Καθηγητές Πανεπιστημίου Κρήτης: «Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο βάλλεται και υπονομεύεται ποικιλοτρόπως»
«Βλέπουμε μια συστηματική προσπάθεια να διαβληθεί ο ρόλος και η αξία των ελληνικών ΑΕΙ»

«Υποχρηματοδότηση, ελλείψεις προσωπικού και έλλειψη συντήρησης γερασμένων υποδομών και κτιρίων αποτελούν χρόνια προβλήματα για τα πανεπιστήμια» βλέπουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, οι οποίοι τονίζουν ότι «τα μηνύματα του Πολυτεχνείου δεν έχουν χάσει την επικαιρότητά τους», καθώς «το Δημόσιο Πανεπιστήμιο βάλλεται και υπονομεύεται ποικιλοτρόπως».

Στη συνέχεια, καλούν όλους τους καθηγητές στην εκδήλωση μνήμης για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας την Παρασκευή 17/11 στις 18:30 το απόγευμα.

Ψήφισμα του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Καθηγητών Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο

Ο σύλλογός μας τιμά την επέτειο 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο, τη μνήμη όσων έπεσαν στον αγώνα εναντίον της δικτατορίας και των ξένων υποστηρικτών της, όσων αγωνίστηκαν και βασανίστηκαν για τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναβάθμιση της Παιδείας μας.

Στις μέρες μας το Δημόσιο Πανεπιστήμιο βάλλεται και υπονομεύεται ποικιλοτρόπως και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου δεν έχουν χάσει την επικαιρότητά τους. Υποχρηματοδότηση, ελλείψεις προσωπικού και έλλειψη συντήρησης γερασμένων υποδομών και κτιρίων αποτελούν χρόνια προβλήματα για τα πανεπιστήμια. Αντί αυτά να επιλύονται, βλέπουμε μια συστηματική προσπάθεια να διαβληθεί ο ρόλος και η αξία των ελληνικών ΑΕΙ, γίνονται προσπάθειες να εξισωθούν τα πτυχία τους με εκείνα αμφιβόλου ποιότητας κολλεγίων ενώ παρουσιάζεται ως πανάκεια και επίτευγμα η παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος και η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Καλούμε όλες και όλους τις/τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μνήμης για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας την Παρασκευή 17/11 στις 18:30.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κακός χαμός μεταξύ Νάταλι Κάκκαβα και Δημάρχου Σαρωνικού
Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Σαρωνικού: «Φέρτε τη δημοσιογραφική σας ταυτότητα» – «Δεν χρειάστηκε να πάω στρατό»
Κακός χαμός μεταξύ Νάταλι Κάκκαβα και Δημάρχου Σαρωνικού: Φέρτε μας τη δημοσιογραφική σας ταυτότητα - Πήγες φαντάρος;
Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Σαρωνικού: «Φέρτε τη δημοσιογραφική σας ταυτότητα» – «Δεν χρειάστηκε να πάω στρατό»
foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
Πανεπιστημιακοί ΕΚΠΑ: «Η επέκταση των Πειραματικών Σχολείων διευρύνει τις ανισότητες»
ΕΣΔΕΠ ΕΚΠΑ: Κατά της μετατροπής κάθε σχολείου σε Πειραματικό – «Χάνονται οι τοπικές κοινότητες»
Πανεπιστημιακοί ΕΚΠΑ: «Η επέκταση των Πειραματικών Σχολείων διευρύνει τις ανισότητες»