ελμε ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΛΜΕ Πειραιά: Συνολικά έχουν χαθεί από την αρχή της χρονιάς δεκάδες χιλιάδες διδακτικές ώρες στα σχολεία και εξακολουθούν να χάνονται

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, μετά από πρόσκληση της ΕΛΜΕ Πειραιά, με τις Ενώσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της ευρύτερης Περιφέρειας του Πειραιά, για το ζήτημα της ύπαρξης κενών στα σχολεία της περιοχής μας. Στη συζήτηση αναδείχτηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία από τις χιλιάδες χαμένες ώρες, το κρίσιμο πρόβλημα της κτηριακής κατάστασης των σχολικών μονάδων, καθώς και η υποχρηματοδότηση των σχολείων. Πιο συγκεκριμένα:

Στις αρχές του Δεκέμβρη και μετά την 3η φάση προσλήψεων αναπληρωτών, στον Πειραιά παραμένουν 34 κενά στη Γενική Αγωγή και 33 στην Ειδική αγωγή, όπου το πρόβλημα παραμένει πολύ μεγάλο. Έγιναν μόλις 4 προσλήψεις για 5 ειδικά σχολεία και 17 τμήματα ένταξης! Συνολικά έχουν χαθεί από την αρχή της χρονιάς δεκάδες χιλιάδες διδακτικές ώρες στα σχολεία και εξακολουθούν να χάνονται. Οι εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν πριν μερικές ημέρες, τυπικά αναλαμβάνουν υπηρεσία στις 05.12.23, ουσιαστικά αναλαμβάνουν καθήκοντα λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές των Χριστουγέννων, σε μια περίοδο με πολυήμερες εκδρομές, αργίες, κλπ.

Για την τραγική κατάσταση στη σχολική στέγη έχουμε ενημερώσει επανειλημμένως. Κτίρια γερασμένα, ηλικίας 50, 60 και 70 ετών (1ο ,2ο, 10ο ΓΣ  Πειραιά, 1ο, 2ο ΓΕΛ Πειραιά, Ζάννειο, 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά), που πλημμυρίζουν (1ο ΓΣ και ΕΠΑΛ Αίγινας), χωρίς επάρκεια αιθουσών, χωρίς ανελκυστήρα-μη προσβάσιμα για άτομα με κινητικά προβλήματα (όπωςπ.χ. Ιωνίδειος), με 27άρια τμήματα (Ζάννειο Γ/σιο και ΓΕΛ, Ιωνίδειος Γ/σιο και ΓΕΛ, 1ο και 2ο ΓΕΛ Σαλαμίνας), χωρίς εργαστηριακές υποδομές, ορισμένα δε σε νοικιασμένους, παντελώς ακατάλληλους χώρους (7ο ΓΣ Πειραιά, 13ο ΓΕΛ Πειραιά, 9ο ΕΠΑΛ Πειραιά)… Μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε τον σοβαρότατο (ευτυχώς όχι μοιραίο) τραυματισμό μαθήτριας από το Πέραμα, σε σχολείο που μάλιστα είναι από τα καινούρια (παραδόθηκε το 2005). Και όλα αυτά, τη στιγμή που, επισήμως, ο Δήμος Πειραιά διαβεβαιώνει ότι έχει να γίνει προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία εδώ και 20 χρόνια, ενώ την τελευταία φορά που έγινε (το 2003) ο έλεγχος ήταν απλώς οπτικός!

Αλλά και κάτω από την «κορυφή του παγόβουνου» υπάρχουν δεκάδες σχολεία με πολύ σοβαρά προβλήματα, χωρίς τη χρηματοδότηση που χρειάζονται για να λύνουν ζητήματα συντήρησης και λειτουργίας (σε μια περίοδο μάλιστα που η κυβέρνηση κατάργησε τις σχολικές επιτροπές των δήμων). Προσπαθούν με λίγες εκατοντάδες ευρώ να ανταπεξέλθουν στα έξοδα του μήνα.

Για όλα αυτά η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί από κοινού σε κινητοποίηση την Πέπμτη 14.12.2023 στις 12.30 στη ΔΔΕ Πειραιά (με στάση εργασίας 12.00-14.00), στα πλαίσια της οποίας έχει προγραμματιστεί συνάντηση με το Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, διεκδικώντας λύσεις, άμεσες και μακροπρόθεσμες. Για να υπάρξουν άμεσες προσλήψεις για όλα τα κενά και μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών που θα καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων. Για να σταματήσουμε να τρέμουμε την πιθανότητα που θα μας βρει σεισμός, εμάς και τα παιδιά μας, μέσα σ’ αυτά τα σχολεία. Για γενναία αύξηση στη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των σχολείων και του παιδαγωγικού έργου.

Συμμετέχουν:

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foitites.jpg
Η «μεταρρύθμιση» των «εκπαιδευτικών συμφωνιών» με αλλοδαπά πανεπιστήμια
Η κυβερνητική “μεταρρύθμιση” κινείται στη λάθος κατεύθυνση, αυτή του ιδιωτικού οφέλους σε βάρος του δημοσίου
Η «μεταρρύθμιση» των «εκπαιδευτικών συμφωνιών» με αλλοδαπά πανεπιστήμια
mathimatika.jpg
Ανακοίνωση των Προέδρων των Μαθηματικών Τμημάτων για το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘΑ
«Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε συζήτηση περί ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων ή παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας, η οποία βασίζεται σε...
Ανακοίνωση των Προέδρων των Μαθηματικών Τμημάτων για το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘΑ
olme.jpg
Δεν υποχωρούν οι καθηγητές: Μετά τη νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια η ΟΛΜΕ αποφασίζει την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής
Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για Γ.Σ. 6-8/03 και Γ.Σ. Προέδρων 9/03 με εισήγηση του Δ.Σ. για επαναπροκήρυξη της ΑΑ από ΟΛΜΕ.
Δεν υποχωρούν οι καθηγητές: Μετά τη νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια η ΟΛΜΕ αποφασίζει την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής