mixailidou
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Σίγουρα το να είχαμε μόνιμους ψυχολόγους θα ήταν καλύτερο, αλλά για αρχή προσπαθούμε να καταφέρουμε να μην ζητάμε την συναίνεση γονέα»

Για την ανησυχία γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με τα ζητήματα βίας μεταξύ ανηλίκων στα σχολεία μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

 «Όλοι προβληματιζόμαστε» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι έχουν διπλασιαστεί οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι ψυχολόγοι στα σχολεία. Επίσης, αποκάλυψε ότι ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας είναι οι κοινωνικοί λειτουργοί να βλέπουν όλα τα παιδιά στα σχολεία που επισκέπτονται. «Γιατί σήμερα βλέπουν ένα παιδί όταν θεωρούν πως κάποιος έχει παραβατική συμπεριφορά» ανέφερε.

«Πρέπει να επιμορφώσουμε τους καθηγητές»

«Ιδιαίτερα μετά την πανδημία, δημιουργήθηκαν πιο έντονες αντιδράσεις στα παιδιά και καμία χώρα δεν έχει βρει λύση σε αυτό. Αυτό που κάνουμε είναι το να δούμε τι κάνει κάθε χώρα και το υιοθετούμε. Οι άξονες είναι δύο, η πρόληψη και η καταπολέμηση. Πρόληψη σημαίνει στήριξη. Η Γαλλία έχει ένα πολύ καλό μοντέλο, έχει κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο, και έτσι διπλασιάσαμε τους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους στα σχολεία. Οι κοινωνικοί λειτουργοί πηγαίνουν μία φορά την εβδομάδα και μία από τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουμε είναι να βλέπουν όλα τα παιδιά, γιατί σήμερα βλέπουν ένα παιδί όταν θεωρούν πως κάποιος έχει παραβατική συμπεριφορά αφού πάρουν την έγκριση από τους γονείς» επεσήμανε στο Mega.

«Πρέπει να επιμορφώσουμε τους καθηγητές και πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένες επιμορφώσεις με το τι θα πρέπει να προσέξουν. Έχουμε ένα μάθημα που το λέμε ‘Εργαστήριο Δεξιοτήτων”, δίνοντας στον εκπαιδευτικό τη δυνατότητα να καλλιεργήσει την ενσυναίσθηση. Θέλουμε και οι κοινωνικοί λειτουργοί να βλέπουν όλα τα παιδιά. Πρέπει να είναι μία κανονική, οριζόντια διαδικασία. Σίγουρα το να είχαμε μόνιμους ψυχολόγους θα ήταν καλύτερο, αλλά για αρχή προσπαθούμε να καταφέρουμε να μην ζητάμε την συναίνεση γονέα, γιατί πολλές φορές μπορεί ο γονέας να κακοποιεί και μπορεί να μην δώσει την άδεια» τόνισε στη συνέχεια.

«Από πέρσι ξεκίνησε το my school, όπου πιστεύουμε πως θα βοηθήσει και στην παραβατικότητα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τη μεταφορά των μαθητών ειδικών σχολείων, η οποία σε ορισμένες περιοχές αντιμετωπίζει προβλήματα, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως σε συνεργασία με την περιφέρεια, είναι ένα από τα προβλήματα που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν.

«Τα σχολικά κτίρια είναι τους δήμους και η μεταφορά των μαθητών στη περιφέρεια. Η περιφέρεια κάνει κάθε χρόνο διαγωνισμούς. Το πρόβλημα είναι στην ανατολική Αττική και στην κεντρική Μακεδονία. Προσπαθούμε να βρούμε λύση και προσπαθούν και οι περιφέρειες».

Τέλος, η Δόμνα Μιχαηλίδου ερωτήθηκε για τον Στέφανο Κασσελάκη, με τον οποίο πήγαινε μαζί σχολείο. «Ήταν ένα κλειστό παιδί κατά τη διάρκεια των σχολικών του χρόνων» είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

voutsinos
Εκτός λειτουργίας το Μητρώο Εκπαιδευτών ΙΕΚ - Τι λέει ο Γ. Βούτσινος στο alfavita.gr
Θα δοθεί παράταση στην προθεσμία που λήγει αύριο Κυριακή στις 2 το μεσημέρι για όσο διάστημα κρατήσει η διακοπή
Εκτός λειτουργίας το Μητρώο Εκπαιδευτών ΙΕΚ - Τι λέει ο Γ. Βούτσινος στο alfavita.gr
Αγιά-Σοφιά
Λέκκας: «Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, κινδυνεύει η Αγιά Σοφιά»
«Καμπανάκι» κινδύνου από τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών
Λέκκας: «Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, κινδυνεύει η Αγιά Σοφιά»