polytexneio1-1
«Απαλλαγή της χώρας από την αμερικάνικη υποδούλωση»

«Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του 1973, που μένει πάντα βαθιά χαραγμένος στην καρδιά και στη μνήμη του λαού μας, σαν το σύμβολο της αντίστασης ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.

«Ο Νοέμβρης ματαίωσε τα σχέδια για έναν συμβιβασμό με το φασιστικό καθεστώς, για μια «ομαλή μετεξέλιξη της δικτατορίας σε κοινοβουλευτική δημοκρατία», γκρέμισε τη χουντική «φιλελευθεροποίηση» και οδήγησε στην πτώση του Παπαδόπουλου και του Μαρκεζίνη» προσθέτει.

«Ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη προώθησε αποφασιστικά στην ημερήσια διάταξη τα μεγάλα αιτήματα για την απαλλαγή της χώρας από την αμερικάνικη υποδούλωση, για την κατάκτηση της λευτεριάς, της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, ενώ ταυτόχρονα έδειξε το μοναδικό δρόμο για την πραγματοποίηση αυτών των στόχων, που ήταν η συνένωση του φοιτητικού κινήματος με το αντιφασιστικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, η συσπείρωση και η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας» καταλήγει.

Η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

50 ΧΡΟΝΙΑ μετά την ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στον ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ και στη ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/11/2023

Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του 1973, που μένει πάντα βαθιά χαραγμένος στην καρδιά και στη μνήμη του λαού μας, σαν το σύμβολο της αντίστασης ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Η Εθνική Αντίσταση που γαλούχησε γενιές αγωνιστών συνεχίστηκε με τη λαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη που με τη σειρά της γαλουχεί 50 χρόνια τώρα νέες γενιές αγωνιστών για τη μεγάλη υπόθεση του λαού μας, για μια Ελλάδα Ειρηνική, Δημοκρατική, Ανεξάρτητη, με το λαό αφέντη στον τόπο του. Ο ηρωικός ξεσηκωμός του Νοέμβρη υπήρξε το μεγαλύτερο χτύπημα στο καθεστώς της φασιστικής δικτατορίας και της αμερικανοκρατίας. Ήταν το αποκορύφωμα όλων των μέχρι τότε φοιτητικών και λαϊκών κινητοποιήσεων για το γκρέμισμα του αμερικανοστήριχτου φασιστικού καθεστώτος που επιβλήθηκε τον Απρίλη του 1967. Ο Νοέμβρης ήταν το αποτέλεσμα 6 χρόνων λαϊκής αντίστασης και πάλης.

Μέσα στα χρόνια αυτά δυνάμωσαν βαθμιαία οι αντιφασιστικές-αντιιμπεριαλιστικές διαθέσεις σε πλατιά στρώματα λαού και νεολαίας, σαν αναπόφευκτο αποτέλεσμα της γενικής κατάστασης στην Ελλάδα, του καθεστώτος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της φασιστικής καταπίεσης και της στυγνής εκμετάλλευσης. Στη διάρκεια της χρονιάς του 1973 και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες όλα έδειχναν ότι ωριμάζει η μεγάλη λαϊκή έκρηξη. Η κλιμάκωση των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων με την κατάληψη της Νομικής το Φλεβάρη του '73, το πολιτικό μνημόσυνο του Γ. Παπανδρέου στις αρχές Νοέμβρη (λίγες μέρες πριν το Πολυτεχνείο) υπήρξαν γεγονότα στα οποία συμμετείχαν χιλιάδες λαού και νεολαίας, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη φασιστική καταστολή.

 Ήταν ξεκάθαρο ότι ο μεγάλος λαϊκός ξεσηκωμός ερχόταν. Αυτή η κατάσταση ήταν τόσο φανερή, που μόνο όσοι έτρεφαν αυταπάτες για την «ομαλή πορεία» των διαδικασιών «φιλελευθεροποίησης» του φασισμού, που προετοίμαζε ο Παπαδόπουλος με τον Μαρκεζίνη, δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να αντιληφθούν μια τέτοια αγωνιστική προοπτική.

Ο Νοέμβρης ματαίωσε τα σχέδια για έναν συμβιβασμό με το φασιστικό καθεστώς, για μια «ομαλή μετεξέλιξη της δικτατορίας σε κοινοβουλευτική δημοκρατία», γκρέμισε τη χουντική «φιλελευθεροποίηση» και οδήγησε στην πτώση του Παπαδόπουλου και του Μαρκεζίνη.

Ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη προώθησε αποφασιστικά στην ημερήσια διάταξη τα μεγάλα αιτήματα για την απαλλαγή της χώρας από την αμερικάνικη υποδούλωση, για την κατάκτηση της λευτεριάς, της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, ενώ ταυτόχρονα έδειξε το μοναδικό δρόμο για την πραγματοποίηση αυτών των στόχων, που ήταν η συνένωση του φοιτητικού κινήματος με το αντιφασιστικό[1]αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, η συσπείρωση και η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας.

Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ! ΑΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
πυρκαγιά πυροσβεστική
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα ενώ συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο