οπκε
Φώτο: Αρχείου
«Το όπλο εκπυρσοκρότησε» ισχυρίζεται – Η ανατριχιαστική μαρτυρία του αδερφού του

Άλλη μία δολοφονία Ρομά από αστυνομικά πυρά έχει σοκάρει την κοινωνία, παράλληλα στα δικαστήρια της Θήβας μετέβη σήμερα (13/11) ο αστυνομικός, που κατηγορείται για τον θάνατο 17χρονου στο Λεοντάρι Βοιωτίας

Συγγενείς του θύματος συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια όπου, κατά την μεταγωγή του, αποδοκίμασαν έντονα τον ένστολο, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του.

Μένει να γίνει γνωστό αν θα του ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής, αλλά και της ιατροδικαστικής εξέτασης, που θα “ρίξουν” φως στα αίτια της τραγωδίας.

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ για το περιστατικό

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εκδοχή της ΕΛΑΣ, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις ανήλικοι Ρομά, “κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα” στην Αλίαρτο επί της Επαρχιακής Οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, «ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο και στη συνέχεια ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., που περιπολούσε στην περιοχή, κατάφερε να εντοπίσει το όχημα».

«Ο οδηγός και πάλι δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε σε επαρχιακή οδό προς Δόμβραινα Βοιωτίας και στην προσπάθεια του να διαφύγει, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε».

Στη συνέχεια, σημειώνει πως «οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. προσέγγισαν το όχημα προκειμένου προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ελεγχόμενος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται».

Το άτομο μεταφέρθηκε άμεσα στο Γ.Ν. Θηβών όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θανάσιμα τραυματισμένο.

Η μαρτυρία του αδερφού του

Από την άλλη, το αφήγημα της αστυνομίας καταρρίπτουν οι συγγενείς του 17χρονου Ρομά αφού όπως λένε ο ανήλικος δεν έφερε καμία αντίσταση, είχε υπακούσει στην εντολή να βγει από το αυτοκίνητο και δεν αποπειράθηκε να πιάσει το όπλο του.

Ο αδερφός του, που επέβαινε μαζί με άλλα τέσσερα άτομα στο αυτοκίνητο, μίλησε στο OPEN, περιγράφοντας τη στιγμή του πυροβολισμού, καταγγέλλοντας ότι ο αστυνομικός χτύπησε με το όπλο του το τζάμι του αυτοκινήτου με δύναμη, στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα, κλώτσησε τον αδερφό του και τον σκότωσε.

Μάλιστα, επικαλούνται και αυτόπτες μάρτυρες, γείτονες, φίλους και συγγενείς παρόντες.

Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά

Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ διερωτάται σε σχετική ανακοίνωση: «Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για νεκρούς Ρομά μέχρι να αποφασίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά και με θάρρος τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία, για να μην θρηνεί σήμερα ακόμα μια οικογένεια;».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

german school
ΠΕΚΑΓΕΠΕ: Καθηγητές άνευ Πτυχίου Γερμανικής Φιλολογίας διδάσκουν Γερμανικά σε Ελληνικό Λύκειο στο Αννόβερο!
«Απίστευτο και όμως αληθινό!» - Τι καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών/τριών Γερμανικής Γλώσσας ΠΕ
ΠΕΚΑΓΕΠΕ: Καθηγητές άνευ Πτυχίου Γερμανικής Φιλολογίας διδάσκουν Γερμανικά σε Ελληνικό Λύκειο στο Αννόβερο!