στελέχη εκπαίδευσης
Δελτίο τύπου από την παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας την Τρίτη 7/11 για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και ενάντια στην αξιολόγηση από τους ΣΕΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι ΣΕΠΕ Β΄ Αθήνας «Γ. Σεφέρης»-Αμαρουσίου-«Ο Περικλής» σχετικά με την παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και ενάντια στην αξιολόγηση.

Όπως υποστηρίζεται ο Διευθυντής Εκπαίδευσης έλειπε από την έδρα της Διεύθυνσης για την προγραμματισμένη συνάντηση, ενώ χαρακτηριστικά τονίζεται ότι «κατέχει πανελλήνια πρωτιά (!) η συνεχής απουσία του από τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών».

Μάλιστα, η στάση του χαρακτηρίζεται απαξιωτική και προσβλητική προς τα μέλη των ΔΣ, αλλά και προς τους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπούνται.

«Οι εκπρόσωποι των σωματείων συναντηθήκαμε με την Προϊσταμένη Προσωπικού στην οποία καταθέσαμε τα αιτήματά μας που αφορούν τη μη έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων των νεοδιόριστων. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση η διοίκηση ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του υπουργείου και τις εγκυκλίους, ενώ παρανομεί αυθαίρετα απέναντι στους νόμους, προσπαθώντας να «καλύψει» την έως τώρα παράνομη μη αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των Νεοδιόριστων εκπαιδευτικών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Β΄Αθήνας “Αμαρουσίου”, “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ” και “Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ” συμμετείχαν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 7/11 σχετικά με τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Για άλλη μία φορά ο Διευθυντής Εκπαίδευσης έλειπε από την έδρα της Διεύθυνσης για την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε οριστεί εδώ και μία εβδομάδα. Προβλέπουμε ότι κατέχει πανελλήνια πρωτιά (!) η συνεχής απουσία του από τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών. Καταγγέλλουμε ότι η στάση του απέναντι στα σωματεία όσες φορές έχουμε επιχειρήσει να συναντηθούμε είναι απαξιωτική και προσβλητική όχι μόνο απέναντι στα μέλη των ΔΣ αλλά και προς όλους τους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπούμε.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων συναντηθήκαμε με την Προϊσταμένη Προσωπικού στην οποία καταθέσαμε τα αιτήματά μας που αφορούν τη μη έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων των νεοδιόριστων. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση η διοίκηση ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του υπουργείου και τις εγκυκλίους, ενώ παρανομεί αυθαίρετα απέναντι στους νόμους, προσπαθώντας να «καλύψει» την έως τώρα παράνομη μη αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των Νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Απαιτήσαμε επίσης να μπει ένα  φρένο στην προπαγάνδα τρομοκράτησης και τις πιέσεις των συναδέλφων  από Σχολικούς Συμβούλους και Διευθυντές να δεχθούν την ατομική αξιολόγηση και στην προσπάθεια να επιβληθούν οι μέντορες και οι συντονιστές παρά την Απεργία Αποχή της ΔΟΕ και τις αποφάσεις των σωματείων.

Συνάδελφοι

Τα σωματεία μας με τις αποφάσεις τους και την πλούσια δράση τους είναι μπροστά στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών και στέκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο/ισσα!

Οι εκπαιδευτικοί δεν εκβιαζόμαστε, δεν απειλούμαστε και αρνούμαστε να περάσουν στις πλάτες μας τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν στο Σωματείο μας, για οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με την αξιολόγηση, για περισσότερη και έγκυρη ενημέρωση, στήριξη και αλληλεγγύη. Επιμένουμε στην άμεση έκδοση όλων των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης με αφορμή και την εκδίκαση της προσφυγής που ζητήσαμε και έκανε η ΔΟΕ στο διοικητικό εφετείο Αθηνών στις 15/11!

Απαιτούμε:

  1. Εδώ ΚΑΙ ΤΩΡΑ έκδοση όλων των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων.
  2. Καμία σύνδεση της ατομικής αξιολόγησης με τη μονιμοποίηση νεοδιόριστων.
  3. Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης.

 Το σχέδιο υποταγής των εκπαιδευτικών σε ένα σχολείο που συνθλίβει τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας δε θα περάσει!!!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παραλία Τηγάνι
Η άγνωστη περιοχή στα παράλια της Λάρισας με τα πάνω από 20 ναυάγια πλοίων και το καράβι που μετέφερε χρυσό
Πρόκειται για μία παραλία με μεγάλες ηφαιστιογενής πέτρες και βότσαλα λαξευμένα από τα χτυπήματα της θάλασσας, ιδανική για ψαροντουφεκάδες και...
Η άγνωστη περιοχή στα παράλια της Λάρισας με τα πάνω από 20 ναυάγια πλοίων και το καράβι που μετέφερε χρυσό
DEFIX_2024-04-12_18-22-28-294
Delphi Economic Forum IX: Με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου
Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, συμμετείχε στη συζήτηση στο Delphi Economic Forum IX
Delphi Economic Forum IX: Με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου