pasok_olme
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπείες των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της Δ.Ο.Ε είχε ο υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης, παρουσία του Γραμματέα του Τομέα Παιδείας Νίκου Τσούλια

Στα γραφεία της Βουλής πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη και σήμερα Τετάρτη συναντήσεις  του υπευθύνου ΚΤΕ  Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Παραστατίδη παρουσία του  Γραμματέα του Τομέα Παιδείας Νίκου Τσούλια με αντιπροσωπείες των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της Δ.Ο.Ε αντίστοιχα

Οι συναντήσεις έγιναν στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή με πρωτοβουλία  του βουλευτή Κιλκίς Στεφάνου Παραστατίδη.

Στο ιδιαίτερα χρήσιμο και παραγωγικό διάλογο που ακολούθησε,  παρουσιάστηκαν συνοπτικά από το Στέφανο Παραστατίδη και τον Νίκο Τσούλια βασικές αρχές και θέσεις του κόμματός μας για τα θέματα της εκπαίδευσης, τα οποία αποτελούν για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής άμεση προτεραιότητα.

Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ  ενημερώθηκαν  για τις δράσεις επικοινωνίας και αλληλοενημέρωσης, που έχει ξεκινήσει το κόμμα μας με επισκέψεις στις σχολικές δομές  των περιφερειών της χώρας.

Η δικαιοσύνη, οι ανοικτές συμμετοχικές και συλλογικές διαδικασίες, η ανθρωπιστική παιδεία,  η διαφάνεια,  το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, η διαρκής προσπάθεια για την άμβλυνση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων και η δημοκρατία αποτελούν βασικές αρχές των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής. 

Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ παρουσίασαν  τις προτάσεις τους και κατέθεσαν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για τα  κυριότερα τρέχοντα και χρόνια  ζητήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Στον  διάλογο που ακολούθησε  έγινε ειδικότερη αναφορά σε συγκεκριμένα θέματα όπως η αξιολόγηση, η πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού έργου, το μισθολογικό, το σύστημα διορισμών.

Από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ζητήθηκε η συνδρομή και η διαρκής συνεργασία, που θα  συμβάλλουν στη συνδιαμόρφωση  εξειδικευμένων θέσεων για όλα τα θέματα. Βασική μας θέση είναι ο συνεχής διάλογος με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και τα κοινωνικά κινήματα, ως συστατικό στοιχείο διαμόρφωσης μιας ουσιαστικής εκπαιδευτικής πολιτικής. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μετρο
Νέα Γραμμή 5: Οι 20 σταθμοί που σχεδιάζονται και το νέο μοντέλο μετακινήσεων στην Αττική
Με 20 νέους σταθμούς και συνδέσεις με όλες σχεδόν τις υφιστάμενες γραμμές, το φιλόδοξο έργο στοχεύει να ενώσει γειτονιές χωρίς τη διέλευση από το...
Νέα Γραμμή 5: Οι 20 σταθμοί που σχεδιάζονται και το νέο μοντέλο μετακινήσεων στην Αττική
Γονείς και παιδιά
Επίδομα γονικής άδειας: Με ένα μόνο δικαιολογητικό οι γονείς μπορούν να λάβουν έως 758 ευρώ τον μήνα
Επίδομα γονικής άδειας: Έως 758 ευρώ μηνιαίως για εργαζόμενους γονείς – Όλες οι προϋποθέσεις
Επίδομα γονικής άδειας: Με ένα μόνο δικαιολογητικό οι γονείς μπορούν να λάβουν έως 758 ευρώ τον μήνα