Καθηγητές Πανεπιστημίου Κρήτης: «Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο βάλλεται και υπονομεύεται ποικιλοτρόπως»
«Βλέπουμε μια συστηματική προσπάθεια να διαβληθεί ο ρόλος και η αξία των ελληνικών ΑΕΙ»

«Υποχρηματοδότηση, ελλείψεις προσωπικού και έλλειψη συντήρησης γερασμένων υποδομών και κτιρίων αποτελούν χρόνια προβλήματα για τα πανεπιστήμια» βλέπουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, οι οποίοι τονίζουν ότι «τα μηνύματα του Πολυτεχνείου δεν έχουν χάσει την επικαιρότητά τους», καθώς «το Δημόσιο Πανεπιστήμιο βάλλεται και υπονομεύεται ποικιλοτρόπως».

Στη συνέχεια, καλούν όλους τους καθηγητές στην εκδήλωση μνήμης για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας την Παρασκευή 17/11 στις 18:30 το απόγευμα.

Ψήφισμα του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Καθηγητών Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο

Ο σύλλογός μας τιμά την επέτειο 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο, τη μνήμη όσων έπεσαν στον αγώνα εναντίον της δικτατορίας και των ξένων υποστηρικτών της, όσων αγωνίστηκαν και βασανίστηκαν για τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναβάθμιση της Παιδείας μας.

Στις μέρες μας το Δημόσιο Πανεπιστήμιο βάλλεται και υπονομεύεται ποικιλοτρόπως και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου δεν έχουν χάσει την επικαιρότητά τους. Υποχρηματοδότηση, ελλείψεις προσωπικού και έλλειψη συντήρησης γερασμένων υποδομών και κτιρίων αποτελούν χρόνια προβλήματα για τα πανεπιστήμια. Αντί αυτά να επιλύονται, βλέπουμε μια συστηματική προσπάθεια να διαβληθεί ο ρόλος και η αξία των ελληνικών ΑΕΙ, γίνονται προσπάθειες να εξισωθούν τα πτυχία τους με εκείνα αμφιβόλου ποιότητας κολλεγίων ενώ παρουσιάζεται ως πανάκεια και επίτευγμα η παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος και η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Καλούμε όλες και όλους τις/τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μνήμης για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας την Παρασκευή 17/11 στις 18:30.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
Ενα από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι Πανελλαδικές...
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
μαθητριες
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία με μία νέα έρευνα για τις μαθήτριες στην Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 10.000 κορίτσια απουσιάζουν έως και μια εβδομάδα...
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες