Εκπαίδευση

ΑΠΘ: Στις 7-8/12 το 5ο Ετήσιο Φόρουμ για Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Νομική Σχολή

αριστοτέλειο-πανεπιστήμιο-θεσσαλονίκη
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου το 5ο Ετήσιο Φόρουμ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ με τίτλο «Η ιδιωτικότητα στην ψηφιακή εποχή»

Το Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό του ΑΠΘ διοργανώνει το 5ο ετήσιο Φόρουμ της Θεσσαλονίκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, με ώρα έναρξης στις 17.00, στην αίθουσα 319 της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ (3ος όροφος κτιρίου Νομικής Σχολής). 

To φετινό Φόρουμ έχει θέμα «Η ιδιωτικότητα στην ψηφιακή εποχή». Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «H ψηφιακή εποχή στην οποία ζούμε χαρακτηρίζεται από την ανάδυση νέων τεχνολογιών  οι οποίες ενθαρρύνουν ολοένα περισσότερο τη δημιουργία, την ανταλλαγή, την αποθήκευση και την επεξεργασία δεδομένων, με αποτέλεσμα να παραμένουν στο επίκεντρο βασικές αρχές και αξίες που συνθέτουν το ανθρώπινο δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. Το δίκαιο και η δικαιοσύνη είναι οι θεσμοί της Πολιτείας και της κοινωνίας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων, οι οποίες έχουν σαν αποδέκτες αφενός την καθημερινότητά μας ως πολιτών, αφετέρου το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Αυτές και άλλες παρόμοιες σκέψεις συνέτειναν ώστε οι εργασίες του Φόρουμ να ανατεθούν σε μια πλειάδα διακεκριμένων καθηγητών και καθηγητριών του ΑΠΘ, καθώς και διακεκριμένων ακαδημαϊκών και νομικών της πράξης από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Στρασβούργο και τις Βρυξέλες». 

Το Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό ιδρύθηκε από τη Σύγκλητο του ΑΠΘ, το 2018, με σκοπό να καλλιεργήσει τη συμμετοχή των πολιτών στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι μέσω της ταύτισής τους με κοινές αξίες, κανόνες και θεσμούς. Διοικητικά το ΚΕΝοΠ είναι προσαρτημένο στη Νομική Σχολή ΑΠΘ, όμως στο Διοικητικό Συμβούλιο του μετέχουν εκπρόσωποι και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών, όπως και της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση