15_Copenhagen_canal
Διαρκής επιμόρφωση των καθηγητών του 10ου ΓΕΛ Λάρισας μέσω του ERASMUS+

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας ήδη ξεκίνησε το Διαπιστευμένο Σχέδιο από το 2021 έως το 2027. Η τρίτη ροή κινητικότητας πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2023 στην Κοπεγχάγη της Δανίας, στην οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Μαρία Δελή Φιλόλογος, Μπανιά Χαρίκλεια Φιλόλογος, Ζήσης Καρασίμος Πληροφορικής, Τέλιος Λεωνίδας Θεολόγος, Παπαγεωργίου Γεώργιος  Φιλόλογος, Δημοβέλη Σταυρούλα Φιλόλογος και Γαλατσίδα Ιωάννα Οικονομολόγος και είχε τίτλο “21st century Innovation Center for Teachers: Digital Tools, Project Based and Student-Centered Learning”.

Μέσα από αυτή την επιμόρφωση δόθηκε η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς του σχολείου να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα χρήσης διαφόρων τεχνικών μάθησης και διδασκαλίας μέσα από νέες καινοτόμες μεθόδους όπως Project Based Learning (PBL), Technology-Enhanced Learning (TEL), συνεργατικής μάθησης και σχεδιαστικής σκέψης για δημιουργική επίλυση προβλημάτων από τους μαθητές, καθώς και κατάστρωσης νέων σχεδίων μαθημάτων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της σχεδιαστικής και κριτικής σκέψης των μαθητών.

Όλα τα παραπάνω εκπονήθηκαν μέσα από νέα περιβάλλοντα STEM/STEAM και ΑΙ και η ψηφιακή τους διάσταση βελτίωσε τις ψηφιακές δεξιότητες των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν συναδέλφους τους από άλλες χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία), να συνεργαστούν μαζί τους, να συζητήσουν για εκπαιδευτικά θέματα και να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή συνείδηση, δημιουργώντας προοπτικές για μελλοντική διεθνή συνεργασία.

Μετά από τη συγκεκριμένη ροή οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τα αποτελέσματα της κινητικότητας στους καθηγητές του σχολείου τους με τρόπο βιωματικό, εφαρμόζοντας τεχνικές και εργαλεία που έμαθαν κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσής τους στο εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτό η επιμόρφωση διαχέεται σε όλο τον σύλλογο διδασκόντων.

Επισημαίνεται για μια ακόμη φορά ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του σχολείου από το γεγονός ότι για την επταετία 2021-2027 το Ι.Κ.Υ. απένειμε στο 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας τη λεγόμενη "Διαπίστευση Erasmus” που εξασφαλίζει με απλουστευμένες διαδικασίες παρόμοιες κινητικότητες υψηλής ποιότητας τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους μαθητές. Σε αυτούς δίνεται μια μοναδική δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα εκπαιδευτικά συστήματα και τους μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, γεγονός που θα τους βοηθήσει να γίνουν οι μελλοντικοί ευρωπαίοι πολίτες.

23_during_activity
20_copenhagen_nyhavn_port
14_copenhagen_view
21_final_all_together

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ποπ κορν
Τι είναι το φαινόμενο «popcorn brain» που ανησυχεί τους επιστήμονες;
Όσο συχνότερα γίνεται «έκρηξη» ντοπαμίνης λόγω των social media, τόσο περισσότερο την αναζητούμε. Κι όσο την αναζητούμε, τόσο περιορίζεται η ένταση...
Τι είναι το φαινόμενο «popcorn brain» που ανησυχεί τους επιστήμονες;
κεραυνοι κακοκαιρία
Ξεκίνησε η κακοκαιρία εξπρές στην Αττική – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι και τις πρώτες πρωινές...
Ξεκίνησε η κακοκαιρία εξπρές στην Αττική – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες
ypoyrgeio paideias
Σχετικά με τις νέες διατάξεις για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών
Για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών που εργάζονται σε 2,3,4 και  σχολεία που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα μεταξύ τους θα υπάρξει μέριμνα;
Σχετικά με τις νέες διατάξεις για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών
σχολειο μαθητές
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
«Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ, τη δημόσια λέμε ΝΑΙ, στις αυξήσεις λέμε ΝΑΙ, στις προσλήψεις λέμε ΝΑΙ, στα παιδάκια λέμε ΝΑΙ, στα μαθήματά μας ΝΑΙ, ΟΧΙ στον...
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το