Πολυτεχνείο
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / INTIME NEWS
Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΛΜΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην οποία τονίζει τη σημασία της εξέγερσης.

«Το γεγονός που σηματοδότησε την αρχή του τέλους μιας από τις πιο σκληρές δικτατορίες στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Το φοιτητικό κίνημα με την κατάληψη της Νομικής και στη συνέχεια με την κατάληψη και την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμπύκνωσε τους αγώνες του λαού και του πνευματικού κόσμου της Ελλάδας που αντιστεκόταν στην τυραννία της χούντας των συνταγματαρχών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση

«Εφέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το γεγονός που σηματοδότησε την αρχή του τέλους μιας από τις πιο σκληρές δικτατορίες στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Το φοιτητικό κίνημα με την κατάληψη της Νομικής και στη συνέχεια με την κατάληψη και την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμπύκνωσε τους αγώνες του λαού και του πνευματικού κόσμου της Ελλάδας που αντιστεκόταν στην τυραννία της χούντας των συνταγματαρχών. Έγινε φωνή των φυλακισμένων και βασανισμένων που αντιστέκονταν στη δικατορία, κλόνισε τη διεθνή κοινότητα και οδήγησε τη χούντα σε αναδίπλωση, μέχρι την τελική της ήτττα και την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Το Πολυτεχνείο, η 17η Νοέμβρη, παραμένει σύμβολο των αγώνων ενάντια σε κάθε είδους καταπίεση, ενάντια στην κοινωνική αδικία, τον αυταρχισμό και τον φασισμό. Είναι η μνήμη μιας νέας γενιάς που αγωνίστηκε σθεναρά απέναντι στη χούντα και παραμένει μέχρι σήμερα ζωντανή, οδηγώντας και εμπνέοντας τη σύγχρονη νεολαία με τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί τιμούμε κάθε χρόνο αυτά τα ιδανικά μέσα από τις σχολικές εκδηλώσεις και την παρουσία μας στην πορεία του Πολυτεχνείου και καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να κρατούν ζωντανές τις αξίες που ενέπνευσε το Πολυτεχνείο δίνοντας τους δικούς τους αγώνες για μια δημοκρατική και δίκαιη κοινωνία.

Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973, καθώς και στην πορεία, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023, προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία (συγκέντρωση 16:30, στην Πλατεία Κλαυθμώνος), αλλά και στις εκδηλώσεις μνήμης σε άλλες πόλεις της χώρας.

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΝΙΚΕΣ

ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΕΦΑΑ
ΤΕΦΑΑ 2026: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και τα κέντρα εξέτασης για τα αγωνίσματα – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι
Στην τελική ευθεία για τα ΤΕΦΑΑ: Οδηγός για τις υγειονομικές εξετάσεις και τα αγωνίσματα των υποψηφίων
ΤΕΦΑΑ 2026: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και τα κέντρα εξέτασης για τα αγωνίσματα – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι
Αλέξης Τσίπρας
Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: «Υπό πίεση ο Ανδρουλάκης» απαντούν στελέχη κοντά στον Τσίπρα
Σκληραίνει η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρόσωπα που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, με αιχμές, προσωπικές επιθέσεις και...
Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: «Υπό πίεση ο Ανδρουλάκης» απαντούν στελέχη κοντά στον Τσίπρα
Γιώργος Σιακαντάρης
Ο Γ. Σιακαντάρης απαντά στον Κ. Βαξεβάνη: «Τόση εμπάθεια;» – Η κόντρα για το μανιφέστο Τσίπρα
Ο Γ. Σιακαντάρης απαντά στον Κ. Βαξεβάνη για το μανιφέστο Τσίπρα: «Τόση εμπάθεια;»
Ο Γ. Σιακαντάρης απαντά στον Κ. Βαξεβάνη: «Τόση εμπάθεια;» – Η κόντρα για το μανιφέστο Τσίπρα
καιρός βροχές
Καιρός: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και βροχές – Πού θα «χτυπήσει» η αστάθεια τις επόμενες ημέρες
Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού με τοπικές βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ηπειρωτικά
Καιρός: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και βροχές – Πού θα «χτυπήσει» η αστάθεια τις επόμενες ημέρες