ερασμους
Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα σχετικά με την Πράσινη Ενέργεια με τίτλο GREENER SCHOOLS FOR A SUSTAINABLE FUTURE: CLIMATE CHANGE EDUCATION

Πέντε εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γυμνασίου Ρόδου επιμορφώθηκαν στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας  στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+. Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα σχετικά με την Πράσινη Ενέργεια με τίτλο GREENER SCHOOLS FOR A SUSTAINABLE FUTURE: CLIMATE CHANGE EDUCATION. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα διοργανώθηκε από το PMS+ Erasmus το διάστημα από 15 ως 21 Οκτωβρίου 2023.

ερασμους

Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος 31 εκπαιδευτικοί από 11 χώρες οι οποίοι παρακολούθησαν 35 ώρες επιμορφωτικών δράσεων, επισκέφτηκαν σημεία με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια και δραστηριότητες με πολιτισμικό και ιστορικό περιεχόμενο. Το σεμινάριο στόχευε αφενός στην οικολογική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και αφετέρου στην αναζήτηση τρόπων πραγματοποίησης περιβαλλοντικών δράσεων ενταγμένων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αναλύθηκαν περιβαλλοντικά θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η κατανάλωση, η ενέργεια και η διαχείριση αποβλήτων, συζητήθηκαν ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί για τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργά στο σχεδιασμό προγραμμάτων που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από τα σχολεία.

ερασμους

Οι επιμορφούμενοι είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά και να ενημερωθούν για πρακτικές οικολογικής ευαισθητοποίησης των μαθητών. Μέσα από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν αλληλεπέδρασαν με εκπαιδευτικούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών και αντάλλαξαν ιδέες για έργα που μπορούν να σχεδιαστούν σε αυτόν τον τομέα με την ενεργό εμπλοκή των μαθητών.

ερασμους

Το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Ισλανδίας με τα ηφαίστεια, τους καταρράκτες, τους θερμοπίδακες και τους παγετώνες, οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, αλλά και οι οικολογικές πρακτικές που εφαρμόζονται στη χώρα την καθιστούν το κατάλληλο μέρος για προβληματισμό σε σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας και για το λόγο αυτό επιλέχθηκε από το σχολείο.

ερασμους

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου ευελπιστεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ομίλου σχολείων, τα οποία θα ασχολούνται με θέματα πράσινης ενέργειας και βιωσιμότητας εντός και εκτός της σχολικής τάξης, στην ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών και στην πραγματοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων κατά τα επόμενα σχολικά έτη.

Το σύνολο των εξόδων μετακίνησης, διαμονής και παρακολούθησης του επιμορφωτικού προγράμματος καλύφθηκε από τη δράση Erasmus+.

ερασμους

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PISA
Η PISA βούτυρο στο ψωμί του υπ. Παιδείας
Εργαλειοποιεί τα αποτελέσματα PISA, υιοθετεί τις οδηγίες του ΟΟΣΑ και σκληραίνει την αξιολόγηση προωθώντας αλλαγές που χρειάζονται χρήματα, τα οποία...
Η PISA βούτυρο στο ψωμί του υπ. Παιδείας
asep
169 εκπαιδευτικοί, φοιτητές, εργαζόμενοι καταγγέλλουν την αποσιώπηση της μάχης των εξεταστικών από την ιστορία της ΔΟΕ
Η μάχη των εξεταστικών του ’98 ανήκει στις λαμπρές ιστορικές στιγμές του κλάδου, δεν εξαφανίζεται από καμία «ιστορική» γομολάστιχα παραχάραξης
169 εκπαιδευτικοί, φοιτητές, εργαζόμενοι καταγγέλλουν την αποσιώπηση της μάχης των εξεταστικών από την ιστορία της ΔΟΕ