εκπαιδευτικος
Ο εκπαιδευτικός δέχτηκε ανάρμοστη επίθεση με αισχρό υβρεολόγιο, χειρονομίες και βιαιοπραγία

Την ανάρμοστη επίθεση γονέα σε υποδιευθυντή δημοτικού σχολείου καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης-Αλίμου-Ελληνικού.

Ο Σύλλογος ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να προστατεύσει τους εκπαιδευτικούς  από αυτά τα φαινόμενα που συνέχεια αυξάνονται

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Χθες ενημερωθήκαμε για τον προπηλακισμό συναδέλφου Υποδιευθυντή στο 5ο ΔΣ του Αλίμου από γονέα μαθητή. Ο συνάδελφος δέχτηκε ανάρμοστη επίθεση με αισχρό υβρεολόγιο, χειρονομίες και βιαιοπραγία με αφορμή ανυπόστατες κατηγορίες που εκτόξευσε ο γονέας εις βάρος του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε σχολεία της περιοχής, αλλά και γενικότερα της Ελλάδας.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα αυξάνονται ανησυχητικά τέτοια φαινόμενα σωματικής ή ψυχολογικής βίας στους χώρους δουλειάς μας. Είναι γεγονός ότι καθημερινά βιώνουμε στο πετσί μας την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου το οποίο υπηρετούμε, αλλά και της θέσης μας μέσα σε αυτό. Είναι επίσης γεγονός ότι το Υπουργείο  αδιαφορεί  για τους όρους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μορφώνονται οι μαθητές-τριές μας και εργάζονται οι εκπαιδευτικοί.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα υφιστάμεθα ποικιλοτρόπως (πολυμελή τμήματα,  ασυντήρητες κτιριακές εγκαταστάσεις, 20.000 κενά εκπαιδευτικών, ελάχιστες-οι εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης, χαμηλοί μισθοί με μικρή αγοραστική δύναμη κ.ά.)

Σε όλα αυτά ας προστεθεί η παντελής απουσία νομοθετικού και διοικητικού πλαισίου προστασίας και υπεράσπισης της/του εκπαιδευτικού μέσα στον εργασιακό χώρο. Καθένας/ καθεμιά, (γονέας, συγγενής, γείτονας κ.τ.λ.), μπορεί να μας ασκήσει σωματική ή ψυχολογική βία εν ώρα υπηρεσίας, να  υβρίσει, να  προσβάλει, να  μηνύσει, ενώ θεωρείται αυτονόητο ότι αμέσως μετά εμείς πρέπει να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε το παιδαγωγικό μας έργο με ηρεμία και επαγγελματισμό… Έτσι, κάτω από τις διαρκώς αυξανόμενες κοινωνικοοικονομικές πιέσεις, η/ο εκπαιδευτικός ανά πάσα στιγμή μετατρέπεται σε εύκολο στόχο κάθε είδους επίθεσης.

Σε αυτές τις συνθήκες οι εκπαιδευτικοί παλεύουμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε όρθιες αξίες και συμπεριφορές που προάγουν την ηθική υπόσταση και την κοινωνική διάσταση του ανθρώπου όπως τον διάλογο, την κατανόηση, τον σεβασμό, την ενσυναίσθηση, τη συμπερίληψη και τη συνεργασία.

Προσπαθούμε ακούραστα να μεταλαμπαδεύσουμε στις μαθήτριες και στους μαθητές μας τον πολιτισμό ως λύση και απάντηση σε κάθε σύγκρουση και κρίση. Έτσι καθημερινά χτίζουμε τη σχέση μας μαζί τουςσ’  ένα περιβάλλον ηρεμίας και δημιουργικότητας.

Ως παιδαγωγοί δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διαταράξει αυτό το κλίμα.

Καλούμε τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Υπουργείο να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να πάρουν μέτρα υπεράσπισης, προστασίας και ηθικής αποκατάστασης ,τόσο του συναδέλφου αλλά και οποιουδήποτε άλλου/ης βρεθεί στην ίδια θέση στο μέλλον. Καλούμε τη ΔΟΕ να ενισχύσει τις πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ως Σωματείο στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου και του Σ.Δ. του σχολείου, και στηρίζουμε απόλυτα την απόφασή τους. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές που αποτελούν πρότυπο αποφυγής για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ
Μ. Χριστοδουλάκης: Μία οφειλόμενη απάντηση στην «ομάδα προπαγάνδας» της ΝΔ (Βίντεο)
«Βολεύει να αιωρούνται ερμηνείες για “ψεκασμένους” και “εξωγήινους” που εξαφανίζουν βαγόνια στα Τέμπη»
Μ. Χριστοδουλάκης: Μία οφειλόμενη απάντηση στην «ομάδα προπαγάνδας» της ΝΔ (Βίντεο)
Ρούτσι και Κωνσταντοπούλου
Τέμπη: Αναβολή στην εκταφή του γιου του Πάνου Ρούτσι – «Είναι σε οριακή κατάσταση»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πέτυχε την αναβολή για τεχνικό σύμβουλο - Γιατρός Πάνου Ρούτσι: «Παρουσιάζει ταχυκαρδίες και εξάντληση, θα έπρεπε ήδη να του...
Τέμπη: Αναβολή στην εκταφή του γιου του Πάνου Ρούτσι – «Είναι σε οριακή κατάσταση»
Global Sumud Flotilla
Global Sumud Flotilla: Ναυτική επίθεση από ισραηλινές δυνάμεις σε διεθνή ύδατα (Βίντεο)
Εκφοβιστική επιχείρηση του Ισραήλ εναντίον του Global Sumud Flotilla – Επικίνδυνοι ελιγμοί και αυξημένη παρακολούθηση από drones
Global Sumud Flotilla: Ναυτική επίθεση από ισραηλινές δυνάμεις σε διεθνή ύδατα (Βίντεο)
Κώστας Βλάσης
Κ. Βλάσης για Πολλαπλό Βιβλίο: «Καθυστερήσεις υπάρχουν, έρχεται η υπουργική απόφαση»
Πότε θα φτάσουν στα χέρια των μαθητών τα νέα βιβλία; Ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Βλάσης, έδωσε απαντήσεις στη Βουλή για το πολλαπλό βιβλίο
Κ. Βλάσης για Πολλαπλό Βιβλίο: «Καθυστερήσεις υπάρχουν, έρχεται η υπουργική απόφαση»