κτίριο, σχολείο, παράθυρα, τούβλα
Επιστολή για την υποχρέωση συμμόρφωσης των ιδιωτικών σχολικών μονάδων με το νέο μισθολόγιο

Επιστολή απέστειλε η ΟΙΕΛΕ προς τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την υποχρέωση συμμόρφωσης των ιδιωτικών σχολικών μονάδων με το νέο μισθολόγιο.

Όπως αναφέρεται σε πρόσφατη ανακοίνωση, εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι διοικήσεις σχολείων «είτε καμώνονται τις …ανήξερες για τις αυξήσεις, είτε ψευδώς αναφέρουν πως δεν αφορά στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς».

Στην επιστολή ζητείται «να εκδοθεί οδηγία προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να αποστείλουν ενημέρωση προς όλες τις ιδιωτικές σχολικές μονάδες της εποπτείας τους για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου. Δεύτερον, να ελεγχθούν, όπως άλλωστε είναι δέσμια αρμοδιότητα των Διευθύνσεων, οι μισθοδοτικές καταστάσεις του Ιανουαρίου, για να ελεγχθεί η τήρηση της νομιμότητα».

Τέλος, η ΟΙΕΛΕ ζητά από τους εκπαιδευτικούς να ενημερώσουν σχετικά με τις απολαβές που θα δουν στον μισθό Ιανουαρίου και αν θα έχει ενσωματωθεί η αύξηση.

Η ανακοίνωση

«Όπως αναφέραμε στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τους νέους μισθούς που θα ισχύουν από 1/1/2024 και για τους εκπαιδευτικούς με διοριστήριο του Υπουργείου Παιδείας που υπηρετούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες, πολλοί συνάδελφοι επικοινωνούν μαζί μας και καταγγέλλουν πως κάποιες διοικήσεις είτε καμώνονται τις …ανήξερες για τις αυξήσεις, είτε ψευδώς αναφέρουν πως δεν αφορά στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς την Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας που κοινοποιήθηκε στην πολιτική ηγεσία με την οποία ζήτησε δύο πράγματα. Πρώτον, να εκδοθεί οδηγία προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να αποστείλουν ενημέρωση προς όλες τις ιδιωτικές σχολικές μονάδες της εποπτείας τους για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου. Δεύτερον, να ελεγχθούν, όπως άλλωστε είναι δέσμια αρμοδιότητα των Διευθύνσεων, οι μισθοδοτικές καταστάσεις του Ιανουαρίου, για να ελεγχθεί η τήρηση της νομιμότητα. Θεωρούμε εξαιρετικά πιθανό πως, ειδικά στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, θα υπάρξει σωρεία παραβιάσεων και αρκετοί «πονηροί» ιδιοκτήτες δεν θα προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή των μισθών.

Καλούμε, επίσης, τους συναδέλφους να μας ενημερώσουν, όταν λάβουν το μισθό του Ιανουαρίου, αν ενσωματώθηκε η αύξηση που προβλέπει η εγκύκλιος του Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα σε καταγγελίες προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και την Επιθεώρηση Εργασίας.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

football-podosfairo.jpg
Σοκ στην Αγγλία: Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές μετά από καταγγελία για βιασμό
Έχουν βγει από το κρατητήριο έχοντας καταβάλει εγγύηση, με την αστυνομία να διεξάγει έρευνα για την υπόθεση
Σοκ στην Αγγλία: Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές μετά από καταγγελία για βιασμό
δασκαλος
Εκπαιδευτικοί Πειραιά: Τιμωρίες και καψώνια σε εκπαιδευτικό και εκδικητική «συλλογική ευθύνη» σε σύλλογο διδασκόντων
Καταγγελία του εκπαιδευτικού σχήματος "Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής" που δραστηριοποιείται στην ΕΛΜΕ Πειραιά
Εκπαιδευτικοί Πειραιά: Τιμωρίες και καψώνια σε εκπαιδευτικό και εκδικητική «συλλογική ευθύνη» σε σύλλογο διδασκόντων