Απόστολος Αποστολίδης απθ μεταβατικος πρυτανης
Ο κ. Αποστολίδης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιχθυοκομίας & Αλιείας, από το 2004.

Μεταβατικός Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει από σήμερα, Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023, το εσωτερικό μέλος του Συμβουλίου του Ιδρύματος, Καθηγητής Απόστολος Αποστολίδης, σύμφωνα με την εκδοθείσα διαπιστωτική πράξη.

(Υπενθυμίζουμε ότι την τοποθέτηση μεταβατικού Πρύτανη ζήτησε το Υπουργείο Παιδείας απορρίπτοντας αίτημα από τον μέχρι χθες Πρύτανη του ιδρύματος κ.Δημήτρη Κωβαίο για δίμηνη παράταση της θητείας των υπηρετούντων πρυτανικών αρχών μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα του νέου πρύτανη,  με βάση το άρθρο 10 παράγραφος 4Γ του ν. 4957/2022 το οποίο προστέθηκε κατόπιν των διορθώσεων που αναγκάστηκε η κυβέρνηση να κάνει στον προβληματικό νόμο Κεραμέως)

Ο κ. Αποστολίδης, με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, δήλωσε «Αναλαμβάνω τη διοίκηση του Πανεπιστημίου σε μία ιδιαίτερη συγκυρία. Στόχος μου είναι, ως μεταβατικός Πρύτανης, να συμβάλλω κατά την άσκηση των καθηκόντων μου στην εύρυθμη και δημιουργική λειτουργία του ΑΠΘ».

Τέλος, ο κ. Αποστολίδης ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρύτανη, Καθηγητή Δημήτριο Κωβαίο, για το πλούσιο και σημαντικό έργο που παρήγαγε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Σύντομο βιογραφικό του Καθηγητή Απόστολου Αποστολίδη

Ο κ. Αποστολίδης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιχθυοκομίας & Αλιείας, από το 2004. Έχει σημαντικό διοικητικό έργο, καθώς από το 2019 διετέλεσε Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (δύο συνεχόμενες θητείες) ενώ, μεταξύ άλλων, διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας (δύο θητείες, 2013-2017), μέλος της επταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε. του ΑΠΘ (2015-2018) και αναπληρωτής Πρόεδρος της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης (2021-2022). Έχει ερευνητική εμπειρία 30 και πλέον ετών με σύγχρονες εργαστηριακές τεχνικές μοριακής βιολογίας και γενετικής και συμμετείχε σε πολλά εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα ως ερευνητής/συνεργάτης και ως Συντονιστής/Επιστημονικός Υπεύθυνος. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη Γενετική ζωικών οργανισμών και πληθυσμών, τη Γενετική της διατήρησης και διαχείρισης πληθυσμών, την Εξέλιξη, και την Μοριακή ταξινόμηση των ειδών. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό από δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά του SCIE, πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων, ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, μεταφράσεις και ειδικές εκδόσεις και έχει λάβει σημαντική αναγνώριση από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Διετέλεσε επιστημονικός κριτής δεκάδων εργασιών σε πολλά διεθνή περιοδικά του SCIΕ και πολλών εργασιών που υποβλήθηκαν σε Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια. Ακόμη, διετέλεσε αξιολογητής εθνικών και διεθνών ερευνητικών προτάσεων, εξωτερικός κριτής για την προαγωγή/διορισμό μελών Ινστιτούτων της αλλοδαπής και κριτής Διδακτορικών Διατριβών της Αλλοδαπής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δίκη για τα Τέμπη
Ένταση και διακοπή στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών - Παρενέβη η αστυνομία
Αντιπαράθεση στην αίθουσα ανάμεσα σε συγγενείς θυμάτων και πρόσωπα της υπεράσπισης – Παρενέβη η αστυνομία
Ένταση και διακοπή στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών - Παρενέβη η αστυνομία
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Επαγγελματική κατάρτιση στον τομέα του φαρμάκου: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τη νέα Ακαδημία
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Ακαδημία Επαγγελματικής Κατάρτισης Φαρμάκου στην Τρίπολη
Επαγγελματική κατάρτιση στον τομέα του φαρμάκου: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τη νέα Ακαδημία
Δικαστήρια
Καταδικαστική απόφαση για 43χρονο ηθοποιό και σκηνοθέτη – Ποινή 4 ετών με αναστολή
Ένοχος με οριακή πλειοψηφία για βιασμό και απόπειρα βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απόφαση του δικαστηρίου
Καταδικαστική απόφαση για 43χρονο ηθοποιό και σκηνοθέτη – Ποινή 4 ετών με αναστολή