Πάντειο Πανεπιστήμιο: «Αναστοχασμοί για το μέλλον της Νοτιοανατολικής Ευρώπης»
Πάντειο Πανεπιστήμιο 7 Δεκεμβρίου 2023, 18:00-20:00, Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξανάφερε στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της Διεύρυνσης. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 15ης και 16ης Δεκεμβρίου 2023, το θέμα  αυτό θα έχει κεντρική θέση: προβλέπεται να ληφθεί απόφαση για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, αλλά και να συζητηθούν σημαντικές προτάσεις για την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο αυτό, η συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που συνδιοργανώνει το Πάντειο Πανεπιστήμιο με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) στις 7 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 (αίθουσα Σάκη Καράγιωργα 2) για το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων, αποκτά μια ιδιαίτερη επικαιρότητα.

Η συζήτηση οργανώνεται με αφορμή την έκδοση του τόμου με κείμενα Υπουργών Εξωτερικών της περιοχής αλλά και διεθνών προσωπικοτήτων με ενασχόληση στα βαλκανικά ζητήματα τον οποίον επιμελήθηκαν ο Νίκος Κοτζιάς και ο Ditmir Bushati (εκδόσεις Ευρασία, 2023). Συμμετέχουν οι δυο επιμελητές του τόμου, πρώην Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αλβανίας αντίστοιχα, καθώς και ο Nikola Dimitrov, πρώην ΥΠΕΞ της Βόρειας  Μακεδονίας και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, καθώς και η Vesna Pusic, πρώην ΥΠΕΞ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Κροατίας.

Η ανταλλαγή απόψεων θα επικεντρωθεί τόσο στην σημερινή κατάσταση, όσο και στις προοπτικές και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής.

Η συζήτηση θα συντονιστεί από την Μαριλένα Κοππά, Καθηγήτρια Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη, θα απευθύνει χαιρετισμό.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου αλλά και συμβολής του σε ένα γόνιμο διάλογο για το μέλλον της χώρας και της ευρύτερης περιοχής.

αφισα

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αίθουσα με θρανία σε σχολείο
Νεκρή διευθύντρια σχολείου, μητέρα δύο παιδιών, μετά από πτώση – Μαρτυρίες για έντονη πίεση στο σχολικό χώρο
Tο περιστατικό επαναφέρει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το ζήτημα της πίεσης που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα τα στελέχη της...
Νεκρή διευθύντρια σχολείου, μητέρα δύο παιδιών, μετά από πτώση – Μαρτυρίες για έντονη πίεση στο σχολικό χώρο
μαθηματικο
Μαθηματικά στην πράξη: Το 15ο Γυμνάσιο Λάρισας γιορτάζει το 6ο Πανελλήνιο Μαθη(μα)τικό Φεστιβάλ
Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Διευθυντής του 15ου Γυμνασίου, κ. Μιχάλης Ζάχος,
Μαθηματικά στην πράξη: Το 15ο Γυμνάσιο Λάρισας γιορτάζει το 6ο Πανελλήνιο Μαθη(μα)τικό Φεστιβάλ
efeteio
Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που πυροβόλησε στον ΕΦΚΑ και στο Εφετείο
Εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο με γεμάτο περίστροφο μετά από πολύωρη αναζήτηση – Φέρεται να είχε σχεδιάσει τη διαφυγή του
Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που πυροβόλησε στον ΕΦΚΑ και στο Εφετείο