Συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί: Τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών στο ΠΕΣΕΚ Αχαΐας
Τα ονόματα

Η 1η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 06.11.2023 στο Εργ. Κέντρο της Πάτρας του παραρτήματος της ΠΕΣΕΚ Αχαΐας, ήταν πολύ καλή και έδωσε μήνυμα αισιοδοξίας. Έγινε συζήτηση για τα ζητήματά μας για περίπου δύο ώρες.

Η κεντρική ΠΕΣΕΚ εκπροσωπήθηκε με τον οργ. Γραμματέα της Γρηγόρη Καλομοίρη. Πήραν το λόγο πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Σημειώθηκε η πορεία μέχρι τη συγκρότηση και αναδείχτηκαν οι ανάγκες. Έγιναν τοποθετήσεις για τις κατευθύνσεις μας, ενώ μπήκαν και προτάσεις οργανωτικές. Γράφτηκαν και τριπλασιάστηκαν τα μέλη. Η συνέλευση ψήφισε για πενταμελές Συντονιστικό όργανο.

Η υποψηφιότητες ήταν οκτώ από καθηγητές και δασκάλους, γυναίκες και άντρες. Ψήφισαν 69. Έγκυρα 68.

Εκλέχτηκαν κατά σειρά σταυροδοσίας:

1. Παν. Μπούρδαλας 52, 2. Βαγγ. Αγγελοκωστόπουλος 25, 3. Δημ. Τζιώρας 24, 4. Βασ. Λάγιος 21 και 5. Νικ. Χρυσανθακοπούλου 19. Αναπληρωματικοί κατά σειρά: 1. Αγγ. Καραλή 11, 2. Βαρβ. Κοζιώρη 10 και 3. Δημ. Κυριαζόπουλος 05.

Σύντομα το 1ο Συντονιστικό θα συγκροτηθεί σε σώμα. Επίσης 69 ψηφοδέλτια βρέθηκαν και για την κάλπη της κεντρικής ΠΕΣΕΚ, που θα στάλθηκαν με κούριερ στην κεντρική ΠΕΣΕΚ.

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4