θρανια
Με «χιονοστιβάδα» υπερωριών και αλχημείες προσπαθούν να κρύψουν τα κενά...

Αν και το υπουργείο Παιδείας διακηρύσσει ότι έχουν καλυφθεί όλα τα κενά στα σχολεία τα μηνύματα που έρχονται από τα εκπαιδευτικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα είναι ότι τα εκπαιδευτικά κενά παραμένουν πολλά, δυο σχεδόν μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους.

 

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι δυο μόλις στενά από το Υπουργείο Παιδείας, στο ΓΕΛ Αμαρουσίου ακόμα υπάρχει κενό Φυσικού για κατεύθυνση Β Λυκείου, κενό καθηγητή φυσικής Αγωγής και κενό καθηγητή Γερμανικών!!

Βέβαια, το υπουργείο φρόντισε φέτος να βρει νωρίς τη λύση με την Εγκύκλιο που έστειλε στα σχολεία και με την οποία ορίζει να βγει η καθορισμένη εξεταστέα ύλη και ότι υπεύθυνος γι αυτό είναι αποκλειστικά ο καθηγητής και ο διευθυντής αν δεν κάνει αναμόρφωση προγράμματος!

Κρήτη: Λείπουν εκατοντάδες δάσκαλοι και καθηγητές στα σχολεία

Εκατοντάδες είναι στην Κρήτη τα κενά στα σχολεία δύο μήνες από την έναρξη των μαθημάτων. Μόνο στους Ν. Ηρακλείου και Χανίων τα κενά ανέρχονται σε 350 χωρίς να περιλαμβάνονται τα κενά στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία των Χανίων

Ηράκλειο: 140 κενά στην Πρωτοβάθμια και περίπου 150 κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Εκατοντάδες είναι στην Κρήτη τα κενά στα σχολεία δύο μήνες από την έναρξη των μαθημάτων.

Μαθητές που στοιβάζονται σε αίθουσες με 27 παιδιά… Μαθητές που δεν έχουν μάθημα και ή σχολάνε νωρίτερα ή κυκλοφορούν σε αυλές σχολείων και καφετέριες, εκπαιδευτικοί που πάνε σε πέντε διαφορετικά σχολεία και γονείς που πληρώνουν από την τσέπη τους για την παράλληλη στήριξη των παιδιών τους. 

Αυτό περιγράφουν εκπαιδευτικοί τόσο σε δημοτικά σχολεία, όσο και σε γυμνάσια και λύκεια, πως είναι η πραγματικότητα δύο μήνες από την έναρξη των σχολείων, υπό το βάρος των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς που ακόμη δεν έχει τακτοποιηθεί.  

Στο Γυμνάσιο Ανωγείων, οι μαθητές της Α΄ τάξης δεν έχουν ακόμη κάνει μαθήματα όπως Λογοτεχνία, Αγγλικά και Τεχνολογία, τη Β’ ούτε ώρα  Αρχαία, Αγγλικά, Τεχνολογία, Μουσική και Εικαστικά και της  Γ΄, καν δεν έχουν διδαχθεί  Γλώσσα και Αρχαία, ενώ στο Γυμνάσιο του Γαράζου τα παιδιά δεν διδάσκονται καθόλου Φυσική, Βιολογία, Χημεία, Γεωγραφία, Πληροφορική, Αγγλικά, Γερμανικά, Μουσική και Καλλιτεχνικά, με τις χαμένες ώρες να είναι χιλιάδες στα σχολεία του νησιού.

Υπολογίζεται ότι σε επίπεδο Ηρακλείου τα κενά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ξεπερνούν τα 140, με τον αριθμό σε ειδικότητες καθηγητών να είναι περίπου ο ίδιος και σε ότι αφορά τους καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια.

Στα Χανιά λείπουν 70 καθηγητές και χάνονται περίπου 1.400 ώρες μαθήματος την εβδομάδα!

Όπως σημειώνει Έγγραφο της ΕΛΜΕ Χανίων: "Δυστυχώς μετά από 2 μήνες όπου η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει τα κενά μετά και την 3η φάση πρόσληψης αναπληρωτών είναι περίπου εκεί που τα αφήσαμε στην αρχή της χρονιάς δηλαδή λείπουν περίπου 70 καθηγητές στην Γενική Εκπαίδευση και 1.400 διδακτικές ώρες να χάνονται εβδομαδιαίως.

Ανάλογη αν όχι χειρότερη κατάσταση επικρατεί στην Ειδική Εκπαίδευση με συναδέλφους στην πραγματικότητα να κάνουν φύλαξη και όχι εκπαίδευση.

Για παράδειγμα οι φιλόλογοι στο Γυμνάσιο ενώ με 2 μαθητές «κλείνουν ωράριο» στην πραγματικότητα έχουμε περιπτώσεις όπου ασχολούνται με 5,6,7 ή και 9 παιδιά!!

Σε ορισμένες περιπτώσεις όπως πχ στο ΕΕΕΕΚ Χανίων ο αριθμός του προσωπικού είναι απολύτως οριακός σε σχέση με τις ανάγκες. Και για αυτή την κατάσταση το Υπουργείο πλένει – ξεπλένει τα χέρια του λέγοντας να κάνουμε «αναμόρφωση προγράμματος» για την κάλυψη των κενών!"

Θεσσαλονίκη: Με «χιονοστιβάδα» υπερωριών προσπαθούν να κρύψουν τα κενά...

Μορφή χιονοστιβάδας έχει πάρει η τακτική ανάθεσης υπερωριών σε εκπαιδευτικούς σχολείων της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών και στις 3 φάσεις είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων! Ειδικά στη ΔΔΕ ανατολικής Θεσσαλονίκης η αδιοριστία και οι μηδαμινές προσλήψεις οδήγησαν στο αποτέλεσμα, ενώ έχουμε φτάσει στα τέλη Οκτωβρίου, τα κενά να παραμένουν, να χάνονται εκατοντάδες διδακτικές ώρες και ως λύση να επιβάλλονται δεκάδες ώρες υπερωριών προκειμένου να καλυφθούν κάποια κενά.

Το ΠΥΣΔΕ Ανατολικής μοιράζει υπερωρίες 1ης και 2ης ανάθεσης για τους περισσότερους. Επίσης τοποθετεί αναπληρωτές για λιγότερες ώρες απ’ όσες χρειάζεται το σχολείο, στη συνέχεια τρέχουν για συμπλήρωση σε 3 και 4 σχολεία με αποτέλεσμα να περισσεύουν ώρες οι οποίες καλύπτονται με υπερωρίες. Έτσι και το κενό δεν φαίνεται μεγάλο και η ΔΔΕ κάνει τη δουλειά της με λιγότερους εκπαιδευτικούς που είναι το ζητούμενο για το Υπουργείο.

  • Χαρακτηριστικά στο 31ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης κενό 24 ωρών ΠΕ04 από την αρχή της σχολικής χρονιάς καλύφθηκε πρόσφατα κατακερματισμένο σε 4 εκπαιδευτικούς και μάλιστα σε κάποιους με ανάθεση υπερωρίας. Στο ίδιο σχολείο οι 8 ώρες κενό Μαθηματικών καλύφθηκαν επίσης με υπερωρία σε δύο εκπαιδευτικούς. Έδωσαν Μάλιστα τις 4 ώρες υπερωρία σε συνάδελφο νεοδιόριστη με πλήρες ωράριο 23 ωρών ,δηλαδή στο σύνολο 27 διδακτικές ώρες ,που μετακινείται σε 3 σχολεία, με αποτέλεσμα ούτε το εργασιακό ωράριο των 30 ωρών να μην φτάνει για τις μετακινήσεις της! Το απόγειο της εντατικοποίησης!

Για τα εκπαιδευτικά κενά στην Κέρκυρα και τις τακτικές της Διοίκησης 

Η κατάσταση στην Κέρκυρα με τα κενά εκπαιδευτικών έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεκάδες κενά υπάρχουν ακόμα σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας σε όλες τις ειδικότητες. Υπάρχουν σχολεία σε όλη την Κέρκυρα, όπου οι μαθητές κάνουν 4ωρα και 5ωρα για όλη σχεδόν την εβδομάδα

Σε σχολείο αναγκάζουν τους εκπαιδευτικούς να πάρουν από τρεις ώρες υπερωρία ο καθένας, προκειμένου να καλυφθεί το κενό του εκπαιδευτικού που υπάρχει. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καλλιτεχνικο χολείο αθηνας
Γράμμα από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών: Γιαυτό κάνουμε κατάληψη
«Κατεβαίνουμε μαζικά στους δρόμους και συμμετέχουμε στις γενικές συνελεύσεις και διαμαρτυρίες. Έχουμε λόγο στο μέλλον μας και παλεύουμε για αυτό»
Γράμμα από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών: Γιαυτό κάνουμε κατάληψη
ΠΟΣΥΠ
ΠΟΣΥΠ: Καταχρηστική η διάταξη που απαγορεύει σε δημόσιους υπάλληλους να προσληφθούν ως εντεταλμένοι διδάσκοντες
Η διάταξη αυτή αντιστρατεύεται θεμελιώδεις αρχές, όπως την ισότητα, την ισονομία και την δικαιοσύνη στην προοπτική πρόσβασης σε θέσεις διδακτικού...
ΠΟΣΥΠ: Καταχρηστική η διάταξη που απαγορεύει σε δημόσιους υπάλληλους να προσληφθούν ως εντεταλμένοι διδάσκοντες