μαθητές σχολείο
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΜΕ Πειραιά με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σχετικά με τα κενά των εκπαιδευτικών

Ενημέρωση δημοσιοποίησε η ΕΛΜΕ Πειραιά σχετικά με την πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με ενώσεις συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για το ζήτημα των εκατοντάδων κενών στα σχολεία.

Στη συζήτηση αναδείχθηκαν τα προβλήματα που προκαλούν στην εκπαιδευτική διαδικασία τα κενά που παραμένουν ακάλυπτα, το ζήτημα των κτιριακών υποδομών, αλλά και η υποχρηματοδότηση που υφίστανται τα σχολεία.

«Η κατάσταση είναι κυριολεκτικά τραγική! Ακόμα και τώρα, υπάρχουν τμήματα που σχολάνε στο 5ωρο κάποιες ημέρες της βδομάδας, μαθήματα που δεν έχουν διδαχτεί καθόλου από την αρχή του σχολικού έτους, καθώς και σχολείο που το πρόγραμμά του καθημερινά ολοκληρώνεται στις 11 πμ, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών», καταγγέλλει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 26 Νοεμβρίου η σύσκεψη, μετά από πρόσκληση της ΕΛΜΕ Πειραιά, με τις Ενώσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της ευρύτερης Περιφέρειας του Πειραιά, για το ζήτημα της ύπαρξης εκατοντάδων κενών στα σχολεία της περιοχής μας.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Β’, Δ’ & Ε’ Δημοτικής Ενότητας Πειραιά, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου – Δραπετσώνας καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ρέντη. 

Στη συζήτηση αναδείχτηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία από τις χιλιάδες χαμένες ώρες (3.348 την εβδομάδα-λείπουν 157 εκπαιδευτικοί) ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Νοέμβρη (δες πιο αναλυτικά και ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά, 151/12-11-2023 ), το κρίσιμο πρόβλημα της κτηριακής κατάστασης των σχολικών μονάδων, καθώς και η υποχρηματοδότηση των σχολείων.

Η κατάσταση είναι κυριολεκτικά τραγική! Ακόμα και τώρα, υπάρχουν τμήματα που σχολάνε στο 5ωρο κάποιες ημέρες της βδομάδας, μαθήματα που δεν έχουν διδαχτεί καθόλου από την αρχή του σχολικού έτους, καθώς και σχολείο που το πρόγραμμά του καθημερινά ολοκληρώνεται στις 11 πμ, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών.

Αποφασίστηκε από κοινού, γονείς και εκπαιδευτικοί, να ενώσουμε τις φωνές μας.

Να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία, την αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία και την αντισεισμική τους θωράκιση, με πρώτο σταθμό το Παμπειραϊκό Συλλαλητήριο Τετάρτη 29/11 19:00 στην Πλατεία Κοραή. Επιπλέον, αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα στις 11 Δεκεμβρίου 12:00 στη ΔΙΔΕ Πειραιά (θα βγει κάλεσμα).

Τέλος, η ΕΛΜΕ Πειραιά ενημέρωσε για  την κινητοποίηση που έχει προγραμματίσει στην Εισαγγελία Πειραιά στις 4/12 13:00 ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και ζήτησε την συμπαράστασης των φορέων που πήραν μέρος στην σύσκεψη.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
Ενα από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι Πανελλαδικές...
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
μαθητριες
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία με μία νέα έρευνα για τις μαθήτριες στην Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 10.000 κορίτσια απουσιάζουν έως και μια εβδομάδα...
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες