επαλ λαμιας
Με επιτυχία υλοποιήθηκε από το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας καινοτόμο πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην Νέα Υόρκη

Με επιτυχία υλοποιήθηκε από το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας καινοτόμο πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στο μοναδικό Ελληνοαμερικανικό Λύκειο των ΗΠΑ, «Saint Demetrios High School» της Αστόρια στην Νέα Υόρκη από τις 26 – 10 – 2023 έως τις 04 – 11- 2023 με τίτλο: «Καινοτόμο Πρόγραμμα επιμόρφωσης στις σύγχρονες Παιδαγωγικές Μεθόδους του Δίγλωσσου Προγράμματος (Συστήματος)  εκπαίδευσης του Λυκείου «Saint Demetrios High School» της Νέας Υόρκης των εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας».

 Στόχοι του Προγράμματος ήταν η ενημέρωση για τις εξελίξεις των επιστημών και η ανανέωση του περιεχομένου της διδασκαλίας με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους. Επιπλέον, δόθηκε η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ  να αλληλεπιδράσουν με συναδέλφους από το Ελληνοαμερικανικό σχολείο, να ανταλλάξουν απόψεις και καλές πρακτικές, να αναθεωρήσουν αντιλήψεις για την εκπαιδευτική διαδικασία και να διευρύνουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες.

επαλ λαμιας

Συντονίστρια του πρωτοπόρου αυτού προγράμματος ήταν η κ. Ελένη Φουντούκη, εκπαιδευτικός ΠΕ 87.08 του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας και υπεύθυνη της Γ΄ τάξης Β. Φυσικοθεραπευτών η οποία, κατόπιν αιτήματός της, με μεγάλη χαρά και τιμή αποδέχθηκε την πρόσκληση από τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικό Επιθεωρητή των σχολείων στις ΗΠΑ, κ. Γρηγόριο Σταμκόπουλο. Επίσης,  στο πρόγραμμα συμμετείχαν η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας κ.Καραμήτσου Αθανασία, ΠΕ 86  και η Υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Γκλαβάνη Μαρία, ΠΕ 82.

Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος, κατά την διάρκεια της παραμονής τους, παρευρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» σε διάφορα σχολεία της Ομογένειας, όπως αναφερόταν στην πρόσκλησή τους και ήρθαν σε επαφή με τον Γενικό Πρόξενο  της Ελλάδας  στην Νέα Υόρκη κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, με  την αναπληρώτρια συντονίστρια Εκπαίδευσης στο γραφείο Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη, κ. Πεχλιβανίδη Παναγιώτα, με Διευθυντές διάφορων σχολείων καθώς και με ιερωμένους από διάφορες εκκλησιαστικές ενορίες της Ομογένειας.

Στην συνέχεια, είχαν  την τιμή να συναντηθούν  με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο, στον οποίο η Διευθύντρια του σχολείου κ. Αθανασία Καραμήτσου απένειμε τιμητική πλακέτα. Παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, με μεγάλη χαρά καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς, τους αφιέρωσε χρόνο, τους άκουσε και ενδιαφέρθηκε να μάθει λεπτομέρειες για το σχολείο τους.

επαλ λαμιας

Εξαιρετικά σημαντικό είναι να τονιστεί η άψογη συνεργασία και φιλοξενία που παρείχε στους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικός Επιθεωρητής των σχολείων των Η.Π.Α, κ. Γρηγόριος Σταμκόπουλος. Ως ελαχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στο πρόσωπό του, έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας από την Διευθύντρια του σχολείου κ. Καραμήτσου στον Πρωτοπρεσβύτερο.

Στο διάστημα αυτό, οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το πρόγραμμα, που υποδείχθηκε από την Υποδιευθύντρια του Λυκείου κ. Καραγιώργου Ελένη του «Saint Demetrios High School», βάσει του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου, ενώ συνομίλησαν  και με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Alfieri, για την διοικητική του λειτουργία. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με συναδέλφους από την Ομογένεια και αποσπασμένους Έλληνες συναδέλφους αλλά και Αμερικανούς καθηγητές, αντάλλαξαν απόψεις και καλές πρακτικές, και πληροφορήθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου. Περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου και έμαθαν για την ιστορία του.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί νοιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους χορηγούς για την έμπρακτη στήριξή τους στην υλοποίηση ενός τέτοιου καινοτόμου εγχειρήματος, το οποίο λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά, Πανελλαδικά, από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Λαμίας. Θα ακολουθήσει επίσημο Δελτίο Τύπου, Ευχαριστήριο σημείωμα και απονομή τιμητικής πλακέτας  των χορηγών, το επόμενο διάστημα σε μελλοντική παρουσίαση.

επαλ λαμιας

Τέλος ,αξίζει να σημειωθεί ότι, προσεχώς, θα υπάρξει ενεργός συμμετοχή, ως προς την διαδικασία επιμόρφωσης εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα, που αφορούν την συνεργασία, την ανάληψη πρωτοβουλιών  και την οργάνωση παρόμοιων εκπαιδευτικών ανταλλαγών σε ανάλογα προγράμματα από το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apth
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη
«Κάτω τα χέρια από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ούτε σκέψη για ιδιωτικά ΑΕΙ»
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη