sxoleio
Τα άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει το 151ο Νηπιαγωγείο Αθηνών καταγγέλλουν οι γονείς και κηδεμόνες του σχολείου

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Γονείς και Κηδεμόνες του 151ου Νηπιαγωγείου Αθηνών, καταγγέλλοντας τα άλυτα και ιδιαίτερα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι τα περισσότερα κλιματιστικά δε δουλεύουν, οι μαθητές στεγάζονται σε λυόμενες κατασκευές, άνευ κεντρικής θέρμανσης και παρά το οποιοδήποτε αίτημα για επιδιόρθωση, καμία ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Σα να μη φτάνουν αυτά, το μοναδικό φωτοτυπικό μηχάνημα του σχολείου είναι εκτός λειτουργίας, στερώντας από τους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να εκτυπώσουν το οτιδήποτε. Οι γονείς ζητούν την άμεση επίλυση των προβλημάτων.

Η ανακοίνωση

«Με τις πρώτες κρύες ημέρες να κάνουν την εμφάνιση τους εμείς οι γονείς του 151ου νηπιαγωγείου Αθηνών, πληροφορηθήκαμε από την Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου μας, ότι στη σωρεία των ήδη υπαρχόντων ελλείψεων του σχολείου προστέθηκε ακόμα μία.

Τα περισσότερα αν όχι όλα τα κλιματιστικά σώματα δεν λειτουργούν, είτε λόγω βλαβών είτε λόγω κλοπής των χαλκοσωλήνων.

Να ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας αποτελείται από 7 τμήματα προνηπίων και νηπίων (120 τον αριθμό) και στεγάζεται σε λυόμενες κατασκευές, χωρίς κεντρική θέρμανση.

Παρά το αίτημα αντικατάστασης ή επιδιόρθωσης από την διεύθυνση του Νηπιαγωγείου προς την σχολική επιτροπή, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμμία ενέργεια από την μεριά του Δήμου Αθηναίων και το πρόβλημα παραμένει.

Εμείς, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 151ου Νηπιαγωγείου Αθηνών ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λύση ΤΩΡΑ το αργότερο, αν όχι ΧΘΕΣ. Βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου, και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και αναλώσιμα έχουν φτάσει σε σημείο μη αναστρέψιμο.

Συνοπτικά αναφέρουμε προς ενημέρωση όλων ότι:

  1. Το σύστημα θέρμανσης των αιθουσών δεν λειτουργεί.
  2. Σχολικό παιγνίδι στον προαύλιο χώρο έχει υποστεί βλάβη, δεν έχει αντικατασταθεί και εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά. Η αρμόδια σχολική επιτροπή έχει ενημερωθεί από την προηγούμενη Διεύθυνση του σχολείου μας, ήδη από την περασμένη εκπαιδευτική χρονιά και ακόμα περιμένουμε
  3. Οι λυόμενες κατασκευές στηρίζονται σε ξύλινο βάθρο οι οποίες έχουν υποστεί φθορές και εξέχουν καρφιά με άμεσο κίνδυνο για όλους, εκπαιδευτικούς και παιδιά. Έπρεπε να συμβεί ατύχημα σε μαθητή του σχολείου μας, να οδηγηθεί στο νοσοκομείο για ράμματα, και να ακολουθήσει έντονη διαμαρτυρία της μητέρας του προς την σχολική επιτροπή για να επιδιορθωθεί μερικώς.
  4. Το μοναδικό φωτοτυπικό μηχάνημα δεν λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν εκτυπώσεις, για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας. Ακόμα και όταν λειτουργούσε δεν υπήρχαν χρήματα για τα μελάνια με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται εκτυπώσεις με ευθύνη και έξοδα των γονέων.
  5. Τα κενά στους μαθητές που χρειάζονται παράλληλη στήριξη δεν έχουν καλυφθεί, με αποτέλεσμα οι γονείς τους να προσλαμβάνουν εκπαιδευτικούς ιδιωτικά και να τους πληρώνουν οι ίδιοι από τα πενιχρά εισοδήματα τους. Η δημόσια και δωρεάν παιδεία είναι μόνο μια φράση πρός «λαϊκή κατανάλωση» και τίποτα άλλο δυστυχώς.

Καλούμε και Εγκαλούμε την απελθούσα δημοτική αρχή όπως προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην επίλυση των προβλημάτων του σχολείου μας. Ταυτόχρονα ενημερώνουμε την νέα δημοτική αρχή ότι δεν θα δεχθούμε κανενός είδους δικαιολογίες, παραλείψεις και ολιγωρίες στα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα μας για την καλύτερη ζωή των παιδιών μας.

Εμείς θα είμαστε εδώ για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μας και την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλες/ους.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith
Υπουργείο Παιδείας: 96 υπάλληλοι που εμπλέκονται σε έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης θα μοιραστούν 120.000 ευρώ
Η κατανομή ανά υπηρεσία του ΥΠΑΙΘΑ
Υπουργείο Παιδείας: 96 υπάλληλοι που εμπλέκονται σε έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης θα μοιραστούν 120.000 ευρώ