ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΕΘΥΜΝΟ
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από όλη την Κρήτη βρέθηκαν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19.30 το απόγευμα έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου στη συγκέντρωση συμπαράστασης για τις 4 καθηγήτριες που κατήγγειλε ο μαθητής επειδή έλαβαν μέρος στην απεργία στις 21 Σεπτεμβρίου

Μετά τη δημοσιοποίηση της πρωτοφανούς υπόθεσης, έλαβε χώρα από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και άλλους φορείς ευρύ κάλεσμα συμπαράστασης για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, το απόγευμα της Παρασκευής, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα είχαν κληθεί οι 4 καθηγήτριες προκειμένου να... παράσχουν εξηγήσεις ενώπιον των Αρχών.

rethymno

Ο εν λόγω μαθητής προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και κατήγγειλε τις εκπαιδευτικούς, επειδή, όπως δήλωσε, του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση».

«Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών, αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους, αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, η οποία κάλεσε εκπαιδευτικούς, φορείς, σωματεία και απλούς πολίτες να συμμετάσχουν στη χθεσινή κινητοποίηση.

rethymno

 

Ο Χρήστος Σουρουλής, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ανέφερε, σε δηλώσεις του, ότι είναι μεγάλο το κύμα συμπαράστασης και καταδίκης αυτής της πρωτοφανούς και απαράδεκτης ενέργειας. Επεσήμανε ότι γεννιούνται μεγάλα ερωτήματα για τη στάση της Εισαγγελίας που νομιμοποίησε, με τις ενέργειές της, μια απαράδεκτη και νομικά έωλη καταγγελία. Τόνισε ότι η αλληλεγγύη του κόσμου και η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση φαίνεται ότι «ανησύχησαν» τις αστυνομικές αρχές που με δικαιολογίες άρχισαν να λένε ότι δεν υπήρχε τελικά λόγος να κληθούν σε απολογία οι εκπαιδευτικοί και ότι "κατά πάσα πιθανότητα" η καταγγελία θα αποσυρθεί. Τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί και το σωματείο τους δεν θα εφησυχάσουν μέχρι να μπει οριστικό τέλος σε αυτές τις ντροπιαστικές ενέργειες και κάλεσε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τον αγώνα τους ενάντια σε όσους νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με τις κατακτήσεις των εργαζομένων και το δικαίωμα στην απεργία!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies g
Πανελλαδικές 2024 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων
Δείτε πρώτοι τα θέματα στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων για τις Πανελλαδικές 2024
Πανελλαδικές 2024 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων
Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλήνιες 2024 - ΕΠΑΛ: Οι απαντήσεις στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων
Οι απαντήσεις στα  Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων των Πανελλήνιων εξετάσεων 2024
Πανελλήνιες 2024 - ΕΠΑΛ: Οι απαντήσεις στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων