πιερρακακης ισραηλινοι συναντηση
Είναι κατανοητή η δύσκολη θέση της κυβέρνησης, και του ιδίου, να πείσουν τον ελληνικό λαό για την απαράδεκτη στάση που κρατάει η κυβέρνηση απέναντι στη γενοκτονία που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας αλλά όλα έχουν και ένα όριο!

Τι ξεφτυλίκια είναι αυτά και τι ντροπές μεγάλες;

Πήγε ο ανιστόρητος και ανεκδιήγητος Υπουργός Παιδείας στο Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο για να «απολογηθεί» και να καταγγείλει δημόσια την ΟΛΜΕ για αντισημιτισμό (!) για την ανακοίνωση συμπαράστασης στον λαό της Παλαιστίνης!  

Είναι κατανοητή η δύσκολη θέση της κυβέρνησης, και του ιδίου, να πείσουν τον ελληνικό λαό για την απαράδεκτη στάση που κρατάει η κυβέρνηση απέναντι στη γενοκτονία που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, απέναντι στο διαχρονικό έγκλημα της παράνομης κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, και για την απαράδεκτη απόφαση της να μην υπερψηφίσει το ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός αλλά όλα έχουν και ένα όριο!

Λίγα λόγια πρώτα για την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ. 01/11/2023 η ΟΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται σε γεγονότα , ιστορικά και αδιαμφισβήτητα, δηλαδή για τους εποικισμούς του Ισραήλ, για την παράνομη κατοχή εδαφών της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, και για την εξόντωση αμάχων Παλαιστίνιων και παιδιών. Αναφέρθηκε δηλαδή σε πραγματικά γεγονότα βάσει πραγματικών στοιχείων ακόμα και Διεθνών Οργανισμών. Μέσα σε λίγες ώρες η ΟΛΜΕ δέχτηκε μια συντονισμένη προπαγανδιστική επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διάφορους χρήστες που είναι επιφορτισμένοι με την υλοποίηση της Hasbara( προπαγανδιστικός μηχανισμός του Κράτους του Ισραήλ για να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα στο εξωτερικό) με διάφορους «χρήστες» να την κατηγορούν για «σταλινοφασισμό»(!), άλλους να κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς λέγοντας τους «τεμπέληδες» ( κλασσική συστημική προπαγάνδα δηλαδή) και άλλους να καλούν τον Υπουργό να λάβει μέτρα ( τον εργοδότη δηλαδή να μαλώσει τους εργαζόμενους!! ) Όλα τα συστημικά επιχειρήματα είχε ο μπαχτσές. Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείψει και το επιχείρημα του αντισημιτισμού. Έτσι και έγινε λοιπόν...

Ο Υπουργός Παιδείας υπάκουσε και έσπευσε να συναντηθεί με το ΚΙΣ, και όχι μόνο δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τους χιλιάδες νεκρούς αμάχους, όχι μόνο έδειξε να ασπάζεται την δήλωση του προϊσταμένου του περί «μικρού ανθρωπιστικού κόστους» ( λίγες σφαγές αμάχων δηλαδή!) ενώπιον του φίλου του του «μπίμπι», αλλά κατηγόρησε και τους εκπαιδευτικούς για αντισημιτισμό!

Μερικές παρατηρήσεις... Η εργαλειοποίηση του Ολοκαυτώματος και του αντισημιτισμού από το Κράτος του Ισραήλ, για να δικαιολογήσει την δολοφονική πολιτική του έχει φτάσει σε επίπεδο ντροπιαστικό. Όποιος κατηγορεί το Κράτος του Ισραήλ για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει γίνεται αυτόματα και αντισημίτης! Το Κράτος του Ισραήλ θέλει να επιβάλει σιγή ιχθύος, θέλει να μπορεί να σκοτώνει παιδιά και αμάχους κατά χιλιάδες και όλοι να κάνουν «τουμπεκί». αν δεν κάνουν είναι... αντισημίτες(!) ..και πλέον όχι μόνο από τα χείλη αυτών που είναι επιφορτισμένοι με την προπαγάνδα τους Κράτους του Ισραήλ αλλά και μέσω του Υπουργού Παιδείας της Ελλάδας! Αλήθεια άραγε, αυτοί που «ανησυχούν» για την αύξηση του αντισημιτισμού θεωρούν ότι ο θάνατος χιλιάδων Παλαιστινίων αμάχων από την πολεμική μηχανή του Ισραήλ προωθεί τον «φίλο-σημιτισμό»;

Και επειδή εδώ έρχονται τα άγρια να διώξουν τα ήμερα, επειδή μας το παίζουν ανθρωπιστές υπέρ του Ισραηλινού λαού οι μακελάρηδες την λαών ανά την πλανήτη , επειδή «κοπτονται» για την ισλαμική τρομοκρατία αυτοί που την δημιούργησαν, οφείλουμε να πούμε, πρώτα και κύρια στον Λαό του Ισραήλ, ότι η στήριξη του Κράτους του Ισραήλ, με αυτό του τον χαρακτήρα, από τις δυτικές δυνάμεις δεν είναι "φίλο-σημιτισμός", δεν είναι στήριξη του πολύπαθου εβραϊκού λαού, αλλά παιχνίδι γεωπολιτικής που προωθεί και ικανοποιεί τα δικά τους συμφέροντα. Η στήριξη του κράτους του Ισραήλ από όλους αυτούς τους «ανθρωπιστές», που έχουν στο προφίλ τους την σημαία του Ισραήλ και διατυμπανίζουν «με το Ισραήλ», δεν υποδηλώνει ούτε συμπάθεια στον, ούτε ενδιαφέρον για τον, λαό του Ισραήλ, και στους νεκρούς του, αλλά αυτό που όλοι ξεδιάντροπα γράφουν και παραδέχονται, ότι δηλαδή θέλουν ένα ισχυρό/πολεμικό Κράτος/οχυρό απέναντι στον «ισλαμικό επεκτάσιμο» προς την Δύση! Κανένα ανθρωπιστικό ενδιαφέρον δηλαδή, μόνο συμφέρον, ή καλύτερα, ο αντί-ισλαμισμός τους είναι πιο έντονος από τον αντισημιτισμό τους! Αυτό που ξεδιάντροπα έγραψε στα Νέα ο Γιοσι Κοέν, καθηγητής σε πανεπιστήμιο στο Ισραήλ, που παρουσιάζει τους Εβραίους σαν πιο «εκλεκτούς» και πιο «πατριώτες» πολίτες από τους μουσουλμάνους (!), σάμπως συζητάμε για το τι ράτσα σκύλου θα έχουμε στην αυλή μας!

Και επειδή μιλάμε για αντισημιτισμό, και επειδή μιλάμε για Ολοκαύτωμα, και επειδή μιλάμε για ΟΛΜΕ και για εκπαιδευτικούς, και επειδή η Ιστορία που διδάσκεται στα σχολεία περιορίζεται κυρίως στην Αρχαία Ελλάδα και στο Βυζάντιο, πρέπει να δηλώσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, και σε όλους τους τόνους, ότι κατηγορίες περί αντισημιτισμού σε αυτούς που ακόμα και σήμερα τιμάνε τον Κόκκινο Στρατό που απελευθέρωσε το Άουσβιτς από τους ιδεολογικούς απογόνους αυτών που ακολουθούσαν «απομονωτισμό» από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν γίνονται δεκτές.! Όπως δεκτές δεν γίνονται και από τους ιδεολογικούς απογόνους αυτών που, ενώ το ΕΑΜ προσπαθούσε να σώσει του Κερκυραίους Εβραίους από την ναζιστική πολεμική μηχανή, αυτοί τους έπαιρναν τα σπίτια… Άπλα και ξεκάθαρα!

Σπύρος Θύμης 

Μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aksiologisi2.jpg
Εκπαιδευτικοί: «Η αντίσταση στην αξιολόγηση θα συνεχιστεί ανεξαρτήτων δικαστικών αποφάσεων»
«Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά - Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε θα περάσει»
Εκπαιδευτικοί: «Η αντίσταση στην αξιολόγηση θα συνεχιστεί ανεξαρτήτων δικαστικών αποφάσεων»
ιδιωτικα
Φοιτητές/τριες: «Στις 8 Μαρτίου είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας»
«Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με την πανελλαδική κινητοποίηση των Συλλόγων και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τη δημόσια – δωρεάν εκπαίδευση»
Φοιτητές/τριες: «Στις 8 Μαρτίου είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας»