φοιτητεσ
Αναλυτικά οι εκπτώσεις που απολαμβάνουν οι φοιτητές, με το φοιτητικό πάσο

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι φοιτητές πριν αρχίσουν τα μαθήματα για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και το Proson.gr παρουσιάζει αναλυτικά όλα όσα δικαιούνται με το... πάσο τους!

Πέρσι ήταν η πρώτη χρονιά που διατέθηκαν σε ψηφιακή μορφή οι ακαδημαϊκές ταυτότητες φοιτητών, του ψηφιακού έτους 2021-2022.

Οι πρωτοετείς φοιτητές θα παραλάβουν φέτος για πρώτη φορά την ακαδημαϊκή ταυτότητα που τους εξασφαλίζει σημαντικές εκπτώσεις και προνόμια.

Με τη φοιτητική ταυτότητα, οι φοιτητές δικαιούνται εκπτώσεις και προσφορές όχι μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και σε αρκετούς ακόμα φορείς.

Αναλυτικά:

Λεωφορεία και ΚΤΕΛ

Στα λεωφορεία των υπεραστικών και αστικών ΚΤΕΛ οι φοιτητές με την επίδειξη του φοιτητικού τους πάσο έχουν έκπτωση από και προς τον προορισμό, ανάλογα την περιοχή. Για να ενημερωθείτε αναλυτικά επικοινωνήστε με το κοντινότερο γραφείο ΚΤΕΛ της πόλης σας.

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια

Όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου, έχουν καθιερώσει το φοιτητικό εισιτήριο με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Αθήνα

Το γνωστό μειωμένο εισιτήριο. Αν μένετε στην Αθήνα ή είστε φοιτητής από επαρχία στην Αθήνα, με το φοιτητικό πάσο έχετε έκπτωση σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς.

Κομμωτήρια – Κέντρα περιποίησης και ομορφιάς

Σε διάφορες περιοχές, πολλά κομμωτήρια και κέντρα ομορφιάς και περιποίησης παρέχουν είτε εκπτώσεις σε επιλεγμένες υπηρεσίες τους, είτε προσφορές σε πακέτα ομορφιάς με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας.

Φοιτητικές Λέσχες

Σε πολλές φοιτητικές λέσχες των σχολών, παρέχεται η δυνατότητα της δωρεάν σίτισης. Αναλόγως της σχολής, σε κάποιες αφορά τους φοιτητές που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές (ο κάθε φοιτητής μπορεί να ενημερωθεί σχετικά στο site της σχολή του, στην κατηγορία που αφορά το θέμα της φοιτητικής μέριμνας) και σε άλλες, όλους τους φοιτητές που μπορούν υποβάλλοντας τα κατάλληλα δικαιολογητικά να αποκτήσουν κάρτα σίτισης η οποία θα τους εξασφαλίζει τη δωρεάν σίτιση τους στην αντίστοιχη λέσχη.

Εστιατόρια – Ταχυφαγεία

Πολλά καταστήματα πώλησης fast food, παντός είδους, παρέχουν ειδικές προσφορές κι εκπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε φοιτητές, με την επίδειξη και μόνο του φοιτητικού πάσο και κατά την παραλαβή της παραγγελίας τους ή μέσω delivery. Επίσης υπάρχουν και τα φοιτητικά happy hours σε διάφορα μαγαζιά εστίασης/

Μουσεία και Αρχαιολογικοί Χώροι

Το φοιτητικό πάσο παρέχει ακόμα είσοδο με μειωμένο εισιτήριο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Θέατρα και Σινεμά

Επιδεικνύοντας απλά και μόνο το φοιτητικό του πάσο στα εκδοτήρια εισιτηρίων των θεάτρων και των κινηματογράφων, κάθε φοιτητής δικαιούται αυτομάτως έκπτωση στην τιμή του εισιτηρίου του, η οποία είναι προκαθορισμένη από τον εκάστοτε χώρο ψυχαγωγίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ
Η ανακοίνωση της 105ης Συνόδου πρυτάνεων: Αναγκαία η αύξηση του προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων και η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης
Η Σύνοδος συζήτησε επιπλέον διεξοδικά ζητήματα, που απασχολούν το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα θέματα έρευνας και καινοτομίας,...
Η ανακοίνωση της 105ης Συνόδου πρυτάνεων: Αναγκαία η αύξηση του προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων και η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης
κακοκαιριαα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Σε ποιες περιοχές, σήμερα Σάββατο, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες