Πρότυπα-Πειραματικά: Οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά απέρριψαν τη μετατροπή πολλών σχολείων
Η ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει τη στάση των εκπαιδευτικών και καλεί τη ΔΙΔΕ Πειραιά και το ΥΠΑΙΘ να μην προχωρήσουν στη μετατροπή των σχολείων σε Πρότυπά ή Πειραματικά

Εφαγαν «πόρτα» οι σχεδιασμοί για μετατροπή πολλών σχολείων του Πειραιά σε πρότυπα ή πειραματικά, από τους εκπαιδευτικούς τους.

Σε όσα σχολεία τέθηκε το ερώτημα της μετατροπής τους σε Πρότυπο ή Πειραματικό, αυτό απορρίφθηκε πανηγυρικά, με συντριπτική πλειοψηφία.

Η τοπική ΕΛΜΕ χαιρετίζει τη στάση των εκπαιδευτικών και καλεί τη ΔΙΔΕ Πειραιά και το ΥΠΑΙΘ να μην προχωρήσουν στη μετατροπή των σχολείων σε Πρότυπά ή Πειραματικά (δεν έχει σχέση η λειτουργία τους με την έννοια του Πειραματισμού, λειτουργούν ουσιαστικά και αυτά σαν Πρότυπα, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει).

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ενημερώνει τον κλάδο, πως σε όσα σχολεία τέθηκε το ερώτημα της μετατροπής τους σε Πρότυπο ή Πειραματικό, αυτό απορρίφθηκε πανηγυρικά, με συντριπτική πλειοψηφία!

Χαιρετίζουμε την στάση των συναδέλφων/συναδελφισσών, που υπερασπίστηκαν με συνέπεια τον παιδαγωγικό τους ρόλο και λειτούργημα απέναντι στους μαθητές του Πειραιά, απέρριψαν τα σχέδια κατηγοριοποίησης και διαφοροποίησης των σχολείων, τη δημιουργία σχολείων μόνο για μαθητές υψηλών επιδόσεων-”άριστους” (βλέπε και αναλυτική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ με αριθμό πρωτοκόλλου 148/5-11-2023).

Τα σχολεία όπου τέθηκε το ερώτημα (σύμφωνα με όσα γνωρίζει η ΕΛΜΕ) και πραγματοποιήθηκε Σύλλογος Διδασκόντων, είναι:

9ο ΕΠΑΛ Πειραιά, 3ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας (για Πειραματικό), ΓΕΛ Αίγινας, 6ο Γυμνάσιο Πειραιά (για Πειραματικό), 7ο Γυμνάσιο Πειραιά (για Πειραματικό).

Απαιτούμε να γίνει σεβαστή η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων/συναδελφισσών των σχολείων αυτών.

Να μην τολμήσουν ΔΙΔΕ Πειραιά και ΥΠΑΙΘ να προχωρήσουν στη μετατροπή των σχολείων σε Πρότυπά ή Πειραματικά (δεν έχει σχέση η λειτουργία τους με την έννοια του Πειραματισμού, λειτουργούν ουσιαστικά και αυτά σαν Πρότυπα, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει).

Χαιρετίζουμε για μία ακόμα φορά τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες και παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες, σε όποιο άλλο σχολείο τεθεί το ίδιο ζήτημα, να ενημερώσουν άμεσα την ΕΛΜΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βλαντίμιρ Πούτιν
Πούτιν: Στηρίζει τους Παλαιστίνιους με 1 δισ. δολάρια από τα παγωμένα ρωσικά assets στις ΗΠΑ
Ο Πούτιν στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό με 1 δισ. δολάρια από τα παγωμένα ρωσικά assets στις ΗΠΑ
Πούτιν: Στηρίζει τους Παλαιστίνιους με 1 δισ. δολάρια από τα παγωμένα ρωσικά assets στις ΗΠΑ
Νικήτας Κακλαμάνης
Κακλαμάνης για Βαλτογιάννη: «Απαράδεκτο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να αναπολεί τα έργα και τις ημέρες της δικτατορίας»
«Είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε αναφορά από βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, να αναπολεί...
Κακλαμάνης για Βαλτογιάννη: «Απαράδεκτο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να αναπολεί τα έργα και τις ημέρες της δικτατορίας»
λανθιμος
Ισχυρή ελληνική παρουσία στα Όσκαρ: Τέσσερις υποψηφιότητες για τον Λάνθιμο
Το «Bugonia» στη μάχη της Καλύτερης Ταινίας – Ξανά υποψήφια η Έμμα Στόουν, κυριαρχεί το «Sinners» με 16 διακρίσεις
Ισχυρή ελληνική παρουσία στα Όσκαρ: Τέσσερις υποψηφιότητες για τον Λάνθιμο