ntountouka
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Κινητοποίηση στη ΔΙΔΕ Πειραιά την Παρασκευή 3/11 14:00 - 2ου Solidarity Film Festival Killah P στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ.,

Η ΕΛΜΕ Πειραιά, γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσής της, ότι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί «εκβιάζονται» συνεχώς για τη μονιμοποίησή τους και το «Υπουργείο αρνείται να εκδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης τους».

«Πρόκειται για εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει το δημόσιο σχολείο για πάνω από 15 χρόνια, έχουν αλωνίσει από άκρη σε άκρη όλη τη χώρα, δουλεύοντας ως αναπληρωτές, και σε πολύ δύσκολες συνθήκες κράτησαν το δημόσιο σχολείο όρθιο», τονίζουν

Η ανακοίνωση:

Να εκδοθούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων/συναδελφισσών!

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εκβιασμό και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα της μονιμοποίησής τους.

Το Υπουργείο αρνείται να εκδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης, επικαλούμενο παντελώς αυθαίρετα την “ανάγκη” της ολοκλήρωσης των διαδικασιών αξιολόγησης (νόμος 4823/2021). Κι αυτό ενώ, ακόμα και με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, είναι σαφές πως με το πέρας της διετίας εκδίδεται αυτοδίκαια η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης.

Προσπαθεί η κυβέρνηση, με αυτόν τον τρόπο, να εφαρμόσει ένα μέτρο καταδικασμένο στη συνείδηση του συνόλου των εκπαιδευτικών, πατώντας πάνω σε ένα ευάλωτο εργασιακά κομμάτι τους.

Πρόκειται για εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει το δημόσιο σχολείο για πάνω από 15 χρόνια, έχουν αλωνίσει από άκρη σε άκρη όλη τη χώρα, δουλεύοντας ως αναπληρωτές, και σε πολύ δύσκολες συνθήκες κράτησαν το δημόσιο σχολείο όρθιο. Είναι αυτοί που έχουν εξεταστεί και αξιολογηθεί αποδεδειγμένα, αλλά επίσης αναγκάστηκαν και αναγκάζονται να κυνηγούν προσόντα πληρώνοντας χιλιάδες ευρώ. Είναι αυτοί, που μένουν για δύο χρόνια στον τόπο διορισμού, μακριά από τις οικογένειές τους, για 735 ευρώ. Αυτή η πρόκληση, αυτή η ομηρία των δεκάδων χιλιάδων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών πρέπει να σταματήσει τώρα! Μας αφορά όλους και όλες!

 Το δημόσιο-δωρεάν σχολείο έχει ανάγκη από μόνιμους εκπαιδευτικούς!

 Το δημόσιο-δωρεάν σχολείο έχει ανάγκη από ελεύθερα σκεπτόμενους/ες καθηγητές/τριες! Δεν θα  μας κάμψετε!

 Δεν θα επιτρέψουμε την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, που κατ’ ευφημισμό βαφτίζεται βελτίωση του δημόσιου σχολείου και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού!

 Δε θα αφήσουμε την παιδεία να γίνει εμπόρευμα!

Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για να έχουν όλοι οι μαθητές δίπλα τους τους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τα μορφωτικά δικαιώματα που έχουν ανάγκη στον 21ο αιώνα.

Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων και την κατάργηση του ν. 4823/21.

Κανείς αξιολογητής στην τάξη!

διδε

Τελετή έναρξης 2ου Solidarity Film Festival Killah P

«Αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι,

Ο Σύλλογος Πολιτισμού "Παύλος Killah P Φύσσας" και η πρόεδρος Μάγδα Φύσσα σας προσκαλούν στην τελετή έναρξης του 2ου Solidarity Film Festival Killah P στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη (Εμ.Μπενάκη 70, Κερατσίνι).

Αμέσως μετά (9 μ.μ.) θα προβληθεί η ταινία Αντιγόνη της Sophie Deraspe (Καναδάς).

Το 2ο Solidarity Film Festival Killah P θα διεξαχθεί στις 1-5 Νοέμβρη 2023 στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, τον τόπο που γεννήθηκε και έζησε ο αντιφασίστας καλλιτέχνης.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: https://sffkillahp.gr

Το Φεστιβάλ στηρίζουν ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, Εκπαιδευτικοί φορείς, η Παιδαγωγική Ομάδα Σκασιαρχείο, η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) και πλήθος σκηνοθετών και ανθρώπων του κινηματογράφου».

φύσσας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taksi
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής
Αναλυτικά η ενημέρωση αιτούντων για εισαγωγή στα Πρότυπα (Π.Σ.), Πειραματικά (ΠΕΙ.Σ.) ή Εκκλησιαστικά Σχολεία (Ε.Κ.)
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής