Δόμνα Μιχαηλίδου
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Έχουμε χιλιάδες καταγγελίες για βία στους ανηλίκους τον μήνα στην αστυνομία»

«Καμία χώρα δεν έχει βρει καμιά χρυσή τομή στο πρόβλημα του ενδοσχολικού εκφοβισμού. Έχουμε χιλιάδες καταγγελίες για βία στους ανηλίκους τον μήνα στην αστυνομία. Αν δεν κάνω λάθος είχαμε γύρω στις 1.300 τον περασμένο μήνα» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Easy FM.

«Πέρασε η νομοθεσία πριν ένα χρόνο για την πλατφόρμα. Σήμερα αναμένεται ότι το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει την πλατφόρμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε λειτουργία» τόνισε.

Πάντως, η υφυπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι «ο εκπαιδευτικός δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει καταγγελία στην πλατφόρμα. Οι καταγγελίες γίνονται επώνυμα από γονείς και μαθητές».

Τα βήματα για τη χρήση της πλατφόρμας καταγγελιών

«Είναι μια πλατφόρμα στην οποία μπαίνει ένας μαθητής μετά από κάποια ηλικία. Αν είναι μαθητής Δημοτικού μπαίνει με τη βοήθεια του γονέα. Μπαίνει με τους κωδικούς που έχει από το MySchool, στο οποίο έχουν πρόσβαση οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Παιδείας. Με αυτούς του κωδικούς θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα για να αναφέρουν το περιστατικό» εξήγησε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με τη Δόμνα Μιχαηλίδου, ο μαθητής ή ο γονέας θα:

  • Αναφέρει κάτι για τον εαυτό του ή για κάποιον τρίτο ή για κάποιον εκπαιδευτικό.
  • Δηλώνει τι φύσης περιστατικό είναι αυτό που θέλω να αναφέρω
  • Υπάρχει η δυνατότητα στην πλατφόρμα για να γράψει κάποιος σχόλια.

«Το επόμενο βήμα είναι να κατατεθεί η αναφορά. Την αναφορά επεξεργάζονται δύο ομάδες: Πηγαίνει στο σχολείο και σε μια τετραμελής επιτροπή της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Έτσι ώστε να μη συγκαλυφθεί το περιστατικό από την σχολική κοινότητα».

«Ο Διευθυντής του σχολείου μαζί με τον σύμβουλο σχολικής ζωής, έναν εκπαιδευτικό που έχει επιμορφωθεί για τα ζητήματα αυτά, εξετάζουν την αναφορά».

«Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η παραπομπή και το τι γίνεται με αυτή την αναφορά. Η αναφορά θα παραπεμφθεί στην αστυνομία ή στην εισαγγελία ή στην ένορκη διοικητική εξέταση. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο, στο οποίο, με το που το λάβει αυτός που λαμβάνει αυτή την αναφορά βλέπει τι πρέπει να κάνει αναλόγως την περίπτωση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αναπληρώτρια εκπ/κός: Γιατί ανακλήθηκε η πρόσληψη της και πως σχετίζεται με την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα