pierrakakis
Ελάχιστος ο αριθμός των υποτροφιών που θα δίνουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που αναμένεται να κάνουν «ποδαρικό» στη χώρα μας το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 με το νέο νομοσχέδιο που καταθέτει προς ψήφιση το υπουργείο Παιδείας μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στον Alpha.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι «στο νομοσχέδιο η μέριμνα είναι να ξεκινήσουμε από το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026».

Για τα δίδακτρα είπε ότι θα τα καθορίσουν τα ίδια τα πανεπιστήμια, αλλά με έλεγχο από την Εθνική Αρχή Ανωτάτης Εκπαίδευσης.

«Τα πανεπιστήμια που θα έρθουν εδώ θα απευθυνθούν με όρους βιώσιμους στα δίδακτρά τους. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι ότι θα έχουμε τα πιο αυστηρά κριτήρια απ’ όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ελάχιστος ο αριθμός των υποτροφιών

Στη συνέχεια, μίλησε για τις υποτροφίες, υπογραμμίζοντας ότι «θα υπάρχει ελάχιστος αριθμός υποτροφιών. Πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού δίνουν πολλές υποτροφίες είτε ολικές είτε μερικές. Τα παραρτήματα εδώ θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν τη λογική των μητρικών πανεπιστημίων».

«Έχουμε μια πολύ μεγάλη ακαδημαϊκή διασπορά. Μίνιμουμ 30 καθηγητές με διδακτορικό για να ιδρυθεί ένα ίδρυμα. Είναι μια συνολικά αναπτυξιακή πολιτική για τη χώρα» τόνισε και πρόσθεσε ότι 500 εκατομμύρια ευρώ αφήνουν οι Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό κάθε χρόνο.

Για ενδεχόμενες προσφυγές στο ΣτΕ, ο υπουργός απάντησε: «Σε πολλά νομοσχέδια υπάρχει δικαστικός διάλογος που ακολουθεί. Είναι ασφαλές και στέρεο βήμα. Θεωρούμε ότι αυτός είναι ένα ασφαλής διάλογος με τον τρόπο με τον οποίο τον ξεκινάμε».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Σοφία Ζαχαράκη
Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη - Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Από τα πανεπιστήμια μέχρι τον βρεφονηπιακό σταθμό του Υπ. Παιδείας (Video)
Ζαχαράκη και Γκιλφόιλ σχεδιάζουν κοινές εκπαιδευτικές δράσεις
Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη - Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Από τα πανεπιστήμια μέχρι τον βρεφονηπιακό σταθμό του Υπ. Παιδείας (Video)
Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη: «Άθλιο υποκείμενο» -«Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή»
Ακραίοι χαρακτηρισμοί και μηνύσεις στην Ολομέλεια: Η ένταση Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη ξεφεύγει
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη: «Άθλιο υποκείμενο» -«Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή»
κακοκαιρία, ΕΜΥ, άνθρωποι με ομπρέλες προχωρούν σε πλημμυρισμένο δρόμο
Νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών – Πιο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό πλήττει τη χώρα
Έντονες βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στα δυτικά και τα νότια – Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια
Νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών – Πιο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό πλήττει τη χώρα