χάρτα
Φώτο: Έφη Περιβολάρη
Όλα όσα είπε στην εκδήλωση η Δόμνα Μιχαηλίδου

Τη Χάρτα Διαφορετικότητας υπέγραψε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου. Η υφυπουργός σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα η πολυπληθής συγκέντρωση φοιτητών και φοιτητριών του ΠΑΔΑ και χαρακτήρισε ως γιορτή της αποδοχής της διαφορετικότητας στο δημόσιο λόγο και στο εκπαιδευτικό σύστημα, ανεξάρτητα από φύλο, εθνοτική προέλευση, σεξουαλική ταυτότητα, την υπογραφή της Χάρτας.

Aυτή η διαφορετικότητα είναι μια κανονικότητα στην καθημερινότητά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου και εξήρε αφενός την πρωτοβουλία του Πρύτανη για την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας αφετέρου το έργο που επιτελούν οι σχετικές Σχολές του ΠΑΔΑ με την εκπαίδευση και την έρευνα, που προωθούν με το έργο τους την κατανόηση της διαφορετικότητας και τη συμπερίληψη.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την συμπαράσταση που επιδεικνύει σταθερά το Υπουργείο Παιδείας προς το ΠΑΔΑ και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από παρότρυνση του Υπουργείου Παιδείας, ανέθεσε την Ευρωπαϊκή Εγκυκλοπαίδεια για την ελληνική πολιτική για τους νέους στο ΠΑΔΑ. Το ΠΑΔΑ, από την ίδρυσή του, σημείωσε ο κ. Καλδής, πιστεύει στη διαφορετικότητα με την έννοια της συμπερίληψης, ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, χρώμα, σεξουαλικό προσανατολισμό καθώς και στις αξίες της αποδοχής και του σεβασμού, που φοιτούν, εργάζονται και συναλλάσσονται με το Πανεπιστήμιο.

χαρτα

Ο Αντιπρύτανης Διεθνοποίησης και Εξωστρέφειας του ΠΑΔΑ, καθηγητής Θεόδωρος Ξάνθος, στην ομιλία του έκανε σύντομη ιστορική αναφορά στην έννοια του στερεότυπου και για το πως τα στερεότυπα κινούνται μέσα στην κοινωνία με όσμωση ως παράσιτα. Ο κ. Ξάνθος υπογράμμισε τη σημασία του να καταστεί η διαφορετικότητα κτήμα όλων καθώς και ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχουν πολλά να γίνουν.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, Σταύρου Μηλιώνη ανέφερε:«Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας. Είμαι πολύ χαρούμενος  όταν βλέπω την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΚΕΑΝ  για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, να περνάει και στον εκπαιδευτικό κλάδο της χώρας μας. Είναι αλήθεια ότι τα αυριανά στελέχη των επιχειρήσεων είναι οι σημερινοί φοιτητές. Η απόφαση  της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής να υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας το κατατάσσει στα πρωτοπόρα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας και σηματοδοτεί τη δέσμευση του Πανεπιστημίου για ένα συμπεριληπτικό μαθησιακό περιβάλλον, με ίσες ευκαιρίες για όλους. Το καλωσορίζουμε στη Χάρτα Διαφορετικότητας!!!»

Η Ανδρονίκη Κάβουρα, καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ συντόνισε την εκδήλωση.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας, υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το  Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση - D & I.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεροβασίλη γ
Γεροβασίλη για εκλογές-ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση του συνεδρίου είναι απολύτως σεβαστή
Τα πρώτα λόγια της Όλγας Γεροβασίλη μετά την ανακοίνωση της μη πραγματοποίησης εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ
Γεροβασίλη για εκλογές-ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση του συνεδρίου είναι απολύτως σεβαστή