ekpaideytikos
Δεύτερη ξένη γλώσσα νάναι, κι ό,τι νάναι...

Αδιανόητες καταστάσεις συμβαίνουν καθημερινά στα ελληνικά σχολεία. Οπψς αυτή που καταγγέλουν οι γονείς των μαθητών Ε’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Χρυσοπηγής: 

Τα παιδιά τους, τον Ιούνιο με πολύ μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισαν ότι ως δεύτερη ξένη γλώσσα επιθυμούν να διδαχτούν τα Γαλλικά. Το σχολείο ξεκίνησε στις έντεκα Σεπτεμβρίου.

Μετά από δύο μήνες αναμονής έμαθαν ότι θα σταλεί στο σχολείο δάσκαλο/α ...Γερμανικών και όχι δάσκαλο/α Γαλλικών!

Οι γονείς αντέδρασαν με επιστολή προς κάθε υπεύθυνο του Υπουργείου, τονίζοντας ότι με την παράλογη αυτή απόφαση, τα αναγκάζει να ακολουθήσουν μια ξένη γλώσσα που δεν τα ενδιαφέρει και που θα τα ακολουθεί για οκτώ χρόνια, δύο στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και άλλα έξι στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Και ζητούν φυσικά την ανάκλησή της.

Η επιστολή των γονιών

Αξιότιμες κυρίες/ Αξιότιμοι κύριοι,

ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Ε‘ τάξης του Δημοτικού σχολείου Χρυσοπηγής του Δήμου Χανίων, επιθυμούμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο που χειριστήκατε το ζήτημα της διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας στα παιδιά μας.

Τα παιδιά τον Ιούνιο με πολύ μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισαν, όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο Φ52/40220/Δ1/2023 του Υπουργείου Παιδείας και στην Υπουργική απόφαση του Υπουργού Παιδείας Φ12/657/70691/Δ1/2016, ότι ως δεύτερη ξένη γλώσσα επιθυμούν να διδαχτούν τα Γαλλικά. Γνωρίζατε την απόφαση των παιδιών από τον Ιούνιο. Το σχολείο ξεκίνησε στις έντεκα Σεπτεμβρίου.

Μετά από δύο μήνες αναμονής μαθαίνουμε ότι αποφασίζετε να στείλετε στο σχολείο δάσκαλο/α Γερμανικών και όχι δάσκαλο/α Γαλλικών.

Η απόφασή σας ακυρώνει την δημοκρατική απόφαση των παιδιών, την πρώτη απόφαση που παίρνουν για την επιλογή μαθήματος στη σχολική τους ζωή και την οποία εσείς τους ζητήσατε να πάρουν! Τα αναγκάζετε να ακολουθήσουν μια ξένη γλώσσα που δεν τα ενδιαφέρει και που θα τα ακολουθεί για οκτώ χρόνια, δύο στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και άλλα έξι στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εμείς ως γονείς γνωρίζοντας την απόφαση των παιδιών μας εδώ και πέντε μήνες, έχουμε αφιερώσει χρόνο και αρκετοί από μας χρήματα για να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για την ομαλή ένταξή τους στο μάθημα των Γαλλικών.

Ζητάμε την επανεξέταση της απόφασής σας. Δεν επιθυμούμε να ξεκινήσουν τα παιδιά μας μια γλώσσα που δεν θέλουν. Κατά τη γνώμη μας προτιμότερη επίλυση του ζητήματος θα ήταν η αναμονή της επόμενης φάσης διορισμών ώστε να μπορέσετε να στείλετε δάσκαλο/α Γαλλικών.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά να υπογράψουμε οποιοδήποτε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο θα συναινούμε στην αλλαγή της δεύτερης ξένης γλώσσας. Σας επισημαίνουμε ότι αυτή η αλλαγή θα συνοδεύσει και θα επηρεάσει όλη την μαθητική ζωή των παιδιών μας στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παράμετρο εξαιρετικά σημαντική για να την λάβετε σοβαρότατα υπόψη σας.

Θεωρούμε δεδομένη και αυτονόητη την ευαισθησία σας απέναντι σε τόσο ευαίσθητα και αποφασιστικά ζητήματα! Περιμένουμε με αγωνία την τελική σας απόφαση.

Γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Ε’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Χρυσοπηγής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Lauterbrunnen
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες
Η προτεινόμενη χρέωση, η οποία θα καταβληθεί μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, θα είναι μεταξύ 5 και 10 ελβετικών φράγκων (5,50 έως 10,99 $) και θα...
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες
patatakia
Πώς αναψυκτικά, πατατάκια, μπισκότα αυξάνουν τον κίνδυνο επεισοδίου εγκεφαλικού
Έρευνα: Η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με γνωστική παρακμή και εγκεφαλικό
Πώς αναψυκτικά, πατατάκια, μπισκότα αυξάνουν τον κίνδυνο επεισοδίου εγκεφαλικού