Thumbnail
Κατατέθηκε στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ

Την ανάγκη εξορθολογισμού των εκπτώσεων στα φοιτητικά εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ώστε όλοι οι δικαιούχοι φοιτητές να λαμβάνουν τις πραγματικές εκπτώσεις που δικαιούνται, τονίζουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Υποδομών, με πρωτοβουλία του Παύλου Χρηστίδη.

Μάλιστα, προτείνουν τον καθορισμό έκπτωσης 50% σε όλες τις περιπτώσεις μετακίνησης των φοιτητών με τα ΜΜΜ.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ερώτηση, οι κ.κ. Παύλος Χρηστίδης, Απόστολος Πάνας και Στέφανος Παραστατίδης σημειώνουν ότι η με βάση την ισχύουσα ΚΥΑ προβλέπεται μεγαλύτερη έκπτωση (50%) για την μετακίνηση από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στον τόπο φοίτησης και αντίστροφα και όμοια έκπτωση (50%) στις αστικές μετακινήσεις στην έδρα φοίτησης, μικρότερη όμως έκπτωση (25%) σε όλες τις υπόλοιπες αστικές και υπεραστικές μετακινήσεις.

«Στην πράξη, χιλιάδες φοιτητές αναγκάζονται να μετακινούνται από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους στον τόπο φοίτησης με ενδιάμεσους σταθμούς μετεπιβίβασης σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χάνοντας τη μισή από την έκπτωση που δικαιούνται αφού τα χωριά και οι πόλεις τους δεν συνδέονται απευθείας με τις πόλεις φοίτησης και άρα, σε κανένα σημείο της μετακίνησής τους δεν δικαιούνται 50% έκπτωση. Η έκπτωση, λοιπόν, επαφίεται στην κατανόηση του εκάστοτε υπαλλήλου έκδοσης των εισιτηρίων, μιας και οι φοιτητές δεν μπορούν να αποδείξουν την φύση και τον σκοπό της μετακίνησής τους», αναφέρεται στην Ερώτηση.

Επιπλέον, προτείνουν την τροποποίηση της ισχύουσας ΚΥΑ, προκειμένου να καθοριστεί η έκπτωση των φοιτητικών εισιτηρίων στο 50% για όλες τις μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστικές και υπεραστικές).

Οι βουλευτές, τέλος, ρωτούν τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα εάν προτίθενται, τουλάχιστον, να καθορίσουν με σαφήνεια ότι η μετακίνηση των φοιτητών από την μόνιμη κατοικία τους στον τόπο φοίτησης και αντίστροφα, θα λαμβάνει την έκπτωση του 50%, ανεξαρτήτως των ενδιάμεσων σταθμών και την εναλλαγή μέσων μεταφοράς στις οποίες οι φοιτητές υποχρεούνται προκειμένου να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.

Περισσότερα εδώ: https://pavloschristidis.gr/katholiki-efarmogi-ekptosis-sta-foititika-eisitiria/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κατοικίδια
Ντουμπάι: Αφήνουν πίσω τα κατοικίδιά τους στις αγωνιώδεις ώρες της φυγής
Απόλυτη εγκατάλειψη κατοικιδίων στους δρόμους των ΗΑΕ εν μέσω μέσης Ανατολής - Κτηνίατροι και οργανώσεις σε συναγερμό
Ντουμπάι: Αφήνουν πίσω τα κατοικίδιά τους στις αγωνιώδεις ώρες της φυγής
Πύραυλοι του Ιράν τη νύχτα στον ουρανό
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Η έρευνα της Opinion Poll δείχνει ότι η πλειονότητα των πολιτών φοβάται τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ η ακρίβεια παραμένει το...
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Μαξίμου
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία
Η κυβέρνηση σε επιφυλακή για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης – φόβοι για άνοδο καυσίμων, πληθωρισμό και νέα μέτρα στήριξης
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία