erasmus
Στο σεμινάριο «ICT for teachers» στη Γουαδελούπη της Γαλλίας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Δημοτικού της Θεσσαλονίκης

Σε σεμινάριο στη Γουαδελούπη της Γαλλίας συμμετείχαν εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια Διαπιστευμένου Σχεδίου Erasmus+.

Αναλυτικότερα, οι εκπαιδευτικοί έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «ICT for teachers» που πραγματοποιήθηκε από τις 8 Ιανουαρίου 2024 ως τις 12 Ιανουαρίου στη Γουαδελούπη της Γαλλίας.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους μαζί με εκπαιδευτικούς από 10 άλλες χώρες της Ευρώπης οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την εκπαιδευτική προσέγγιση «ICT for teachers», με την οποία βελτίωσαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις νέες τεχνολογίες και ψηφιακά εργαλεία κατά τη διδασκαλία τους.

Η παρακολούθηση και συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα καθώς επιμορφώθηκαν στο θεωρητικό υπόβαθρο και στην πρακτική χρήση των ψηφιακών διαδικτυακών εργαλείων επικοινωνίας, συνεργασίας, σχεδιασμού και δημοσίευσης καθώς και ευκαιρίες για δημιουργία πόρων διδασκαλίας και μάθησης μέσω της παραγωγής διαφορετικών μέσων. 

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες μέσα από θεωρητικά μαθήματα και παρουσιάσεις παραδειγμάτων καλής πρακτικής γνώρισαν το θεωρητικό υπόβαθρο του σεμιναρίου και μέσα από πρακτικά εργαστήρια, συζητήσεις και συγκρίσεις εμπειριών εκπόνησαν μια σειρά από πρακτικές ασκήσεις και χρησιμοποίησαν ευέλικτα διαδικτυακά εργαλεία τα οποία και μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν στη διδασκαλία και στην τάξη τους προς όφελος των μαθητών-τριών τους.

Η κινητικότητα χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καθηγητής.jpg
Κατάταξη 150.000 υποψηφίων εκπαιδευτικών: Το Α΄ 10ήμερο του Απριλίου η έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων
Τι δηλώνει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ στο alfavita.gr • Γιατί οι πίνακες του 2026 είναι καθοριστικοί - ΟΠΣΥΔ: Το κρίσιμο στάδιο που «κρίνει» την ένταξη
Κατάταξη 150.000 υποψηφίων εκπαιδευτικών: Το Α΄ 10ήμερο του Απριλίου η έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων
atm
Προσοχή στις τραπεζικές συναλλαγές: Η μέθοδος της «απόσπασης» που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς
Στο στόχαστρο οι ευάλωτες ομάδες - Πώς να προστατευτείτε;
Προσοχή στις τραπεζικές συναλλαγές: Η μέθοδος της «απόσπασης» που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς