Σχολείο
Παρεμβάσεις Δ.Ε: Δεν θα αφήσουμε να επικρατήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός, το «διαίρει και βασίλευε», ο κανιβαλισμός και η κοινωνική βαρβαρότητα ανάμεσα στους εργαζομένους που αποτελούν προϋπόθεση για την κυβέρνηση , το κεφάλαιο και την ΕΕ για να επιβάλουν την αντιλαϊκή τους πολιτική

Για  επίθεση στους εργαζομένους και συγκεκριμένα στους εκπαιδευτικούς και στο δικαίωμα του αγώνα και της απεργίας, κάνουν λόγο οι Παρεμβάσεις Δ.Ε σχολιάζοντας την αδιανόητη υπόθεση κλήσης εκπαιδευτικών για «εξηγήσεις» στο Α.Τ Ρεθύμνου, μετά από την καταγγελία μαθητή εναντίων τεσσάρων καθηγητριών επειδή απέργησαν στις 21/9/2023 και του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»!

«Μετά τις διώξεις εναντίον εκπαιδευτικών για την έκφραση πολιτικής άποψης και γνώμης απέναντι στους φορείς εξουσίας, μετά τις διώξεις για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, μετά τις διώξεις για συμμετοχή σε διαδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, μετά τις συνεχόμενες προσφυγές στα δικαστήρια για να βγουν παράνομες οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αυτό το γεγονός έρχεται να ολοκληρώσει το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης», τονίζουν οι Παρεμβάσεις.

Ολη η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Δ.Ε

Μετά τον νόμο Αχτσιόγλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον νόμο Χατζηδάκη και μετά τον νόμο Γεωργιάδη της κυβέρνησης ΝΔ και τον υπουργό να δηλώνει ότι θα προσφύγει ο ίδιος στον εισαγγελέα αν υπάρχει περιφρούρηση της απεργιακής κινητοποίησης σωματείου, ακόμα και αν δεν έχει καταγγελθεί από τον εργοδότη, η αντιαπεργιακή πολιτική των τελευταίων ετών βρίσκει μια ακόμα εφαρμογή, αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο.

Το Α.Τ. Ρεθύμνου καλεί τέσσερις συναδέλφους για «εξηγήσεις», αφού του διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών «καταγγελία» μαθητή Λυκείου εναντίων τεσσάρων καθηγητριών επειδή απέργησαν στις 21/9/2023 και του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»!!! Οι συνάδελφοι συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της 21ης Σεπτεμβρίου εναντίον του νόμου Γεωργιάδη που ανατρέπει βασικά εργατικά δικαιώματα και που ανάμεσα στα άλλα καταστρατηγεί το 8ωρο και ποινικοποιεί το δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας.

Με αυτόν τον τρόπο κλιμακώνεται η επίθεση στους εργαζομένους και συγκεκριμένα στους εκπαιδευτικούς και στο δικαίωμα του αγώνα και της απεργίας. Μετά τις διώξεις εναντίον εκπαιδευτικών για την έκφραση πολιτικής άποψης και γνώμης απέναντι στους φορείς εξουσίας, μετά τις διώξεις για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, μετά τις διώξεις για συμμετοχή σε διαδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, μετά τις συνεχόμενες προσφυγές στα δικαστήρια για να βγουν παράνομες οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αυτό το γεγονός έρχεται να ολοκληρώσει το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης.

Η συνεχιζόμενη ακρίβεια, η καθήλωση των μισθών, η επιβολή αντεργατικών νόμων, η ιδιωτικοποίηση και η εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών και δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, η διάλυση του δημόσιου σχολείου, η επιβολή της αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης των σχολείων και των εκπαιδευτικών, η αδιοριστία, η ελλιπής χρηματοδότηση χρειάζονται οπωσδήποτε και την καταστολή. Γι’ αυτό και δημιουργούνται επιπλέον κατασταλτικοί μηχανισμοί και ένα αυταρχικό πλαίσιο εκφοβισμού και υποταγής.

Τα σωματεία, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί δεν θα υποκύψουμε σε αυτή την κατάσταση. Δεν θα αφήσουμε να επικρατήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός, το «διαίρει και βασίλευε», ο κανιβαλισμός και η κοινωνική βαρβαρότητα ανάμεσα στους εργαζομένους που αποτελούν προϋπόθεση για την κυβέρνηση , το κεφάλαιο και την ΕΕ για να επιβάλουν την αντιλαϊκή τους πολιτική. Θα συνεχίσουμε να οργανωνόμαστε στα σωματεία, να οργανώνουμε απεργίες και διαδηλώνεις για να ανατρέψουμε την πολικής τους και τα σχέδια τους για ένα μέλλον με ακόμη πιο βαθιά εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει άμεσα η διαδικασία στο Ρέθυμνο και να τοποθετηθεί το ΥΠΑΙΘΑ για το θέμα.

  • Να σταματήσει η διαδικασία τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εκπαιδευτικών.

  • Να σταματήσουν όλες οι διώξεις εναντίον αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και εργαζομένων.

  • Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, Αχτσιόγλου. Να ανατραπεί το πλαίσιο αυταρχισμού και καταστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

  • Ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης –ΕΕ- Κεφαλαίου, της κοινωνικής βαρβαρότητας και του δόγματος «νόμος-τάξη-κέρδος».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tsoulias
Ανάσα Ζωής το Βιβλίο
«Στη χώρα μας συμβαίνει το εξής με το βιβλίο. Το παιδί όταν αρχίζει και μεγαλώνει (οπότε αποκτά την πρώτη του σχέση με το βιβλίο) δεν βλέπεις στο...
Ανάσα Ζωής το Βιβλίο
ενοτητα
Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής: «Στις εκλογές στηρίζουμε την γραμμή της αντίσταση και του αγώνα»
«Στον δρόμο μπορούμε να νικήσουμε τις αντιδραστικές πολιτικές και να σπάσει ο κυβερνητικό αυταρχισμός»
Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής: «Στις εκλογές στηρίζουμε την γραμμή της αντίσταση και του αγώνα»