν υπάγονται στον δημόσιο τομέα όπως αυτός οριοθετείται στην περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α' 143). Κατ' εξαίρεση τα μέλη Δ.Ε.Π. επιτρέπεται να απασχολούνται, σε μη κερδοσκοπικά ερευνητικά κέντρα, τα οποία αποτελούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Επίσης, επιτρέπεται να απασχολούνται σε φορείς, που δεν υπάγονται στον δημόσιο τομέα όπως αυτός οριοθετείται στην περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014, αν πληρούνται σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις: αα) στον φορέα που πρόκειται να απασχοληθεί το μέλος Δ.Ε.Π. συμμετέχει το Α.Ε.Ι. και αβ) το μέλος Δ.Ε.Π. λαμβάνει σχετική άδεια από τη Συνέλευση του Τμήματος, στην οποία αναφέρεται ότι η εν λόγω απασχόληση είναι συμβατή με τα καθήκοντα της θέσης του.».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εθνικο
Εθνικό Θέατρο και 210 καλλιτέχνες: Καμπανάκι κινδύνου για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
210 δημιουργοί και το Εθνικό Θέατρο ζητούν ουσιαστικό διάλογο και θεσμικές εγγυήσεις για τη νέα Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών
Εθνικό Θέατρο και 210 καλλιτέχνες: Καμπανάκι κινδύνου για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
pencil_foto_education.jpg
ΟΧΙ Ανέστη! Δεν είμαστε ψεκασμένοι
«Κάνουμε αυτά που κάποιοι περιμένουνε να κάνουμε καθώς διατηρούμε στο προσκήνιο του πολιτικού γίγνεσθαι Κόμματα και πρόσωπα που μας οδήγησαν με...
ΟΧΙ Ανέστη! Δεν είμαστε ψεκασμένοι
απθ
ΑΠΘ – Ημερίδα: «Ζητήματα Ιστοριογραφίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης... »
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Αίθουσα Ισογείου Παιδαγωγικής Σχολής, την Τετάρτη, 4/3/2026, 17:45-21:00
ΑΠΘ – Ημερίδα: «Ζητήματα Ιστοριογραφίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης... »