mixailidou
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Σίγουρα το να είχαμε μόνιμους ψυχολόγους θα ήταν καλύτερο, αλλά για αρχή προσπαθούμε να καταφέρουμε να μην ζητάμε την συναίνεση γονέα»

Για την ανησυχία γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με τα ζητήματα βίας μεταξύ ανηλίκων στα σχολεία μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

 «Όλοι προβληματιζόμαστε» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι έχουν διπλασιαστεί οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι ψυχολόγοι στα σχολεία. Επίσης, αποκάλυψε ότι ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας είναι οι κοινωνικοί λειτουργοί να βλέπουν όλα τα παιδιά στα σχολεία που επισκέπτονται. «Γιατί σήμερα βλέπουν ένα παιδί όταν θεωρούν πως κάποιος έχει παραβατική συμπεριφορά» ανέφερε.

«Πρέπει να επιμορφώσουμε τους καθηγητές»

«Ιδιαίτερα μετά την πανδημία, δημιουργήθηκαν πιο έντονες αντιδράσεις στα παιδιά και καμία χώρα δεν έχει βρει λύση σε αυτό. Αυτό που κάνουμε είναι το να δούμε τι κάνει κάθε χώρα και το υιοθετούμε. Οι άξονες είναι δύο, η πρόληψη και η καταπολέμηση. Πρόληψη σημαίνει στήριξη. Η Γαλλία έχει ένα πολύ καλό μοντέλο, έχει κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο, και έτσι διπλασιάσαμε τους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους στα σχολεία. Οι κοινωνικοί λειτουργοί πηγαίνουν μία φορά την εβδομάδα και μία από τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουμε είναι να βλέπουν όλα τα παιδιά, γιατί σήμερα βλέπουν ένα παιδί όταν θεωρούν πως κάποιος έχει παραβατική συμπεριφορά αφού πάρουν την έγκριση από τους γονείς» επεσήμανε στο Mega.

«Πρέπει να επιμορφώσουμε τους καθηγητές και πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένες επιμορφώσεις με το τι θα πρέπει να προσέξουν. Έχουμε ένα μάθημα που το λέμε ‘Εργαστήριο Δεξιοτήτων”, δίνοντας στον εκπαιδευτικό τη δυνατότητα να καλλιεργήσει την ενσυναίσθηση. Θέλουμε και οι κοινωνικοί λειτουργοί να βλέπουν όλα τα παιδιά. Πρέπει να είναι μία κανονική, οριζόντια διαδικασία. Σίγουρα το να είχαμε μόνιμους ψυχολόγους θα ήταν καλύτερο, αλλά για αρχή προσπαθούμε να καταφέρουμε να μην ζητάμε την συναίνεση γονέα, γιατί πολλές φορές μπορεί ο γονέας να κακοποιεί και μπορεί να μην δώσει την άδεια» τόνισε στη συνέχεια.

«Από πέρσι ξεκίνησε το my school, όπου πιστεύουμε πως θα βοηθήσει και στην παραβατικότητα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τη μεταφορά των μαθητών ειδικών σχολείων, η οποία σε ορισμένες περιοχές αντιμετωπίζει προβλήματα, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως σε συνεργασία με την περιφέρεια, είναι ένα από τα προβλήματα που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν.

«Τα σχολικά κτίρια είναι τους δήμους και η μεταφορά των μαθητών στη περιφέρεια. Η περιφέρεια κάνει κάθε χρόνο διαγωνισμούς. Το πρόβλημα είναι στην ανατολική Αττική και στην κεντρική Μακεδονία. Προσπαθούμε να βρούμε λύση και προσπαθούν και οι περιφέρειες».

Τέλος, η Δόμνα Μιχαηλίδου ερωτήθηκε για τον Στέφανο Κασσελάκη, με τον οποίο πήγαινε μαζί σχολείο. «Ήταν ένα κλειστό παιδί κατά τη διάρκεια των σχολικών του χρόνων» είπε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη - Πρύτανη ΔΙΠΑΕ
ΔΙΠΑΕ: Συνάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη με τον πρύτανη Σταμάτη Αγγελόπουλο
Συνάντηση του Πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
ΔΙΠΑΕ: Συνάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη με τον πρύτανη Σταμάτη Αγγελόπουλο
Εκπαίδευση
Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας: Καταδίκη των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων με ευρεία πλειοψηφία
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας στο πλευρό της ΕΛΜΕ – Καταδίκη των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων με ευρεία πλειοψηφία
Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας: Καταδίκη των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων με ευρεία πλειοψηφία
Πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο
Ναυάγιο στην Πύλο: Ποινική δίωξη στον αρχηγό του Λιμενικού και άλλους τρεις ανώτερους αξιωματικούς
Νέα ποινική τροπή στην υπόθεση του ναυαγίου της Πύλου – Στο κάδρο και ο αρχηγός του Λιμενικού
Ναυάγιο στην Πύλο: Ποινική δίωξη στον αρχηγό του Λιμενικού και άλλους τρεις ανώτερους αξιωματικούς