mathites
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν μαθητές ειδικής αγωγής στη Θεσσαλονίκη

Κωλύματα αντιμετωπίζουν δεκάδες μαθητές ειδικής αγωγής στη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που τα σχολεία είναι ακατάλληλα για τη διενέργεια των μαθημάτων.

Γονείς και κηδεμόνες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου την ώρα που ειδικά σχολεία κλείνουν, δυσχεραίνοντας το δικαίωμα στη μόρφωση.

Τα προβλήματα

Ο Γραμματέας συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΕΕΚ Παύλου Μελά Αβραάμ Κυριακίδης στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης σημείωσε πως στο σχολείο που φοιτά το παιδί του έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 60 με 65 παιδιά και αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 94, συν αυτών που θα έρθουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο σύλλογος γονέων έχει καταθέσει σχετικό υπόμνημα στην ΠΕ-ΔΚΜ για ανεύρεση χώρου, όπως αναφέρει δημοσίευμα του thesstoday.gr.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ Θανάσης Κοκονάς επεσήμανε πως 600 περίπου μαθητές φιλοξενούνται σε ακατάλληλες αίθουσες. «Το κλείσιμο του 2ου ειδικού σχολείου στην Πυλαία δημιουργεί αναστάτωση και στα υπόλοιπα σχολεία καθώς μεταφέρονται εκεί μαθητές και μάλιστα σε ακατάλληλες αίθουσες» εξήγησε και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Μαθητές με αμαξίδιο πηγαίνουν σε σχολεία στο Κορδελιό και τη Θέρμη τα οποία δε διαθέτουν ράμπες και ανελκυστήρες. Οι αρμόδιοι μεταβιβάζουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

«Γεώργιος Σεφέρης-Οδυσσέας Ελύτης. Δίκαιο και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών»
ΕΚΠΑ: Σήμερα στις 18:00 η εκδήλωση «Γεώργιος Σεφέρης-Οδυσσέας Ελύτης. Δίκαιο και Λογοτεχνία»
Σήμερα στις 18:00 η εκδήλωση με τίτλο «Γεώργιος Σεφέρης-Οδυσσέας Ελύτης. Δίκαιο και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών»
ΕΚΠΑ: Σήμερα στις 18:00 η εκδήλωση «Γεώργιος Σεφέρης-Οδυσσέας Ελύτης. Δίκαιο και Λογοτεχνία»
mouseiopaidagwgiki
Δωρεάν ξεναγήσεις σε μουσεία της Αθήνας μέσα στην εβδομάδα: Από την Αρχαία Αγορά μέχρι το Μουσείο Μπενάκη
Η Αθήνα «ανοίγει» την ιστορία της: Δωρεάν ξεναγήσεις σε τοπόσημα και μουσεία όλο τον Μάρτιο
Δωρεάν ξεναγήσεις σε μουσεία της Αθήνας μέσα στην εβδομάδα: Από την Αρχαία Αγορά μέχρι το Μουσείο Μπενάκη
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ψηφιακή αξιολόγηση βιωσιμότητας ΑΕΙ: Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο έργο “TranSustain HE”
Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ με εταίρους από Τουρκία, Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη
Ψηφιακή αξιολόγηση βιωσιμότητας ΑΕΙ: Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο έργο “TranSustain HE”