ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΕΘΥΜΝΟ
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από όλη την Κρήτη βρέθηκαν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19.30 το απόγευμα έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου στη συγκέντρωση συμπαράστασης για τις 4 καθηγήτριες που κατήγγειλε ο μαθητής επειδή έλαβαν μέρος στην απεργία στις 21 Σεπτεμβρίου

Μετά τη δημοσιοποίηση της πρωτοφανούς υπόθεσης, έλαβε χώρα από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και άλλους φορείς ευρύ κάλεσμα συμπαράστασης για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, το απόγευμα της Παρασκευής, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα είχαν κληθεί οι 4 καθηγήτριες προκειμένου να... παράσχουν εξηγήσεις ενώπιον των Αρχών.

rethymno

Ο εν λόγω μαθητής προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και κατήγγειλε τις εκπαιδευτικούς, επειδή, όπως δήλωσε, του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση».

«Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών, αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους, αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, η οποία κάλεσε εκπαιδευτικούς, φορείς, σωματεία και απλούς πολίτες να συμμετάσχουν στη χθεσινή κινητοποίηση.

rethymno

 

Ο Χρήστος Σουρουλής, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ανέφερε, σε δηλώσεις του, ότι είναι μεγάλο το κύμα συμπαράστασης και καταδίκης αυτής της πρωτοφανούς και απαράδεκτης ενέργειας. Επεσήμανε ότι γεννιούνται μεγάλα ερωτήματα για τη στάση της Εισαγγελίας που νομιμοποίησε, με τις ενέργειές της, μια απαράδεκτη και νομικά έωλη καταγγελία. Τόνισε ότι η αλληλεγγύη του κόσμου και η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση φαίνεται ότι «ανησύχησαν» τις αστυνομικές αρχές που με δικαιολογίες άρχισαν να λένε ότι δεν υπήρχε τελικά λόγος να κληθούν σε απολογία οι εκπαιδευτικοί και ότι "κατά πάσα πιθανότητα" η καταγγελία θα αποσυρθεί. Τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί και το σωματείο τους δεν θα εφησυχάσουν μέχρι να μπει οριστικό τέλος σε αυτές τις ντροπιαστικές ενέργειες και κάλεσε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τον αγώνα τους ενάντια σε όσους νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με τις κατακτήσεις των εργαζομένων και το δικαίωμα στην απεργία!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα