σχολεια-παιδιά-μαθητές
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Γονείς: Επιβεβαιώνονται οι σχεδιασμοί για σχολεία δύο και τριών ταχυτήτων για σχολεία που οι γονείς θα πληρώνουν που οι σύλλογοι θα εξασφαλίζουν χορηγίες

Σε αποποίηση ευθυνών τόσο από την εκάστοτε κυβέρνηση όσο και από τις Δημοτικές Αρχές για όλες τις ελλείψεις, τις ανεπάρκειες και την αθλιότητα των υποδομών στα σχολεία θα οδηγήσει η επικείμενη κατάργηση των σχολικών επιτροπών, εκτιμά σε ανακοίνωσή της η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)

Οπως τονίζουν οι γονείς,«είναι φανερό ότι αν αυτοί οι σχεδιασμοί προχωρήσουν τα ήδη υποχρηματοδοτούμενα σχολεία θα φτωχύνουν και άλλο, ανοίγεται ο δρόμος να μετατραπούν σε σχολεία αυτόνομες μονάδες με τους γονείς να πασχίζουν να βρουν πόρους με κάθε τρόπο, να μπαλώνουν όπως όπως τα προβλήματα, ενώ το κράτος θα παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ

Βρισκόμαστε λίγες μέρες μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και όλοι εμείς οι γονείς παρακολουθούμε υποψήφιους δημάρχους, νυν δημάρχους, να υπόσχονται σχολεία παιδικές χαρές ελεύθερους χώρους πάρκα που προορίζονται για τα παιδιά μας.

Την ίδια ώρα εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις δεν ακούμε τίποτα για τον σχεδιασμό τής κυβέρνησης να καταργήσει μεταξύ άλλων και τις σχολικές επιτροπές και τις δημοτικές επιτροπές παιδείας. Με λίγα λόγια ενώ τα σχολεία αποτελούν περιουσία του Δήμου, η διαχείριση των οικονομικών τους και των επισκευών μικρής κλίμακας δεν θα γίνεται από αυτούς. Πολύ εύκολα λοιπόν, θα υπάρχει αποποίηση ευθυνών τόσο από την εκάστοτε κυβέρνηση όσο και από τις Δημοτικές Αρχές για όλες τις ελλείψεις, τις ανεπάρκειες και την αθλιότητα των υποδομών. Δεν ακούμε κουβέντα για το γεγονός ότι όλες οι αρμοδιότητες τους μεταφέρονται στους δήμους χωρίς να διασφαλίζεται η συνέχεια της λειτουργίας των υπηρεσιών χωρίς να εξασφαλίζεται η αύξηση της χρηματοδότησης για τη λειτουργία των σχολείων και για κάθε είδους εξοπλισμό μέσα σε αυτά.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση ενοχλείται και θέλει να εξαλείψει κάθε περίπτωση διαφορετικής φωνής μέσα σε αυτές τις σχολικές επιτροπές όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι των γονέων εκπρόσωποι των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Το υπουργείο φέρνει λοιπόν διάταξη που καταργεί τις σχολικές επιτροπές και μεταβιβάζει εξολοκλήρου στους διευθυντές των σχολείων τις αρμοδιότητες δίνοντάς τους ποσά που αντιστοιχούν σε ψίχουλα σε σχέση με τις ανάγκες του σχολείου σπρώχνοντας έτσι τους διευθυντές στην αναζήτηση χορηγών οδηγώντας έτσι τους γονείς στο να βάζουν για άλλη μία φορά το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Επιβεβαιώνονται οι σχεδιασμοί για σχολεία δύο και τριών ταχυτήτων για σχολεία που οι γονείς θα πληρώνουν που οι σύλλογοι θα εξασφαλίζουν χορηγίες

Είναι φανερό ότι αν αυτοί οι σχεδιασμοί προχωρήσουν τα ήδη υποχρηματοδοτούμενα σχολεία θα φτωχύνουν και άλλο, ανοίγεται ο δρόμος να μετατραπούν σε σχολεία αυτόνομες μονάδες με τους γονείς να πασχίζουν να βρουν πόρους με κάθε τρόπο, να μπαλώνουν όπως όπως τα προβλήματα, ενώ το κράτος θα παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.

  • Εναντιωνόμαστε στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών από την σκοπιά της στόχευσης και των επιδιώξεων που έχει η κυβέρνηση.

  • Διεκδικούμε τη δραστική αύξηση της χρηματοδότησης για τις ανάγκες των σχολείων κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Κατάργηση του ΦΠΑ στις προμήθειες των σχολείων και των παρακρατήσεων στις κρατικές επιχορηγήσεις, που πετσοκόβουν περεταίρω τα ήδη πενιχρά κονδύλια.

  • Δε θα σταματήσουμε να απαιτούμε, με ευθύνη των Δήμων να υπάρχουν επιτροπές παρακολούθησης της χρηματοδότησης των σχολείων και των κατευθύνσεών της, με συμμετοχή της αντιπολίτευσης και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apth
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη
«Κάτω τα χέρια από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ούτε σκέψη για ιδιωτικά ΑΕΙ»
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη