erasmus
Στο σεμινάριο «ICT for teachers» στη Γουαδελούπη της Γαλλίας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Δημοτικού της Θεσσαλονίκης

Σε σεμινάριο στη Γουαδελούπη της Γαλλίας συμμετείχαν εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια Διαπιστευμένου Σχεδίου Erasmus+.

Αναλυτικότερα, οι εκπαιδευτικοί έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «ICT for teachers» που πραγματοποιήθηκε από τις 8 Ιανουαρίου 2024 ως τις 12 Ιανουαρίου στη Γουαδελούπη της Γαλλίας.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους μαζί με εκπαιδευτικούς από 10 άλλες χώρες της Ευρώπης οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την εκπαιδευτική προσέγγιση «ICT for teachers», με την οποία βελτίωσαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις νέες τεχνολογίες και ψηφιακά εργαλεία κατά τη διδασκαλία τους.

Η παρακολούθηση και συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα καθώς επιμορφώθηκαν στο θεωρητικό υπόβαθρο και στην πρακτική χρήση των ψηφιακών διαδικτυακών εργαλείων επικοινωνίας, συνεργασίας, σχεδιασμού και δημοσίευσης καθώς και ευκαιρίες για δημιουργία πόρων διδασκαλίας και μάθησης μέσω της παραγωγής διαφορετικών μέσων. 

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες μέσα από θεωρητικά μαθήματα και παρουσιάσεις παραδειγμάτων καλής πρακτικής γνώρισαν το θεωρητικό υπόβαθρο του σεμιναρίου και μέσα από πρακτικά εργαστήρια, συζητήσεις και συγκρίσεις εμπειριών εκπόνησαν μια σειρά από πρακτικές ασκήσεις και χρησιμοποίησαν ευέλικτα διαδικτυακά εργαλεία τα οποία και μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν στη διδασκαλία και στην τάξη τους προς όφελος των μαθητών-τριών τους.

Η κινητικότητα χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν άμεσα

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

gov-wallet.jpg
Νέες λειτουργίες στο Gov.gr Wallet – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες
Τρεις σημαντικές αναβαθμίσεις από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που απλοποιούν τον έλεγχο ψηφιακών στοιχείων των πολιτών
Νέες λειτουργίες στο Gov.gr Wallet – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες
Εξιτήριο για τον 18χρονο Μάριο μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Νίκη της ζωής: Εξιτήριο για τον 18χρονο Μάριο μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
«Επιτέλους ξαναβλέπω τον ουρανό»: Το συγκλονιστικό μήνυμα του 18χρονου από το Αγρίνιο μετά τη μεταμόσχευση ήπατος στο Τορίνο
Νίκη της ζωής: Εξιτήριο για τον 18χρονο Μάριο μετά τη μεταμόσχευση ήπατος