panekpaideytiko
Νέα συλλαλητήρια σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές

Με νέα συλλαλητήρια διατρανώνεται σήμερα Πέμπτη η απαίτηση να μην κατατεθεί καν το νομοσχέδιο για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. 

Στην Αθήνα, το ραντεβού έχει δοθεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Την ίδια ώρα συλλαλητήρια γίνονται στη Θεσσαλονίκη στην Καμάρα, στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου και σε άλλες πόλεις.

 

Ηδη, μέσα σε ένα πλαίσιο συνεχιζόμενων αγωνιστικών διεργασιών καταδίκης του σχεδιασμού για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, με τον εκφοβισμό και τη συκοφάντηση να επιστρατεύονται για να καλύψουν την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στο δίκαιο περιεχόμενο αυτού του αγώνα, έχει αποφασιστεί ο επόμενος σταθμός με πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Φλεβάρη στην Αθήνα, στις 12 στα Προπύλαια.

idiotika_panepistimia

Μέσα από νέες συνελεύσεις που γίνονται αυτές τις μέρες, φοιτητικοί σύλλογοι επαναβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα για συνέχιση του «δίκαιου και τίμιου αγώνα» τους, αποφασίζουν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και νέες καταλήψεις. Από τις τοποθετήσεις φαίνεται ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να εκβιάσει, να τρομοκρατήσει, να συκοφαντήσει, πεισμώνει τους φοιτητές, οι οποίοι αντιτίθενται σε μια αντιδραστική τομή που προωθείται σε βάρος των αναγκών τους, στη νομοθέτηση της αδικίας η πρόσβαση στα πανεπιστήμια να εξαρτάται ακόμα περισσότερο από το πορτοφόλι κάθε οικογένειας, στη διάλυση της αξίας των πτυχίων και τη μετατροπή τους σε ένα ακόμα «χαρτί» στη ζούγκλα της αγοραπωλησίας πτυχίων και τίτλων σπουδών.

Στο αυριανό συλλαλητήριο στα Προπύλαια καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, οι γονείς, με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής ενώ μαχητική παρουσία αναμένεται στα μπλοκ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ και των ΕΛΜΕ καθώς ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει νέες στάσεις εργασίας, από τις 11 π.μ., για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια.

kinitopoiiseis

Στάσεις εργασίας και συμμετοχή στο συλλαλητήριο από ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Μαζικό «παρών» και στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο εναντίον της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα που θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, δίνουν ξανά οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πλάι στους μαθητές, τους φοιτντές και τους γονείς που διαμαρτύρονται. Για τον σκοπό αυτό, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κήρυξαν τρίωρες στάσεις

Η απόφαση της ΔΟΕ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στις 12 στα Προπύλαια (και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Η απόφαση της ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 01/02 στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα). Για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

sillalitirio

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής: «Το υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ»

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής με σχετική της ανακοίνωση καλεί και εκείνη με την σειρά της στην κινητοποίηση την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 12:00 στα Προπύλαια ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Η μόρφωση είναι δικαίωμα και ανάγκη που μπορεί και πρέπει να παρέχεται σε όλα τα παιδιά χωρίς οικονομικά κριτήρια και διαχωρισμούς σε αυτούς που τα έχουν και αυτούς που δεν τα έχουν», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής καλεί το Υπουργείο Παιδείας να ακούσει τα δίκαια αιτήματα φοιτητώνεκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών και να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ που θέλει να περάσει.

Να σταματήσει τους εκβιασμούς και την καταστολή απέναντι στα παιδιά λαϊκών οικογενειών που αγωνίζονται για πτυχία με αξία. Να σεβαστεί τον καθημερινό αγώνα που δίνουν χιλιάδες γονείς να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν στα παιδιά τους, τον καθημερινό αγώνα χιλιάδων εκπαιδευτικών να «ψηλώσουν» τα παιδιά μας ένα μπόι παραπάνω κόντρα στις αντιξοότητες και στα προβλήματα που το υπουργείο ευθύνεται για την μη επίλυση τους μέσα στα σχολεία και στις σχολές.

Δε ζητιανεύουμε αυτά που πέφτουν από τα τραπέζια αυτών που «τα έχουν»!

Η μόρφωση είναι δικαίωμα και ανάγκη που μπορεί και πρέπει να παρέχεται σε όλα τα παιδιά χωρίς οικονομικά κριτήρια και διαχωρισμούς σε αυτούς που τα έχουν και αυτούς που δεν τα έχουν!

Την Πέμπτη 1η Φλεβάρη θα βρεθούμε για άλλη μια φορά στην κινητοποίηση που διοργανώνεται στα Προπύλαια στις 12 μ.μ. για να απαιτήσουμε να μην κατατεθούν τα νομοσχέδια για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το εθνικό απολυτήριο. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε γενικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Να δοθούν χρήματα για τις ανάγκες των σχολείων και σχολών.

filosofikh

Κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές της χώρας: Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο Πέμπτη 8 Φλεβάρη  στην Αθήνα! 

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Πτυχία με αξία – δωρεάν σπουδές!» διοργανώνεται νέο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο Πέμπτη 8 Φλεβάρη στην Αθήνα! 

Η ανακοίνωση

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

 Πέμπτη 8 Φλεβάρη, στις 12:00 στα Προπύλαια (Σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο) 


Την Πέμπτη 8 Φλεβάρη να βουλιάξει η Αθήνα!  

Χαιρετίζουμε τις τεράστιες διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που με δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων καταδικάζουν το νομοσχέδιο και που μαζί με τους μαθητές, τους εργαζόμενους, όλο το λαό δίνουμε ένα δίκαιο αγώνα! Οι φοιτητές διεκδικούμε ένα καλό σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα!  
Πετύχαμε την πρώτη νίκη και συνεχίζουμε! Ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι νόμος του κράτους τον Ιανουάριο όμως ο μήνας τελειώνει και το νομοσχέδιο έχει μείνει στα χαρτιά!  
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητικών συλλόγων στα Πανεπιστήμια! Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να μας αιφνιδιάσει ούτε να μας εμποδίσει να κατέβουμε κατά χιλιάδες στους δρόμους, τώρα γενικεύοντας τον αυταρχισμό και την καταστολή, επιδιώκει με συκοφαντίες, με εκβιασμούς για «χαμένες εξεταστικές» και απειλές για κόψιμο της χρηματοδότησης στα ιδρύματα να μας σταματήσει. Η καταστολή δεν θα περάσει! Οι φοιτητές θα εντείνουμε τον αγώνα! 
Η κυβέρνηση έχει ήδη ηττηθεί. Ας ακούσει την πλειοψηφία των φοιτητών, των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών και του λαού που εναντιώνεται στο νομοσχέδιο και να το αποσύρει!  
Τώρα είναι η ώρα να δοθεί ενιαία πανελλαδική απάντηση. Όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι να βρεθούμε στην Αθήνα να διαδηλώσουμε! 

athina_fitites

Διεκδικούμε  
∙Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. 
∙Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16!  
∙Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες.  
∙Ένα ενιαίο πτυχίο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα 
επαγγελματικά δικαιώματα που κατοχυρώνουν τα πτυχία μας! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη 
και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.  
∙Κατάργηση της ισοτίμησης των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολέγια! 
∙Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση!  
∙Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες. 
∙Κατάργηση της ΕΒΕ. 
 
Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο, την Πέμπτη 8 Φλεβάρη, στις 12:00 στα Προπύλαια. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φυσικός Βαρβακείου για το θέμα της Φυσικής των Πανελληνίων: Eάν ο Π. Πολάκης δεν ανακαλέσει θα κινηθώ νομικά

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patates.jpg
Νέα έρευνα: Οι τηγανητές πατάτες ίσως συνδέονται με την κατάθλιψη
«Όσοι έχουν υποκείμενα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης θα μπορούσαν να στραφούν σε τρόφιμα παρηγοριάς ως έναν τρόπο αυτοθεραπείας»
Νέα έρευνα: Οι τηγανητές πατάτες ίσως συνδέονται με την κατάθλιψη