aithousa
Κυβέρνηση και υπουργείο αντιμετωπίζουν τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών ως κόστος και εξοντώνουν τους εκπαιδευτικούς με υπερωρίες

To ΔΣ  της Β΄ Ε. Λ. Μ. Ε.-Θ, τονίζει με ανακοίνωση που αποστέλλουν στο alfavita.gr, πως κυβέρνηση και υπουργείο αντιμετωπίζουν τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών ως κόστος και εξοντώνουν τους εκπαιδευτικούς με υπερωρίες.

Υπενθυμίζεται πως, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πρότυπου ΕΠΑΛ Επανομής  διαμαρτύρεται εντόνως για τις εκατοντάδες ώρες μαθημάτων που χάθηκαν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και συνεχίζουν να χάνονται εξαιτίας της απροθυμίας του Υπουργείου Παιδείας να προβεί έγκαιρα σε διορισμούς μόνιμων ή προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ  είναι στο πλευρό των εκπαιδευτικών του Π. ΕΠΑΛ Επανομής και στηρίζει το δίκαιο αίτημα τους. Είναι σαφές ότι δεν είναι αποδεκτό να ανατίθεται υπερωριακή απασχόληση σε εκπαιδευτικούς του σχολείου, για κενά που οφείλουν να καλυφθούν από μόνιμο εκπαιδευτικό ή αναπληρωτή.

Η ανακοίνωση

Βρισκόμαστε για μια ακόμη χρονιά αντιμέτωποι με την επιλεκτική ανικανότητα της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘA να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης. Με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς 2023-24:

  • «Εξαφάνισαν» χιλιάδες  κενά σε εκπαιδευτικούς και οι προσλήψεις των αναπληρωτών  που έγιναν, είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες των σχολείων! Ειδικά στην ΔΔΕ ανατολικής Θεσσαλονίκης οι προσλήψεις εκπαιδευτικών έγιναν με το σταγονόμετρο.
  • Έτσι ενώ έχουμε φτάσει στα τέλη Οκτώβρη τα κενά παραμένουν, χάνονται εκατοντάδες διδακτικές ώρες και ως λύση επιβάλλονται δεκάδες ώρες υπερωρίες σε εκπαιδευτικούς προκειμένου να καλυφθούν κάποια από τα  κενά.
  • Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πρότυπο ΕΠΑΛ Επανομής όπου λείπουν καθηγητές για περισσότερες  από 160 ώρες και καλούνται οι εκπαιδευτικοί του σχολείου να αναλάβουν υποχρεωτικές υπερωρίες.

Οι υποχρεωτικές υπερωρίες οδηγούν τους εκπαιδευτικούς, που έχουν επιφορτιστεί με τα πάντα μέσα στο σχολείο, στην εξουθένωση. Ταυτόχρονα, με την ανάθεση υπερωριών περικόπτονται προσλήψεις αναπληρωτών, που περιμένουν να εργαστούν! Προφανώς δεν ενδιαφέρει, την κυβέρνηση και τη ΔΔΕ πώς θα ασκήσει το παιδαγωγικό- διδακτικό του έργο ο κακοπληρωμένος καθηγητής που ήδη καλείται να δουλεύει μέχρι τα 67 , με συνεχόμενα 5ωρα και 6ωρα και ταυτόχρονα να κάνει εφημερίες και ένα σωρό διοικητικές εργασίες με ότι και αν αυτό σημαίνει για την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Προφανώς και δεν ενδιαφέρει η ουσιαστική εκπαίδευση και μόρφωση των παιδιών, αλλά κάποια «μπαλώματα»!

Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ  είναι στο πλευρό των εκπαιδευτικών του Π. ΕΠΑΛ Επανομής και στηρίζει το δίκαιο αίτημα τους. Είναι σαφές ότι δεν είναι αποδεκτό να ανατίθεται υπερωριακή απασχόληση σε εκπαιδευτικούς του σχολείου, για κενά που οφείλουν να καλυφθούν από μόνιμο εκπαιδευτικό ή αναπληρωτή.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων και οι ίδιοι οι συνάδελφοι/ισσες δεν πρέπει να αποδέχονται τέτοιες «λύσεις», που μειώνουν τις θέσεις εργασίας και εισάγουν την ωρομίσθια δουλειά.
Στηρίζουμε το ψήφισμα του συλλόγου διδασκόντων  του Π. ΕΠΑΛ Επανομής που καταγγέλλει με απόφασή του τη συγκεκριμένη τακτική κάλυψης των κενών.

 Απαιτούμε:

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών, με μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών
  • Όχι στις υποχρεωτικές υπερωρίες.
  • Οι εκπαιδευτικοί να διδάσκουν αποκλειστικά το επιστημονικό τους αντικείμενο.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους που στα σχολεία τους θα τεθεί το ζήτημα των υπερωριών να το επικοινωνήσουν άμεσα στην ΕΛΜΕ.

Το ψήφισμα του συλλόγου διδασκόντων  του ΕΠΑΛ Επανομής

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πρότυπου ΕΠΑΛ Επανομής  διαμαρτύρεται εντόνως για τις εκατοντάδες ώρες μαθημάτων που χάθηκαν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και συνεχίζουν να χάνονται εξαιτίας της απροθυμίας του Υπουργείου Παιδείας να προβεί έγκαιρα σε διορισμούς μόνιμων ή προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη μαθημάτων, για μια ακόμη χρονιά, συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση της έλλειψης εκπαιδευτικών, όχι μόνο στο δικό μας σχολείο αλλά και σε άλλα! Να σημειώσουμε, επίσης, ότι στο σχολείο μας (Πρότυπο κατά τα άλλα!!) τα βιβλία (και των Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων μαθημάτων, αλλά και των μαθημάτων που εξετάζονται με Τράπεζας θεμάτων) άργησαν ένα μήνα και οι εκπαιδευτικοί που έπρεπε να είναι τοποθετημένοι στη θέση τους για τη σωστή λειτουργία του, ακόμη αναμένονται! Σήμερα (23-10) και μετά τη δεύτερη φάση των προσλήψεων εξακολουθούν να υπάρχουν στο  Πρότυπο ΕΠΑΛ Επανομής 170 ώρες κενών που μένουν ακάλυπτα!!!

Και αντί το Υπουργείο Παιδείας να προβεί ΑΜΕΣΑ, ΤΩΡΑ σε προσλήψεις αναπληρωτών,  η Διεύθυνση ΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να καλυφθούν τα κενά με  υποχρεωτικές υπερωρίες, προχωρώντας στην πραγματικότητα σε αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Πώς όμως να καλυφθούν 170 ώρες κενών από τους ήδη υπάρχοντες εκπαιδευτικούς που καλύπτουν το υποχρεωτικό τους ωράριο;

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που επικρατεί τόσο στο σχολείο μας όσο και στα άλλα σχολεία υποβαθμίζει περαιτέρω τη λειτουργίας της  εκπαιδευτικής διαδικασίας, απαξιώνει την εργασία των εκπαιδευτικών και χτυπά τα  μορφωτικά  δικαιώματα και τις ανάγκες των μαθητών μας.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προβεί άμεσα σε προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε την κάλυψη των κενών με αναγκαστικές υπερωρίες εις βάρος των αναπληρωτών συναδέλφων μας και εις βάρος των δικαιωμάτων των μαθητών –τριών και των δικών μας.

Καλούμε το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης να σταθεί στο πλευρό μας και να μην επιτρέψει την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Οι εκπαιδευτικοί του Π. ΕΠΑΛ Επανομής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

metatakseis_2.jpg
Εκπαιδευτικοί: Συνοπτικός οδηγός μετατάξεων για το σχολικό έτος 2024-2025
Για τη μετάταξη οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει πέντε (5) έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας (συμπεριλαμβανομένης ενδεχόμενης...
Εκπαιδευτικοί: Συνοπτικός οδηγός μετατάξεων για το σχολικό έτος 2024-2025