εκπαιδευτικοι
Ψήφισμα μαθητών και εκπαιδευτικών των εκπαιδευτικών δομών του Σωφρονιστικού Kαταστήματος Κορυδαλλού Ι για το θάνατο του 17χρονου εργαζόμενου μαθητή Χρήστου Μιχαλόπουλου

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτικών Δομών του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού Ι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τον θάνατο του 17χρονου εργαζόμενου μαθητή Χρήστου Μιχαλόπουλου, που σκοτώθηκε από πυροβολισμό αστυνομικού της ομάδας ΟΠΚΕ το Σάββατο 11/11/2023 προς Κυριακή 12/11/23 κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στο χωριό Λεοντάρι Βοιωτίας.

Ο 17χρονος Χρήστος Μιχαλόπουλος αποτελεί σε διάστημα τριών ετών, το τρίτο θύμα αστυνομικής βίας που δολοφονείται από όπλο αστυνομικού μετά από καταδίωξη. Είχαν προηγηθεί ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης (το 2021) και ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης (το 2022). Και οι τρεις ήταν Ρομά.

«Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο οι αστυνομικοί με τόση ευκολία προτάσσουν τα όπλα σε πολίτες/πολίτισσες και ιδίως νεαρής ηλικίας. Αναρωτιόμαστε αν αντί για τον Χρήστο που ήταν «ένας ακόμη Ρομά» στη θέση του ήταν ένα από τα «άλλα παιδιά», η αντιμετώπιση της πολιτείας θα ήταν η ίδια», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο ψήφισμα. 

Τονίζουν πως αρνούνται να δεχτούν ως «τυχαίο» άλλον ένα θάνατο Ρομά συνανθρώπου τους. «Αρνούμαστε να δεχτούμε σαν κανονικότητα την αυξανόμενη αστυνομική βία κι αυθαιρεσία. Ελπίζουμε ότι ο Μιχάλης θα είναι το τελευταίο θύμα λόγω κοινωνικής προέλευσης Ζητάμε να διερευνηθεί το ρατσιστικό κίνητρο».

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, απαιτούν να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα και να αποδοθούν οι ευθύνες στους ενόχους.

Παράλληλα η εκπαιδευτική κοινότητα του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού Ι εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του παιδιού και είναι δίπλα τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα