bullying_1
Το προηγούμενο περιστατικό επίθεσης σε βάρος μαθητή στάθηκε αφορμή για να ξεχειλίσει η οργή των γονέων και των εκπαιδευτικών του σχολείου - Λεκτική και σωματική βία σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών και σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος μαθητριών

Τέλος δεν έχουν τα επεισόδια σε γυμνάσιο των Χανίων, με τη σχολική κοινότητα να είναι ανάστατη και τους γονείς και κηδεμόνες να ζητούν λύση εδώ και τώρα για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της ασφάλειας στο σχολείο. 

Την Πέμπτη, ο 15χρονος που γρονθοκόπησε και προκάλεσε ρινικό κάταγμα σε μαθητή του σχολείου επανήλθε στον χώρο, παρά το γεγονός ότι υπήρξε απόφαση για μεταγραφή του σε άλλο γυμνάσιο. Ο μαθητής έσπασε με μπουνιά την τζαμαρία παράθυρου σχολικής αίθουσας, με αποτέλεσμα ο ίδιος να τραυματιστεί και οι μαθητές να αρνούνται να μπουν στις σχολικές αίθουσες. 

Χαρακτηριστικό του κλίματος που διαμορφώθηκε είναι ότι στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, ενώ ο 15χρονος, αιμόφυρτος, μεταφέρθηκε από τη μητέρα του στο Νοσοκομείο Χανίων. Να καθησυχάσουν τους μαθητές προσπάθησαν ανεπιτυχώς οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, πολλοί από τους οποίους έχουν και οι ίδιοι πέσει θύματα υβριστικών και σωματικών επιθέσεων από τον μαθητή, ο οποίος από την περυσινή σχολική χρονιά παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς. 

Το προηγούμενο περιστατικό επίθεσης σε βάρος μαθητή στάθηκε αφορμή για να ξεχειλίσει η οργή τόσο των γονέων και κηδεμόνων, όσο και των εκπαιδευτικών του σχολείου, που επανειλημμένα είχαν απευθυνθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο ΚΕΔΑΣΥ, στο Συμβούλιο Ειδικής Αγωγής και στον εισαγγελέα Ανηλίκων, ζητώντας λύση για τα συχνά επεισόδια που προκαλεί ο 15χρονος. 

Ζήτησαν παρέμβαση εισαγγελέα 

Μάλιστα, ο Σύλλογος Διδασκόντων κατέθεσε υπόμνημα στον εισαγγελέα, ζητώντας την παρέμβασή του.

«Το αίσθημα της ασφάλειας και το παιδαγωγικό, το οποίο πρέπει να υπάρχει όσον αφορά στην καθημερινότητα των παιδιών μας στο σχολείο όπου φοιτούν, έχει χαθεί. Είχαμε αλλεπάλληλα περιστατικά, είχαμε κάνει αυτά που οφείλαμε ως σύλλογος, είχαμε καταθέσει και έγγραφη διαμαρτυρία στον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας και μας απάντησε ότι όσα υποστηρίζουμε είναι υπερβολικά και ότι αυτό είναι ο μέσος όρος όλων των σχολείων. Σίγουρα τα γεγονότα δεν τον δικαίωσαν», δήλωσε, στο περιθώριο παράστασης διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από την ΕΛΜΕ έξω από την Εισαγγελία, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Πέτρος Χατζησταύρος. 

Λήψη μέτρων ζητούν οι γονείς 

«Η απαξίωση των αρμοδίων όξυνε το πρόβλημα» 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου εδώ και μήνες έχει προβεί σε συγκεκριμένες αναφορές προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, ενώ πιεστικά φέρεται να ζητούσε τη λήψη δραστικών μέτρων από τη Διεύθυνση του σχολείου. Για τα τεκταινόμενα στο εν λόγω γυμνάσιο είναι ενήμερη και η Ένωση Γονέων του Δήμου Χανίων, με τον αντιπρόεδρό της κ. Μιλτιάδη Κλωνιζάκη να επισημαίνει ότι «το φαινόμενο δεν έχει να κάνει με τα παιδιά ή με ένα παιδί, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά με μια γενικότερη κατάσταση της οποίας τα απόνερα ζούμε το τελευταίο διάστημα».

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες τόσο προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και προς το Συμβούλιο Ειδικής Αγωγής και την Εισαγγελία Ανηλίκων αναφέρονταν σε λεκτική και σωματική βία σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος μαθητριών. Η ΕΛΜΕ Χανίων αλλά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έκαναν λόγο για απαξίωση του προβλήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που όχι απλά οδήγησαν στη συνέχισή του, αλλά το όξυναν. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foitites.jpg
Η «μεταρρύθμιση» των «εκπαιδευτικών συμφωνιών» με αλλοδαπά πανεπιστήμια
Η κυβερνητική “μεταρρύθμιση” κινείται στη λάθος κατεύθυνση, αυτή του ιδιωτικού οφέλους σε βάρος του δημοσίου
Η «μεταρρύθμιση» των «εκπαιδευτικών συμφωνιών» με αλλοδαπά πανεπιστήμια