σχολειο ζωγράφου
Στις φωτογραφίες κάτω βλέπετε το απίστευτο κι όμως αληθινό: Η άσπρη είναι η πόρτα της πολυκατοικίας και οι πόρτες αριστερά και δεξιά είναι οι δύο αίθουσες των νηπιαγωγείων. Στο γραμματοκιβώτιο η αλληλογραφία της πολυκατοικίας. Ο πράσινος τάπητας είναι η αυλή των παιδιών και ταυτόχρονα η είσοδος της πολυκατοικίας.

Απίστευτο; Ίσως, αλλά μόνο για όσους δεν έχουν εμπειρία από τις σχολικές υποδομές στην πατρίδα μας. Ναι σε αυτές τις σχολικές υποδομές που αυτάρεσκα το υπουργείο Παιδείας εξαγγέλλει διαδραστικούς πίνακες και πακέτα ρομποτικής σε διαδραστικό περιβάλλον!

Να τι γράφει ο δάσκαλος Δημήτρης Μαριόλης:

8ο και 14ο Νηπιαγωγεία Ζωγράφου

Στεγάζονται στο ισόγειο πολυκατοικίας. Τα παιδιά προαυλίζονται στην είσοδο της πολυκατοικίας ενώ οι κάτοικοι μπαινοβγαίνουν περνώντας ανάμεσά τους. Προφανώς οι συναδέλφισσες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να έχουν μια καλύτερη σχολική καθημερινότητα τα παιδιά. Φτάνει όμως το δικό τους φιλότιμο;

Τι ακριβώς προτείνει ο Πιερρακάκης να γράψουν στον περίφημο κανονισμό λειτουργίας; ότι δεν θα μπαίνει κανείς στον χώρο του σχολείου μετά την έναρξη των μαθημάτων κλπ;

Πιο κάτω, κάπου στην αυλή του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου στριμώχτηκαν κάποια προκάτ ελαφρού τύπου για νηπιαγωγείο και αξιοποιήθηκε η αίθουσα του τμήματος ένταξης του 3ου Νηπιαγωγείου Ζωγράφου στο οποίο δόθηκε ένα προκάτ που λόγω υγρασίας είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί. Αποτέλεσμα. Ενώ το 3ο νηπιαγωγείο Ζωγράφου χρειάζεται τμήμα ένταξης το στερείται.

Αυτά και άλλα πολλά τα έχουμε καταγγείλει σαν Α Σύλλογος Αθηνών και έχουμε κάνει και κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας και τοποθετήσεις εδώ και 20 χρόνια, στις εκάστοτε δημοτικές αρχές.

Βλέπε για παράδειγμα σχετικό υπόμνημα του Συλλόγου το 2019

Εντάξει, οι κάτοικοι του Ζωγράφου ζουν σε μια πόλη όπου έχει άφθονα πάρκινγκ για να βάλουν τα αυτοκίνητα τους αλλά δεν έχει κτίρια αξιοπρεπή για να πάνε τα παιδιά τους νηπιαγωγείο.

Πιθανόν οι κύριοι και οι κυρίες του Υπουργείου να απαντήσουν ότι με 2 διαδραστικούς και με αρκετή δόση αξιολόγησης θα λυθεί το πρόβλημα. Όχι σε μας όμως αυτή η κοροϊδία. Δεν περνάει.

Εμείς επιμένουμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Αυτή η ντροπή δεν αξίζει στην πόλη, δεν αξίζει στα παιδιά μας.

ΥΓ: στις φωτογραφίες κάτω βλέπετε το απίστευτο κι όμως αληθινό: Η άσπρη είναι η πόρτα της πολυκατοικίας και οι πόρτες αριστερά και δεξιά είναι οι δύο αίθουσες των νηπιαγωγείων. Στο γραμματοκιβώτιο η αλληλογραφία της πολυκατοικίας. Ο πράσινος τάπητας είναι η αυλή των παιδιών και ταυτόχρονα η είσοδος της πολυκατοικίας.

σχολειο ζωγραφου2
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις
Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται ένα χρόνο μετά την πρώτη «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου, έχουν μέχρι στιγμής...
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις