Πάντειο Πανεπιστήμιο: «Αναστοχασμοί για το μέλλον της Νοτιοανατολικής Ευρώπης»
Πάντειο Πανεπιστήμιο 7 Δεκεμβρίου 2023, 18:00-20:00, Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξανάφερε στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της Διεύρυνσης. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 15ης και 16ης Δεκεμβρίου 2023, το θέμα  αυτό θα έχει κεντρική θέση: προβλέπεται να ληφθεί απόφαση για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, αλλά και να συζητηθούν σημαντικές προτάσεις για την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο αυτό, η συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που συνδιοργανώνει το Πάντειο Πανεπιστήμιο με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) στις 7 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 (αίθουσα Σάκη Καράγιωργα 2) για το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων, αποκτά μια ιδιαίτερη επικαιρότητα.

Η συζήτηση οργανώνεται με αφορμή την έκδοση του τόμου με κείμενα Υπουργών Εξωτερικών της περιοχής αλλά και διεθνών προσωπικοτήτων με ενασχόληση στα βαλκανικά ζητήματα τον οποίον επιμελήθηκαν ο Νίκος Κοτζιάς και ο Ditmir Bushati (εκδόσεις Ευρασία, 2023). Συμμετέχουν οι δυο επιμελητές του τόμου, πρώην Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αλβανίας αντίστοιχα, καθώς και ο Nikola Dimitrov, πρώην ΥΠΕΞ της Βόρειας  Μακεδονίας και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, καθώς και η Vesna Pusic, πρώην ΥΠΕΞ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Κροατίας.

Η ανταλλαγή απόψεων θα επικεντρωθεί τόσο στην σημερινή κατάσταση, όσο και στις προοπτικές και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής.

Η συζήτηση θα συντονιστεί από την Μαριλένα Κοππά, Καθηγήτρια Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη, θα απευθύνει χαιρετισμό.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου αλλά και συμβολής του σε ένα γόνιμο διάλογο για το μέλλον της χώρας και της ευρύτερης περιοχής.

αφισα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Πανεπιστήμιο απαίτησε από Καθηγητή να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη αποσπάσματα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα!
Όταν η ακαδημαϊκή ελευθερία συγκρούεται με τους νέους κανονισμούς: Γιατί το «Συμπόσιο» θεωρήθηκε «προβληματικό»
Πανεπιστήμιο απαίτησε από Καθηγητή να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη αποσπάσματα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα!