ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΕΘΥΜΝΟ
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από όλη την Κρήτη βρέθηκαν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19.30 το απόγευμα έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου στη συγκέντρωση συμπαράστασης για τις 4 καθηγήτριες που κατήγγειλε ο μαθητής επειδή έλαβαν μέρος στην απεργία στις 21 Σεπτεμβρίου

Μετά τη δημοσιοποίηση της πρωτοφανούς υπόθεσης, έλαβε χώρα από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και άλλους φορείς ευρύ κάλεσμα συμπαράστασης για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, το απόγευμα της Παρασκευής, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα είχαν κληθεί οι 4 καθηγήτριες προκειμένου να... παράσχουν εξηγήσεις ενώπιον των Αρχών.

rethymno

Ο εν λόγω μαθητής προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και κατήγγειλε τις εκπαιδευτικούς, επειδή, όπως δήλωσε, του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση».

«Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών, αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους, αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, η οποία κάλεσε εκπαιδευτικούς, φορείς, σωματεία και απλούς πολίτες να συμμετάσχουν στη χθεσινή κινητοποίηση.

rethymno

 

Ο Χρήστος Σουρουλής, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ανέφερε, σε δηλώσεις του, ότι είναι μεγάλο το κύμα συμπαράστασης και καταδίκης αυτής της πρωτοφανούς και απαράδεκτης ενέργειας. Επεσήμανε ότι γεννιούνται μεγάλα ερωτήματα για τη στάση της Εισαγγελίας που νομιμοποίησε, με τις ενέργειές της, μια απαράδεκτη και νομικά έωλη καταγγελία. Τόνισε ότι η αλληλεγγύη του κόσμου και η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση φαίνεται ότι «ανησύχησαν» τις αστυνομικές αρχές που με δικαιολογίες άρχισαν να λένε ότι δεν υπήρχε τελικά λόγος να κληθούν σε απολογία οι εκπαιδευτικοί και ότι "κατά πάσα πιθανότητα" η καταγγελία θα αποσυρθεί. Τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί και το σωματείο τους δεν θα εφησυχάσουν μέχρι να μπει οριστικό τέλος σε αυτές τις ντροπιαστικές ενέργειες και κάλεσε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τον αγώνα τους ενάντια σε όσους νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με τις κατακτήσεις των εργαζομένων και το δικαίωμα στην απεργία!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ντομάτες: Πού πρέπει να τις αποθηκεύετε για να διατηρούνται φρέσκες και νόστιμες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εκκαθάριση των καταλόγων των δημοσίων Πανεπιστημίων από ανενεργούς φοιτητές
Ποιοι φοιτητές διαγράφονται και ποιοι παραμένουν;
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εκκαθάριση των καταλόγων των δημοσίων Πανεπιστημίων από ανενεργούς φοιτητές
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: 92 μόνιμες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα στο Υπουργείο Οικονομικών
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025 έως την Τρίτη 5 Αυγούστου 2025
ΑΣΕΠ: 92 μόνιμες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα στο Υπουργείο Οικονομικών
ζαχαρακη
Η παιδεία στο προσκήνιο: Ημερίδα με τη συμμετοχή της Σοφίας Ζαχαράκη στη Θεσσαλονίκη στις 16 Ιουλίου
Ημερίδα για το μέλλον της Παιδείας στη Θεσσαλονίκη – Συμμετέχει η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη
Η παιδεία στο προσκήνιο: Ημερίδα με τη συμμετοχή της Σοφίας Ζαχαράκη στη Θεσσαλονίκη στις 16 Ιουλίου