απθ
Άλλα αποφασίζουν οι Πανεπιστημιακοί του Συμβουλίου Διοίκησης, άλλα ζητάει το Υπουργείο. Και το αυτοδιοίκητο;

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία στο ΑΠΘ με την εκλογή νέων Πρυτανικών αρχών, λόγω των πολλών προβλημάτων που δημιούργησε ο νόμος Κεραμέως.

Προτελευταία πράξη του παραλογισμού, ήταν η «συμφωνία κυρίων» για διαμοιρασμό της Πρυτανείας (!) δηλαδή η συμφωνία του αντιπρύτανη Χαράλαμπου Φείδα με τον κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Απόστολο Αποστολίδη να μοιραστούν εξ ημισείας την τετραετή θητεία του πρύτανη, αρχίζοντας πρώτος ο κ. Φείδας. Αλλα φαίνεται πως το Υπουργείο Παιδείας ...δε συμφωνεί!

Αυτό καθώς, το Υπουργείο Παιδείας έχει άλλη άποψη (!) και ζήτησε σήμερα από τον νυν Πρύτανη του ιδρύματος κ.Δημήτρη Κωβαίο, (ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες έκανε αίτημα δίμηνης παράτασης της θητείας των υπηρετούντων πρυτανικών αρχών μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα του νέου πρύτανη), να χρίσει ως μεταβατικό πρύτανη τον κ.Αποστολίδη!

Αυτο θα γίνει με βάση το άρθρο 10 παράγραφος 4Γ του ν. 4957/2022 το οποίο προστέθηκε κατόπιν των διορθώσεων που αναγκάστηκε η κυβέρνηση να κάνει στον νόμο Κεραμέως, το οποίο ορίζει τα εξής:

4Δ. Εάν παρέλθει το χρονικό διάστημα της παράτασης της θητείας του Συμβουλίου Διοίκησης και των υπηρετούντων στα αξιώματα του Πρύτανη και Αντιπρύτανη σύμφωνα με την παρ. 4Γ, και για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκρότησης του Συμβουλίου Διοίκησης ή η διαδικασία ανάδειξης του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων, τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης που αναδείχτηκαν από την επαναπροκήρυξη της εκλογικής διαδικασίας, ασκούν μεταβατικά τις αρμοδιότητες του άρθρου 14, το αργότερο έως την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης της παρ. 5. Έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων σύμφωνα με το άρθρο 11, οι αρμοδιότητες του Πρύτανη ασκούνται μεταβατικά από το αρχαιότερο μέλος Δ.Ε.Π. πρώτης βαθμίδας που έχει αναδειχτεί ως εσωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης. Η εκτέλεση καθηκόντων Πρύτανη σύμφωνα με το παρόν δεν προσμετράται στο όριο της παρ. 3 του άρθρου 8 και δεν εφαρμόζονται τα ασυμβίβαστα της παρ. 8 του άρθρου 11.»

Εν προκειμένω, το «το αρχαιότερο μέλος Δ.Ε.Π. πρώτης βαθμίδας που έχει αναδειχτεί ως εσωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης» είναι ο κ.Αποστολίδης, δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας παρεμβαίνει μέσω ενός καταστροφικού νόμου (και μάλιστα οχι του ίδιου, αλλά της ...διόρθωσής του) στις αποφάσεις των εκλεγμένων, πλέον, μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ, αλλά και των νυν πρυτανικών αρχών.

Επιπλέον, λένε πανεπιστημιακοί, η απόφαση αυτή λειτουργεί και «τιμωρητικά» στον κ.Κωβαίο, για το «άδειασμα» που επφύλαξε η Σύγκλητος του ΑΠΘ στον  Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. κ. Οδυσσέα–Ιωάννη Ζώρα ο οποίος επέρριψε  στον Πρύτανη του ΑΠΘ  Δημήτριο Κωβαίο, την ευθύνη για τη μη παράταση της θητείας της Κοσμητόρισσας της Παιδαγωγικής Σχολής, Καθηγήτριας κ. Δόμνας Κακανάαποσιωπώντας την έγκαιρη (ήδη από τις 15.9.2023) έγγραφη ενημέρωση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. από τον Πρύτανη του Ιδρύματος για το πρόβλημα που θα προέκυπτε με τη διοίκηση της Σχολής, στην οποία το Υπουργείο δεν έδωσε καμία απάντηση.

Κατά τα αλλα τα ΑΕΙ έχουν αυτοδιοίκητο και ο νόμος Κεραμέως τα βοήθησε...

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...