mathites
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν μαθητές ειδικής αγωγής στη Θεσσαλονίκη

Κωλύματα αντιμετωπίζουν δεκάδες μαθητές ειδικής αγωγής στη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που τα σχολεία είναι ακατάλληλα για τη διενέργεια των μαθημάτων.

Γονείς και κηδεμόνες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου την ώρα που ειδικά σχολεία κλείνουν, δυσχεραίνοντας το δικαίωμα στη μόρφωση.

Τα προβλήματα

Ο Γραμματέας συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΕΕΚ Παύλου Μελά Αβραάμ Κυριακίδης στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης σημείωσε πως στο σχολείο που φοιτά το παιδί του έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 60 με 65 παιδιά και αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 94, συν αυτών που θα έρθουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο σύλλογος γονέων έχει καταθέσει σχετικό υπόμνημα στην ΠΕ-ΔΚΜ για ανεύρεση χώρου, όπως αναφέρει δημοσίευμα του thesstoday.gr.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ Θανάσης Κοκονάς επεσήμανε πως 600 περίπου μαθητές φιλοξενούνται σε ακατάλληλες αίθουσες. «Το κλείσιμο του 2ου ειδικού σχολείου στην Πυλαία δημιουργεί αναστάτωση και στα υπόλοιπα σχολεία καθώς μεταφέρονται εκεί μαθητές και μάλιστα σε ακατάλληλες αίθουσες» εξήγησε και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Μαθητές με αμαξίδιο πηγαίνουν σε σχολεία στο Κορδελιό και τη Θέρμη τα οποία δε διαθέτουν ράμπες και ανελκυστήρες. Οι αρμόδιοι μεταβιβάζουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Έλενα Ακρίτα
Έλενα Ακρίτα για αμβλώσεις: «Έκανα έκτρωση όταν ήταν ακόμα παράνομη»
«Συχνά αναρωτιέται ποια θα ήταν η ζωή του παιδιού που δεν γεννήθηκε» - Η συγκλονιστική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τις αμβλώσεις
Έλενα Ακρίτα για αμβλώσεις: «Έκανα έκτρωση όταν ήταν ακόμα παράνομη»
παπαδομαρκάκης
Εντολή Παπαδομαρκάκη για διερεύνηση της εκπαιδευτικού που φίμωσε και έδεσε μαθητή
Παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας - Σε πλήρη εξέλιξη η πειθαρχική διαδικασία μετά τις καταγγελίες για το φίμωμα 13χρονου μαθητή
Εντολή Παπαδομαρκάκη για διερεύνηση της εκπαιδευτικού που φίμωσε και έδεσε μαθητή
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου με φόντο τη Βουλή
Γεωργιάδης: «Αν συνεργαστούν με την Κωνσταντοπούλου, η ΝΔ θα εκτοξευθεί στο 50%»
«Ο Έλληνας θα σκεφτόταν αν θα κατάφερνε να κοιμηθεί το βράδυ με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξουσία» - Τι απαντά για το κόμμα Καρυστιανού
Γεωργιάδης: «Αν συνεργαστούν με την Κωνσταντοπούλου, η ΝΔ θα εκτοξευθεί στο 50%»