σχολειο ζωγράφου
Στις φωτογραφίες κάτω βλέπετε το απίστευτο κι όμως αληθινό: Η άσπρη είναι η πόρτα της πολυκατοικίας και οι πόρτες αριστερά και δεξιά είναι οι δύο αίθουσες των νηπιαγωγείων. Στο γραμματοκιβώτιο η αλληλογραφία της πολυκατοικίας. Ο πράσινος τάπητας είναι η αυλή των παιδιών και ταυτόχρονα η είσοδος της πολυκατοικίας.

Απίστευτο; Ίσως, αλλά μόνο για όσους δεν έχουν εμπειρία από τις σχολικές υποδομές στην πατρίδα μας. Ναι σε αυτές τις σχολικές υποδομές που αυτάρεσκα το υπουργείο Παιδείας εξαγγέλλει διαδραστικούς πίνακες και πακέτα ρομποτικής σε διαδραστικό περιβάλλον!

Να τι γράφει ο δάσκαλος Δημήτρης Μαριόλης:

8ο και 14ο Νηπιαγωγεία Ζωγράφου

Στεγάζονται στο ισόγειο πολυκατοικίας. Τα παιδιά προαυλίζονται στην είσοδο της πολυκατοικίας ενώ οι κάτοικοι μπαινοβγαίνουν περνώντας ανάμεσά τους. Προφανώς οι συναδέλφισσες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να έχουν μια καλύτερη σχολική καθημερινότητα τα παιδιά. Φτάνει όμως το δικό τους φιλότιμο;

Τι ακριβώς προτείνει ο Πιερρακάκης να γράψουν στον περίφημο κανονισμό λειτουργίας; ότι δεν θα μπαίνει κανείς στον χώρο του σχολείου μετά την έναρξη των μαθημάτων κλπ;

Πιο κάτω, κάπου στην αυλή του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου στριμώχτηκαν κάποια προκάτ ελαφρού τύπου για νηπιαγωγείο και αξιοποιήθηκε η αίθουσα του τμήματος ένταξης του 3ου Νηπιαγωγείου Ζωγράφου στο οποίο δόθηκε ένα προκάτ που λόγω υγρασίας είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί. Αποτέλεσμα. Ενώ το 3ο νηπιαγωγείο Ζωγράφου χρειάζεται τμήμα ένταξης το στερείται.

Αυτά και άλλα πολλά τα έχουμε καταγγείλει σαν Α Σύλλογος Αθηνών και έχουμε κάνει και κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας και τοποθετήσεις εδώ και 20 χρόνια, στις εκάστοτε δημοτικές αρχές.

Βλέπε για παράδειγμα σχετικό υπόμνημα του Συλλόγου το 2019

Εντάξει, οι κάτοικοι του Ζωγράφου ζουν σε μια πόλη όπου έχει άφθονα πάρκινγκ για να βάλουν τα αυτοκίνητα τους αλλά δεν έχει κτίρια αξιοπρεπή για να πάνε τα παιδιά τους νηπιαγωγείο.

Πιθανόν οι κύριοι και οι κυρίες του Υπουργείου να απαντήσουν ότι με 2 διαδραστικούς και με αρκετή δόση αξιολόγησης θα λυθεί το πρόβλημα. Όχι σε μας όμως αυτή η κοροϊδία. Δεν περνάει.

Εμείς επιμένουμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Αυτή η ντροπή δεν αξίζει στην πόλη, δεν αξίζει στα παιδιά μας.

ΥΓ: στις φωτογραφίες κάτω βλέπετε το απίστευτο κι όμως αληθινό: Η άσπρη είναι η πόρτα της πολυκατοικίας και οι πόρτες αριστερά και δεξιά είναι οι δύο αίθουσες των νηπιαγωγείων. Στο γραμματοκιβώτιο η αλληλογραφία της πολυκατοικίας. Ο πράσινος τάπητας είναι η αυλή των παιδιών και ταυτόχρονα η είσοδος της πολυκατοικίας.

σχολειο ζωγραφου2

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
Πανελλήνιες 2024 - ΕΠΑΛ: Οι απαντήσεις στα θέματα των μαθημάτων " Στοιχεία Ψύξης - Κλιματισμού", "Κινητήρες Αεροσκαφών" και "Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων"
Οι απαντήσεις στα σημερινά θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων στα ΕΠΑΛ
Πανελλήνιες 2024 - ΕΠΑΛ: Οι απαντήσεις στα θέματα των μαθημάτων " Στοιχεία Ψύξης - Κλιματισμού", "Κινητήρες Αεροσκαφών" και "Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων"
Monimoi dikastiria
Σε ομολογία του ξυλοδαρμού προχωρά ο γνωστός ποινικολόγος – Ζητά συγγνώμη από τη σύζυγό του
Αποδέχεται την πράξη του και ζητά συγγνώμη ο δικηγόρος που χτύπησε τη σύζυγό του
Σε ομολογία του ξυλοδαρμού προχωρά ο γνωστός ποινικολόγος – Ζητά συγγνώμη από τη σύζυγό του
Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλήνιες 2024 - ΕΠΑΛ: Οι απαντήσεις στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων
Οι απαντήσεις στα  Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων των Πανελλήνιων εξετάσεων 2024
Πανελλήνιες 2024 - ΕΠΑΛ: Οι απαντήσεις στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων