ΣΧΟΛΕΙΟ
Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΜΕ Χανίων σχετικά με παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στη ΔΔΕ Χανίων για τα κενά στα σχολεία.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στις αρχές του Νοεμβρίου τα κενά παραμένουν, ζημιώνοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι μένουν πίσω στην εκπαίδευσή τους, καθώς δεν υπάρχει το διδακτικό προσωπικό που τους αναλογεί.

Θύματα αυτής της κατάστασης, είναι φυσικά, και οι εκπαιδευτικοί που περιμένουν πότε και αν θα προσληφθούν ως αναπληρωτές.

«Κατά τα άλλα αυτό που λείπει απ’ το σχολείο είναι η εσωτερική και η ατομική αξιολόγηση, το mentoring, οι Συντονιστές, κλπ.», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«ΑΙΣΧΟΣ !

Στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων για τα κενά στον ν.Χανίων στις 7 Σεπτέμβρη, δηλαδή 2 μήνες πριν, 4 ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς γράφαμε […] ειδικά στον νομό Χανίων για τα 143 κενά που δηλώθηκαν στα μέσα Αυγούστου για εκπαιδευτικούς Γενικής Παιδείας καλύφτηκαν μόνο τα 80, επομένως λείπουν τουλάχιστον 63 καθηγητές. Αυτό σημαίνει ότι κάθε βδομάδα που θα περνάει χωρίς να έχουν γίνει προσλήψεις, στον νομό Χανίων θα χάνονται περισσότερες από 1.386 ώρες μαθημάτων! Στην πραγματικότητα  οι ώρες που θα χάνονται θα είναι πολύ περισσότερες καθώς στα τέλη Αυγούστου εγκρίθηκαν 21 ολιγομελή τμήματα σε ΓΕΛ και  δεκάδες τμήματα στα ΕΠΑΛ επομένως τα κενά που προαναφέραμε δεν περιλαμβάνουν το προσωπικό που χρειάζεται για να λειτουργήσουν αυτά τα τμήματα.

Δυστυχώς μετά από 2 μήνες όπου η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει τα κενά μετά και την 3η φάση πρόσληψης αναπληρωτών είναι περίπου εκεί που τα αφήσαμε στην αρχή της χρονιάς δηλαδή λείπουν περίπου 70 καθηγητές στην Γενική Εκπαίδευση και 1.400 διδακτικές ώρες να χάνονται εβδομαδιαίως.

Ανάλογη αν όχι χειρότερη κατάσταση επικρατεί στην Ειδική Εκπαίδευση με συναδέλφους στην πραγματικότητα να κάνουν φύλαξη και όχι εκπαίδευση. Για παράδειγμα οι φιλόλογοι στο Γυμνάσιο ενώ με 2 μαθητές «κλείνουν ωράριο» στην πραγματικότητα έχουμε περιπτώσεις όπου ασχολούνται με 5,6,7 ή και 9 παιδιά!! Σε ορισμένες περιπτώσεις όπως πχ στο ΕΕΕΕΚ Χανίων ο αριθμός του προσωπικού είναι απολύτως οριακός σε σχέση με τις ανάγκες.

Και για αυτή την κατάσταση το Υπουργείο πλένει – ξεπλένει τα χέρια του λέγοντας να κάνουμε «αναμόρφωση προγράμματος» για την κάλυψη των κενών!

Φυσικά αυτή η άθλια κατάσταση ζημιώνει τους πάντες: Καταρχήν τους μαθητές και τις μαθήτριες οι οποίοι έχουν φτάσει μέσα Νοέμβρη και δεν διδάσκονται τα μαθήματά τους ή που δεν απολαμβάνουν το αντίστοιχο πρόγραμμα που αντιστοιχεί στην γνωσιακή, ψυχολογική τους κλπ κατάσταση. Τους συναδέλφους που παραμένουν άνεργοι ενώ υπάρχουν τεράστιες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Τα εργασιακά δικαιώματα των μόνιμων και των αναπληρωτών που θα μπουν στο απόσπασμα για να γίνει η «διαχείριση της μιζέριας» . Από υποχρεωτικές μετακινήσεις μέχρι πίεση για υπερωριακή απασχόληση και ότι άλλο ευφάνταστο ώστε να «χρυσωθεί το χάπι».

Κατά τα άλλα αυτό που λείπει απ’ το σχολείο είναι η εσωτερική και η ατομική αξιολόγηση, το mentoring, οι Συντονιστές, κλπ.

Δεν θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα! Φτάνει πια!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΜΕΣΑ!

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ !

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:15 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΔΕ ΧΑΝΙΩΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΥΜΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12 ΜΕ 2 ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Μητσοτάκης στο TikTok: «Επίδομα μητρότητας επί 9 μήνες για όλες τις μανάδες, ανεξάρτητα με το πού εργάζονται»
Κ. Μητσοτάκης στο TikTok για το επίδομα μητρότητας: Κρατική στήριξη για εννιά μήνες σε όλες τις μανάδες, ανεξαρτήτως το πού εργάζονται
Μητσοτάκης στο TikTok: «Επίδομα μητρότητας επί 9 μήνες για όλες τις μανάδες, ανεξάρτητα με το πού εργάζονται»