ΕΘΑΑΕ: Ποιοι καθηγητές επιλέχθηκαν ως νέα μέλη του Συμβουλίου Αξιολόγησης και Πιστοποίησης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τρία νέα μέλη στο Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ

Τρία νέα μέλη ορίστηκαν στο Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) εξαιτίας της λήξης της θητείας των προηγούμενων.

Το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης είναι επιφορτισμένο με τις αρμοδιότητες της εφαρμογής διασφάλισης ποιότητας στα ΑΕΙ της χώρας και συντονίζει τις διαδικασίες αξιολόγησης και πιστοποίησης όλων των προγραμμάτων σπουδών στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Οι επιλεγέντες συγκεντρώνουν, εκτός από υψηλές επιστημονικές επιδόσεις, σημαντική εμπειρία στη διοίκηση και την αξιολόγηση.

Τα τρία νέα μέλη του Συμβουλίου Αξιολόγησης και Πιστοποίησης

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΘΑΑΕ, για τον κλάδο των επιστημών περιβάλλοντος, αγροδιατροφικών ή γεωτεχνικών επιστημών, επελέγη ο Γεώργιος Νυχάς, Ομότιμος Καθηγητής  του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Γ. Νυχάς είχε διατελέσει μέλος του ΣΑΠ με τριετή θητεία (2020-2023), Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του ΓΠΑ, διαθέτει ευρεία διοικητική εμπειρία ως Κοσμήτορας και ως Γεν. Διευθυντής του ΕΘΙΑΓΕ, ήταν μέλος πολλών επιστημονικών επιτροπών διαμόρφωσης πολιτικής-νομοθεσίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ από το 2021 είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΛΙΔΕΚ.

Για τον κλάδο της Επιστήμης της Πληροφορικής, επελέγη ο Εμμανουήλ Γιακουμάκης, Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταξύ άλλων, διαθέτει πολύ σημαντική εμπειρία στη διασφάλιση ποιότητας, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ του ΟΠΑ, ενώ έχει διοριστεί σε θέσεις διοίκησης υψηλής ευθύνης σε ΑΕΙ αλλά και με συναφές αντικείμενο στον κλάδο, ως Πρύτανης του ΟΠΑ (2015 – 2020), Αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων του ΟΠΑ (2011 – 2015), Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) (2000-2005), Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών (1998-2000).

Για τον κλάδο των φυσικών επιστημών ή μαθηματικών, επελέγη ο Βασίλειος Χαρμανδάρης, Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ. Διαθέτει σημαντική εμπειρία σε δομές διασφάλισης ποιότητας ΑΕΙ και σε θέματα αξιολόγησης εντός και εκτός Ελλάδας. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Διευθυντής ΙΑΑΔΕΤ (Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών), Πρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του INSU/CNRS Γαλλία, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του OPTICON-RadioNet-Pilot, μέλος του ΤΕΣ "Φυσικών Επιστημών & Μαθηματικών" του ΕΣΕΤΕΚ από το 2020.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΦΩΤΙΑ
Θρίλερ στη Δραπετσώνα: Ηλικιωμένη αρνείται να φύγει από φλεγόμενη πολυκατοικία
Φωτιά σε διαμέρισμα στη Δραπετσώνα: Απομακρύνθηκαν μητέρα και γιος – Επιχείρηση για ηλικιωμένη που αρνείται να φύγει
Θρίλερ στη Δραπετσώνα: Ηλικιωμένη αρνείται να φύγει από φλεγόμενη πολυκατοικία
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πάρκινσον: Γιατί η Θεσσαλία καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά στην Ελλάδα
Η σκοτεινή πλευρά της αγροτικής παραγωγής; Τα ανησυχητικά στοιχεία, τα φυτοφάρμακα και τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα
Πάρκινσον: Γιατί η Θεσσαλία καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά στην Ελλάδα
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πώς υπολογίζονται τα μόρια στις Πανελλαδικές 2026: Αναλυτικά παραδείγματα ανά επιστημονικό πεδίο
Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης του υπολογισμού των μορίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
Πώς υπολογίζονται τα μόρια στις Πανελλαδικές 2026: Αναλυτικά παραδείγματα ανά επιστημονικό πεδίο
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2026 – 2ΓΕ/2026: Μόλις 5+1 μέρες για τις αιτήσεις των υποψηφίων εκπαιδευτικών - Σχεδόν 75.000 μέχρι χθες βράδυ
Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών – Άγγιξαν τις 60.000 οι υποβολές
ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2026 – 2ΓΕ/2026: Μόλις 5+1 μέρες για τις αιτήσεις των υποψηφίων εκπαιδευτικών - Σχεδόν 75.000 μέχρι χθες βράδυ