ekpaideutikoi kinitopoihsh
Ψηφίστηκε η πρόταση της ΕΛΜΕ Πειραιά, της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και του ΣΕΠΕ “ο Περικλής” για κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ και σε όλη την Ελλάδα στις 25/10, ενάντια στις διώξεις

Την κήρυξη Απεργίας-Αποχής από Μέντορες-Συντονιστές αποφάσισε η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ που έγινε το περασμένο Σάββατο 21/10/2023 (σε σύνολο 75 ΕΛΜΕ ψήφισαν 54 υπέρ, 5 κατά, 16 λευκά).

Αντιθέτως απορρίφθηκε η πρόταση για κήρυξη Απεργίας-Αποχής από την εσωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας καθώς δεν συγκέντρωσε τα απαιτούμενα 2/3 των ψήφων.

Παράλληλα, όπως ενημερώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά, στη ΓΣ των Προέδρων ΕΛΜΕ, η πρόταση για “ενιαία κείμενα” της ΟΛΜΕ υπερψηφίστηκε αφού δεν απαιτεί τα 2/3 (σε σύνολο 75 ΕΛΜΕ ψήφισαν 43 υπέρ, 23 κατά, 9 λευκά). 

Επίσης, ψηφίστηκε η πρόταση της ΕΛΜΕ Πειραιά, της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και του ΣΕΠΕ “ο Περικλής” για κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ και σε όλη την Ελλάδα στις 25/10, ενάντια στις διώξεις

Αναλυτικά η ενημέρωση από την ΕΛΜΕ Πειραιά

1) Τέθηκε αρχικά σε ψηφοφορία, αλλά δεν συγκέντρωσε τα απαιτούμενα 2/3 η πρόταση για κήρυξη Απεργίας-Αποχής από την εσωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Απορρίφθηκε για πολλοστή φορά. Για άλλη μια φορά, η πρόταση αυτή συγκέντρωσε πάνω από το 50% των ψήφων των ΕΛΜΕ αλλά όχι τα απαιτούμενα 2/3 για να τεθεί σε ισχύ (σε σύνολο 75 ΕΛΜΕ ψήφισαν 41 υπέρ, 19 κατά και 15 λευκά). Η ΕΛΜΕ μας την υπερψήφισε.

2) Αμέσως μετά, τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση για “ενιαία κείμενα”, η οποία και πλειοψήφισε, αφού δεν απαιτεί τα 2/3 (σε σύνολο 75 ΕΛΜΕ ψήφισαν 43 υπέρ, 23 κατά, 9 λευκά). Η ΕΛΜΕ μας την υπερψήφισε, με βάση την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης (18/10) και την ανάγκη να υπάρξει απόφαση από την ΟΛΜΕ, που να διαμορφώνει ενιαία στάση-απάντηση πανελλαδικά, στο ζήτημα της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

3) Δεν συγκέντρωσε τα 2/3 η πρόταση για εξουσιοδότηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για κήρυξη 24ωρης Απεργίας, με αιχμή τους μισθούς μας, το επόμενο διάστημα. Η ΕΛΜΕ μας υπερψήφισε την σχετική πρόταση, αλλά και κάθε παραπλήσια πρόταση, με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ στις 18/10.

4) Αποφασίστηκε η κήρυξη Απεργίας-Αποχής από Μέντορες-Συντονιστές. Η ΕΛΜΕ μας υπερψήφισε αυτή την πρόταση (σε σύνολο 75 ΕΛΜΕ ψήφισαν 54 υπέρ, 5 κατά, 16 λευκά).

5) Ψηφίστηκε η πρόταση της ΕΛΜΕ Πειραιά, της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και του ΣΕΠΕ “ο Περικλής” για κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ και σε όλη την Ελλάδα στις 25/10, ενάντια στις διώξεις. Σχετική απόφαση είχε λάβει ήδη το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

6) Υπερψηφίστηκε ψήφισμα συμπαράστασης στους 62 συλληφθέντες στη διάρκεια της κινητοποίησης την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου (6/12/2020), ανάμεσά τους και δύο συνάδελφοί μας και πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά. Η ΕΛΜΕ μας το πρότεινε κ φυσικά το υπερψήφισε.

Τα υπόλοιπα ψηφίσματα θα τα δει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, όπως ψήφισμα για την Παλαιστίνη κ.α.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την υλοποίηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ξηροί καρποί
Ο ξηρός καρπός που καθυστερεί τη γήρανση και προλαμβάνει τις χρόνιες παθήσεις
Οι ξηροί καρποί θεωρούνται πολύτιμα υπερτρόφιμα όταν καταναλώνονται σωστά και χωρίς υπερβολές.
Ο ξηρός καρπός που καθυστερεί τη γήρανση και προλαμβάνει τις χρόνιες παθήσεις
aytokinito
Φελλός στο αυτοκίνητο: το έξυπνο τρικ που λίγοι γνωρίζουν
Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, όμως ένα απλό αντικείμενο που όλοι έχουμε στο σπίτι μπορεί να κάνει θαύματα για το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας.
Φελλός στο αυτοκίνητο: το έξυπνο τρικ που λίγοι γνωρίζουν
Γάλα
Ποιο γάλα να επιλέξετε; Η ποιο υγιεινή επιλογή για τους ενήλικες
Αγελαδινό, σόγιας, αμυγδάλου ή κάποιο άλλο φυτικό ρόφημα; Οι διαθέσιμες επιλογές είναι πολλές, όμως ποια θεωρείται η πιο θρεπτική σύμφωνα με τους...
Ποιο γάλα να επιλέξετε; Η ποιο υγιεινή επιλογή για τους ενήλικες